Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ !...



Ένα μετά το άλλο τα πολιτικά γεγονότα στην κεντρική Ευρώπη, δείχνουν ξεκάθαρα πως η διαδικασία της αποκαθήλωσης της ευρωπαϊκής Δεξιάς, όσο πάει και ισχυροποιείται.

Οι ήττες του δεξιού συνασπισμού στη Γερμανία έφτασαν, αισίως, στις έξι, στη Δανία οι σοσιαλδημοκράτες – με γυναίκα επικεφαλής – έθεσαν τέλος στη δυναστεία των δεξιόστροφων Ράσμουσεν, (άλλο βίτσιο κι αυτό, η εναλλαγή στην πρωθυπουργία πολιτικών με το ίδιο επώνυμο !...), ενώ, μόλις προχθές, στη Γαλλία, οι σοσιαλιστές υποχρέωσαν τη Δεξιά σε μια ταπεινωτική ήττα, στη Γερουσία, μετά από πολλές δεκαετίες, κυριαρχίας της.

Εφτά ολόκληρους μήνες πριν από τις Προεδρικές εκλογές, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπάνε πένθιμα για τον Σαρκοζί και την παράταξή του !

Η κεντρική Ευρώπη αλλάζει πολιτική σελίδα, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα εύρεσης διεξόδου στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και ταλανίζουν την Ε.Ε. και κυρίως την Ευρωζώνη. Οι παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις στις δυο μεγαλύτερες και ισχυρότερες χώρες, (Γαλλία, Γερμανία), χρεώνονται τις ανεπάρκειες και τις ολιγωρίες μπροστά στην κρίση, τους δισταγμούς και τις ταλαντεύσεις στις κρίσιμες χρονικές στιγμές.

Είναι πανθομολογούμενο, πια, πως τα βάσανα της Ευρώπης, πέρα των άλλων, οφείλονται, εν πολλοίς και στην έλλειψη μεγάλων και ικανών πολιτικών ηγετών, αντίστοιχων εκείνων, που δημιούργησαν, τόσο την Ε.Ε., όσο και την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει, σχεδόν, κανείς, που να μην έχει πειστεί για το «λίγο» της Μέρκελ, του Σαρκοζί και των άλλων ιθυνόντων της ΄Ενωσης.

Το γεγονός πως το χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας έσκασε σ΄ αυτή τη χρονική στιγμή, ίσως και ν΄ αποτελεί μια ακόμα εθνική ατυχία, καθώς οι παρεμβάσεις και οι βοήθειες από τη μεριά των εταίρων, ούτε δραστικές, ούτε αποφασιστικές υπήρξαν, απλά πήραν τη στυγνή μορφή του νεοφιλελεύθερου τυφλοσούρτη και επέπεσαν στη χώρα και το λαό της ως λαίλαπα ! Η αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών είναι μηδαμινή, ενώ οι όποιες απόπειρες λήψης ευρύτερων σωστικών αποφάσεων και μέτρων, κατάληξαν σε φιάσκο...

Είναι σίγουρο, πως και το «ελληνικό ζήτημα», ο τρόπος που προσεγγίστηκε και οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή του, επηρεάζει κι αυτό τις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, μιας και εμφανίζει «στην πράξη» την ανικανότητα των σύγχρονων ηγετών.

Η Ελλάδα, πληρώνει, ήδη, ακριβά και σκληρά, το «μπλέξιμό» της με της Δεξιά της Ευρώπης, υπάρχει, όμως δυστυχώς και το εφιαλτικό ενδεχόμενο, να «μπλέξει» και να πληρώσει ακόμα περισσότερο στο διάστημα που εξελίσσεται η αποκαθήλωσή της !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμασταν όντως άτυχοι.
Αντιμετωπίσαμε μία μεγάλη εθνική ατυχία.
Πέσαμε πάνω στο δεξιό διευθυντήριο της Ευρώπης.
Στο χωριό μου το λένε και κάπως αλλιώς.
"Της κοντής ψωλής,οι τρίχες της φταίγανε".
ή και κάπως αλλιώς,
"Ο καθένας όπως στρώνει θα κοιμηθεί" .
Σε μία σημερινή δημοσκόπηση,
το 48% πιστεύει ότι δέν θα χρεοκοπήσουμε,
την στιγμή που μας κρατούν στο οξυγόνο,
μέχρι να υπογράψουμε την μεταβίβαση και των τελευταίων περιουσιακών μας στοιχείων.
Οι ιθύνοντες μας 'δώσανε', και εμείς αλλού.
Απεργίες, Διαμαρτυρίες, Καταλήψεις.
Λαός αποχαυνωμένος και σε πλήρη άγνοια.
Η Βουλή έχει ξεχυλήσει από καρεκλοκένταυρους,
άσσους στα υπόγεια δούναι και λαβείν.
Πλήρης έλλειψη ελέγχου και τιμωρίας.
Η νεολαία σε αποχή από την γνώση.
Η Δικαιοσύνη σε ύπνωση διαρκείας.
Οι πνευματικοί ταγοί τώρα σα να συνέρχονται και να βγαίνουν στο προσκήνιο.
Και ύστερα μας φταίει το κακό το ριζικό μας.
Μάλλον άλλο φταίει.
Ή το κοντό μυαλό μας,
Ή η κοντή .... μας,
για να μιλήσουμε με όρους λαικής σοφίας.