Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ν΄ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !...


Η διαδικασία της σύγκρουσης μεταξύ των θέσεων και των αντιθέσεων εξελίχθηκε επί μακρόν, τόσο στο εσωτερικό (Ελλάδα), όσο και στο εξωτερικό (Ευρώπη). Οι εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής θα διαμορφώσουν τα τελικά δεδομένα, κι εδώ κι εκεί, με βάση τα οποία θα υπάρξουν, στη συνέχεια, οι επιβεβλημένες και απαραίτητες συνθέσεις.

Όσο περισσότερο ισχυρό είναι το μέτωπο της αντίθεσης, τόσο ευνοϊκότερη θα είναι η σύνθεση που θα προκύψει !

Στην Ελλάδα η συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να είναι διαδικασία περιπάτου : η γέννα επιβάλλεται να είναι δύσκολη και επώδυνη. ΄Οσο πιο δύσκολη, τόσοι περισσότεροι οι συμβιβασμοί.

Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας δεν πρέπει να είναι μονοκομματική, (που δεν θάναι…), ούτε, όμως και δικομματική. Η λαϊκή ετυμηγορία μπορεί να επιβάλλει πολυκομματική συνεργασία, από 3 κόμματα και πάνω.

Οι τροϊκανοί επιβάλλεται να διαψευστούν και, ως ένα σημείο, να σπάσουν τα μούτρα τους !

Ορισμένες από τις βεβαιότητές τους θα πρέπει να αμφισβητηθούν, κάτι που θα τους οδηγήσει παραπονούμενους στα αφεντικά τους, τα οποία, όμως, εξ αιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στη Γαλλία, θα εμφανιστούν με νερομένο το κρασί τους !

Η σύνθεση στην Ευρώπη θάναι περισσότερο πολύπλοκη, πιο συγκρουσιακή και πιο οδυνηρή, θα έλθει, όμως, περίπου νομοτελειακά και θα δημιουργήσει νέους όρους προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων της Ευρωζώνης και συνάμα των καταστάσεων στα περιφερειακά μέλη της.

Εδώ είναι που θα διαμορφωθεί το «παιχνίδι», το οποίο και θ΄ αρχίσει να εξελίσσεται, σε συνθήκες πολυσύνθετες και ισορροπίες λεπτότατες, που θ΄ απαιτήσουν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς, από το αναβαπτισμένο, εγχώριο, πολιτικό προσωπικό, επικεντρωμένους σε δυο παράλληλους άξονες : την ηπιότερη συνέχιση των προγραμμάτων προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων και την συντομότερη, όσο και αποτελεσματικότερη δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων καταπολέμησης της ύφεσης και έναρξης ενός νέου και υγιούς κύκλου ανάπτυξης της οικονομίας.

Σ΄ αυτή τη διαδικασία μπορούν, εν δυνάμει, να συμμετάσχουν πολλές πολιτικές δυνάμεις, είτε σχηματισμένες, ήδη, είτε που θα σχηματισθούν και μετεκλογικά, δυνάμεις, βέβαια, που θα θέλουν να οικοδομήσουν κι όχι να γκρεμίσουν !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας κανουν κυβερνηση και με 5 κομματα φτανει να μην ειναι μεσα το Πασοκ. Εαν ο ΒΒ κανει το λαθος να μπει σε μια τετοια κυβερνηση που θα εχει μεσα Δεξια και Σαμαρα θα ειναι και το δικο του πολιτικο τελος αλλα και η πληρης διαλυση του Πασοκ. Να τους αφησει να κυβερνησουν ολοι οι αριστεροδεξιοι μαζι για να φανουν και να τα δει ο κοσμος τα ψεμματα και τις μπαρουφες που λενε προεκλογικα και τοτε θα εχει κερδος και ο ιδιος και το κομμα αλλα κυριως ο τοπος.
Συγκυβερνηση με αυτους δεν θα γινει απολυτως τιποτα και τα πραγματα θα χειροτερεψουν ας μην συμπραξει λοιπον σε αυτο το συγουρο ενδεχομενο.