Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ !...

Η φωτογραφία δεν είναι επεξεργασμένη...


Το να λες πως ο λαός είπε "όχι" στα Μνημόνια και τις πολιτικές, που αυτά επιβάλλουν, είναι μια κουβέντα. Όπως όλες οι κουβέντες, όμως, κι αυτή, σηκώνει μεγάλη συζήτηση : πόσοι απ΄ αυτούς που αθροίζονται ως αντιμνημονιακοί, μπορούν να συμπλεύσουν και να συνεργαστούν ;

΄Ετσι όπως είναι τα πράγματα, μόνο δυο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κι αυτοί, με πολλές προϋποθέσεις. Χωριό με το ΚΚΕ δεν γίνεται, κολιγιά με τον Καμμένο δεν στέκει, (οι μισές συνιστώσες του Τσίπρα τόχουν αποκλείσει κατηγορηματικά...), οποιαδήποτε, βέβαια, συνεύρεση με τα φασιστοειδή αποκλείεται !

Εκείνο που φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρο, ως κεντρική επιδίωξη των "πολιτικών νεόπλουτων" της Κουμουνδούρου, είναι η κατάκτηση της πρωτιάς στις επόμενες εκλογές και η διεκδίκηση του bonus των 50 εδρών ! (Ναι, ναι... αυτό που καταγγέλλουν...).

Η άποψη που λέει, πως από το αποτέλεσμα του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει απόλυτος κυρίαρχος και θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη μνημονιακών κομμάτων. επικράτησε, τελικά, στα συνιστωσιακά κονκλάβια κι έτσι επιλέχτηκε το ξαναστήσιμο της κάλπης.

Σαφώς και πρόκειται, για μικροπολιτική επιλογή του κερατά, υψηλότατου ρίσκου, όχι, βέβαια, για τα κομματικό τους συμφέρον, αλλά για τα συμφέροντα της χώρας.

Το δυστύχημα είναι, πως όλη αυτή η τυχοδιωκτική συμπεριφορά και λειτουργία των "πολιτικών νεόπλουτων", πλασάρεται επιμελώς καμουφλαρισμένη πίσω από τα αντιμνημονιακά συνθήματα και τις λαϊκίστικες ρετσέτες και πιάνει στο αφιονισμένο popolo, το οποίο ούτε καν ακούει τον όποιο αντίλογο και την όποια αντίθετη άποψη των "πολιτικών νεόπτωχων"...

Είναι τέτοια η κωλοσυγκυρία, που ακόμα κι αυτές, οι βάσιμες κατά τάλλα, προειδοποιήσεις που στέλνονται από την Ευρώπη, αντί να συνετίσουν ή να δημιουργήσουν περίσκεψη, αφιονίζουν ακόμα περισσότερο...

Οι εξελίξεις έχουν πάρει μια συγκεκριμένη νομοτελειακή κατεύθυνση και καμιά πολιτική ενέργεια, δεν φαίνεται ικανή για να τις εκτρέψει. Είναι, συνεπώς, ανώφελες και χωρίς αντίκρισμα, οι όποιες πανικόβλητες κινήσεις και τα όποια σπασμωδικά φτιασιδώματα, σαν κι αυτά που επιχειρούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Στην πολιτική, φυσικά και παίζουν ρόλο τα πρόσωπα, ιδιαίτερα, δε, στις διαδικασίες απαξίωσής της. Δεν είναι αυτά, όμως, που σηματοδοτούν, κυρίαρχα, τις ανατροπές και τις αφετηρίες : οι ιδέες, οι προτάσεις και τα προγράμματα, είναι που συνεγείρουν και πείθουν το λαό, με τη σαφήνειά τους, τους στόχους τους και το ρεαλισμό τους και τα πρόσωπα έρχονται, μετά, ως αξιόπιστοι ή όχι εκφραστές τους.

Η όποια αντεπίθεση, λοιπόν, των χτυπημένων παρατάξεων, (πολιτικοί νεόπτωχοι), δεν μπορεί να στηριχτεί και να ξεκινήσει βασισμένη, μόνο, στην εναλλαγή των προσώπων, αλλά, πρώτα απ΄ όλα, στην παραγωγή νέων ιδεών και επίκαιρων, όσο και ωφέλιμων πολιτικών προτάσεων !...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα τον Μιμη Ανδρουλακη, πρωην ΚΚΕ. πρωην ΣΥΝ και τωρα Πασοκ, να λεει στο ΜΕΓΑ οτι να δεις που θα δουμε και τον ΓΑπ να κατεβαινει στο Συνταγμα με το ποδηλατο αγανακτησμενος. Καταλαβα αμεσως οτι η διαλυση του Πασοκ ειναι τελειωμενη υποθεση γιατι αν μερικοι Πασοκοι ψηφισαν συναισθηματικα το Πασοκ μαλλον δεν θα το ξανακανουν. Αυτη την διαπιστωση κανω και μενει να το δουμε στις 17 Ιουνιου.

ακυβέρνητος είπε...

Αν φίλε Λογοπλόκε το να λέμε πως ο λαός με τη ψήφο του είπε όχι στα μνημόνια είναι μια κουβέντα που παίρνει πολλή συζήτηση, το ότι με τη ψήφο του καταδίκασε αυτούς που τα επέβαλλαν είναι μια κουβέντα που δεν παίρνει καθόλου συζήτηση.

Δεν ξέρω αν το μήνυμα της κάλπης ήταν «ναι» στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως σίγουρα ήταν «όχι» στους δυο συνεταίρους. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού όταν ψηφίζει δικομματισμό και να την καταγγέλλουμε όταν ψηφίζει κατά του δικομματισμού (τρικομματισμού θα έλεγα), ή κατά του μνημονίου, ή κατά των πολιτικών που μας οδήγησαν ως εδώ, όπως θες πέσ’το.

Είναι αλήθεια ότι πολύς κόσμος δεν έκανε δεύτερες σκέψεις μπροστά στη κάλπη. Δεν ζύγισε τις αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών, ούτε τις επιθέσεις των οίκων αξιολόγησης και των κερδοσκόπων. Παρασυρμένος από αγανάκτηση και οργή θέλησε να στείλει ένα όσο γίνεται πιο ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδας.
Αν θες τη δική μου γνώμη θα προτιμούσα τα δυο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα να μη συγκέντρωναν ούτε το 3% και να μην έμπαιναν καν στη Βουλή. Τότε να δεις μήνυμα!

Και τώρα τι; είναι η ερώτηση.
Ωραία, τους τιμωρήσαμε! Ε, και;

Ίσως ο Τσίπρας και οι συν αυτώ φαντάζουν ανόητοι καιροσκόποι. Ίσως παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια και θα μας κάψουν όλους. Η δική μου εντύπωση είναι πως θα ρίξει νερό στο κρασί του σε κάποια θέματα, όχι σε όλα. Δεν είναι σαν το ΚΚΕ (ή ΚΚόχι όπως έχει χαρακτηριστεί) που υποστηρίζει τις ίδιες ξεπερασμένες (και όπου εφαρμόσθηκαν αποτυχημένες) συνταγές εδώ και 100 χρόνια.

Θα πει κάποιος: «ο Τσίπρας θα εφαρμόσει το μνημόνιο; Όλοι του έλεγαν να αφήσει τις προεκλογικές κορώνες γιατί έχουμε δεσμευτεί ως χώρα και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, και τώρα τα γυρίζει»;
Προσωπικά δεν θα ήθελα να εφαρμοσθεί κανένα μνημόνιο. Αλλά αν είναι να εφαρμοστεί μας ενοχλεί ποιος θα το κάνει; Θεωρούμε ικανότερους τους άλλους δύο; Για ποιόν ακριβώς λόγο; Αν κάποιος μου λύσει την απορία ευχαρίστως θα τον ακούσω.

Μέχρι τότε ας αφήσουμε τον Τσίπρα να αρνείται την οικουμενική που ήταν προεκλογική του δέσμευση (και του Σαμαρά ήταν, αλλά το …μετάνιωσε). Ας πάμε σε νέες εκλογές και ας σκούζει ο Βενιζέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέες εκλογές γιατί βλέπει τις δημοσκοπήσεις ότι τον ευνοούν. Δεν κατάλαβα ρε Βαγγέλα, αν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις σε έβγαζαν εσένα πρώτο κόμμα στα όρια της αυτοδυναμίας, θα επέμενες για οικουμενική κυβέρνηση;

Καλημέρα σε όλες και όλους.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλημέρα Πέτρο...
Έχω γράψει κατ΄ επανάληψη, πως θεωρώ την περιοδο απόλυτα μεταβατική. Σ΄ αυτό δε συντελούν τόσο οι κατστάσεις στις οποίες βρίσκονται τα κόμματα, όσο η ρευστότητα που επικρατεί στο εκλογικό σώμα, το οποίο ξέρει τι δεν θέλει, αλλά δεν έχει κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει. Π.χ. καταγγέλει το παλιό πολιτικό προσωπικό, αλλά του αρέσει και η επιστροφή στην ...καλοπέραση...
Γιατί μη μου πεις πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το διαμόρφωσαν οι απωλέσαντες την καλοπέραση !
Πολιτική πρόταση, καινούργια, επίκαιρη, αυτόνομη, ρεαλιστιή και βιώσιμη δεν έχει υπάρξει ακόμα κι όσο δεν παρουσιάζεται τόσο το "ψάξιμο στα τυφλά" θα κυριαρχεί !
Σε επίπεδο πολιτικού εποικοδομήματος, πιστεύω πως ακόμα δεν είδαμε τίποτα !

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτο το μπλογκ ημουνα ο μονος που εγραψε παραμη εκλογων οτι την δευτερα το πρωι αν οχι την κυριακη το βραδυ θα ειναι το απολυτο μπαχαλο και γιατι οχι το απολυτο χαος και δεν επεσα εξω. Τωρα αν πανε σε εκλογες επιθυμω ολοι να ψηφισουμε ΣΥΡΙΖΑ να του δωσουμε 45% και πανω, να κανει αυτοδυναμη κυβερνηση και να εφαρμωσει το προγραμμα του. Δεν νομιζω και σε αυτη την περιπτωση να αρνηθει να κανει κυβερνηση??? Δεν θα υπαρχει καμια δικαιολογια.

ακυβέρνητος είπε...

Θα συμφωνήσω πως η περίοδος που διανύουμε είναι μεταβατική. Όποιος διακινδυνεύσει προβλέψεις για το που θα κάτσει η μπίλια τις επόμενες ημέρες-εβδομάδες-μήνες θα διαψευστεί οικτρά.

Το εκλογικό αποτέλεσμα το διαμορφώσαμε όλοι μας, είτε καλοπερνάγαμε (εντός ή εκτός εισαγωγικών) είτε όχι. Δεν το διαμόρφωσε μόνο το ανώτερο στέλεχος της τράπεζας με τα 4 χιλιάρικα μισθό καθαρά, αλλά και ο τσαγκάρης με τα 1.000 μικτά.

Παίρνει πολλή κουβέντα για το ποια πρόταση είναι ρεαλιστική, αυτόνομη, βιώσιμη. Ο ξένος τύπος γράφει πως από το βράδυ των ελληνικών εκλογών και σε συνδυασμό με την εκλογή Ολάντ, η Ευρώπη συζητάει το “plan B”!

Δεν λέω ότι με την θεαματική (και ίσως πρόσκαιρη, θα δείξει) άνοδο της Αριστεράς στην Ελλάδα σκιάχτηκε η κωλόγρια ή τα’παιξαν οι κερδοσκόποι. Ίσως όμως ταρακουνήθηκε μέσα στο κεφάλι τους η ιδέα των …δεδομένων Ελλήνων πωλητικών (δεν είναι ορθογραφικό λάθος) και αντιλήφθηκαν πως τούτος ο λαός είναι απείθαρχος.
Ιδιαίτερα όταν το κοστούμι που μας φόρεσαν δεν μας χωράει με τίποτα όσο και να ρουφήξουμε τη κοιλιά. Και τα χέρια κόψαμε, και τα πόδια κόψαμε, και το κεφάλι κόψαμε και πάλι τίποτα!
Αν θέλουν λοιπόν να μη τα τινάξει ο άρρωστος (και χάσουν τα φράγκα τους) ας χαλαρώσουν λιγάκι τη θηλιά. Διαφορετικά δεν θα είμαστε οι μόνοι που θα κλάψουμε!

Ανώνυμος είπε...

@ 10:53 Άν θέλουμε να μείνουμε στην ΕΕ όπως επιθυμεί το 80% το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρεπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές.Θέλεις να το πεις μνημόνιο,θέλεις σχέδιο,πλάνο..όπως επιθυμείς.Αναφέροντας το ΕΛΑΧΙΣΤΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΌΣΕΙ Ο ΤΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απορρίψει ένα μεγάλο μέρος ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ψηφοφόρων του που δεν θέλουν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους στις οποίες εργάζονται 10 ώρες ίσως και λιγότερες την εβδομάδα με πλήρη μισθό σε αντίστοιχες με την ειδικότητά τους και πλήρες ωράριο στην κρατική δομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ωφέλεια του συνόλου.Αν έχουμε κατά νου την μέχρι τώρα συνδικαλιστική του πορεία και ποιές συνδικαλιστικές δυνάμεις καβάλησαν το όχημα ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ(τις οποίες γνωρίζουμε πολύ καλά..) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙΙΙΙ....
Άν δεν θέλουμε ΕΕ τότε μένουμε στα προηγούμενα με την ΧΑΩΔΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.. ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ή ΠΕΡΝΆΜΕ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΚΕ.
Τώρα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα άλλα κόμματα.
Άν δεν επανέλθει η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΑΜΦΙΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΩΣ ΔΙΑΤΤΟΝΤΕΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ..ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΣ ΤΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ακόμη και στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ....ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ..
Στο ΠΑΣΟΚ ειπώθηκαν από νέους ανθρώπους χρόνια.. ΠΡΙΝ αλλά η στεγανοποίηση που οριζόντια λειτουργούσε σε όλο το πολιτικό φάσμα έκανε τις φωνές να χάνονται στο ΧΑΟΣ.....ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

12.32
Δηλαδή για να καταλάβω το σκεπτικό σου, επιθυμείς (ούτε κάν προτείνεις) να δώσουμε στο σύριζα ένα 45%+ στις επόμενες εκλογές (να τον ψηφίσουμε δηλαδή σχεδόν μαζικά) για να πάρει αυτοδυναμία για να βγεί και να κυβερνήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμά του! Με λίγα λόγια ζητάς να ψηφίσουμε κάτι για το οποίο μπορεί και να μη συμφωνούμε αλλά ας πάει στην ευχή να του δώσουμε την ψήφο μας μόνο και μόνο γιατί κουραστήκαμε από τα "παιδικά του καπρίτσια" και για να βρούμε την ησυχία μας ας του κάνουμε το χατίρι μπας και ησυχάσουμε! Αμ δε που θα ησυχάσουμε! Έχεις διαβάσει ή έχεις ακούσει τις απόψεις στελεχών αυτού του κόμματος ας πούμε για το θέμα της Θράκης. Η αξιότιμη κυρία Δούρου σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή της σε τουρκική εφημερίδα είπε ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είναι ¨τουρκική" (η συνθήκη της Λωζάννης άλλα λέει βέβαια, μόνο η τουρκία το λέει συτό γιατί τη συμφέρει) βάζοντας προφανώς στο ίδιο τσουβάλι και τους πομάκους και ανοίγοντας θέμα επικίνδυνο για την Ελλάδα και κατηγόρησε τισ προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν το έπραξαν από....κόμπλεξ. Άρα φαντάζομαι ότι μια τυχών διακυβένρνηση (Θεός φυλάξει) του σύριζα στο μέλλον που δε θα έχει κόμπλεξ όπως οι προηγούμενες,θα προχωρήσσει στην "τουρκική" αναγνώρηση της μειονότητας στη Θράκη περιλαμβάνοντας βεβαίως και τους πομάκους! Καταλαβαίνεις βάβαια ότι μετά από αυτό (τύφλα να' χει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή) δημιουργείται Κοσσοβοποίηση της Θράκης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για να είμαι σύντομος δε θα προχωρήσω σε άλλα ζητήματα - θέσεις του σύριζα που κατά τη γνώμη μου πάντα είναι επιζήμια για την πορεία της χώρας, όπως π.χ. το σκοπιανό, το Αιγαίο, η λαθρομετανάστευση, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα Πανεπιστήμια (βλέπε πρόσφατα επισόδια που έγιναν από τις φοιτητικές και όχι μόνο συνιστόσες του συριζα σε βάρος της πλειοψηφίας των φοιτητών και καθηγητών εντελώς....δημοκρατικά κατά τη γνώμη τους, εντελώς φασιστικά κατά τη δική μου), θέματα δημόσιας διοίκησης που στην ουσία δε θέλουν να αλλάξει τίποτα αλλά να συνεχιστεί το...πάρτυ που γινόταν μέχρι σήμερα, θέματα παρασιτικού και όχι μόνο συνδικαλισμού (βλέπε το Φωτόπολο της ΓΕΝΟΠ πόσο εύκολα αγκαλιασε και αγκαλιάστηκε από το σύριζα) κτλ κτλ. Αν εσύ δεν τα βλέπεις αυτά, απλά "κουράστηκες" και ζητάς προκειμένου να βρούμε την ησυχία μας (πια ησυχία! άντε να τη βρούμε για κανα μήνα, μετά να δεις τι μας περιμένει) πρόβλημά σου,ψήφισέ τους, εγώ δε θα ακολουθήσω τη λογική σου, ούτε θα "κουραστώ" και θα συμπράξω σε τέτοιου είδους λογικές. Και κάτι τελευταίο, εγώ νομίζω ότι οι συριζαίοι δεν θέλουν πραγματικά μια αριστερή κυβέρνηση που θα εφαρμοστεί ένα μεγάλο μέρος του περίφημου προγράμματός τους ή και όλο που έχει να κάνει με την Ευρώπη γιατί η Ελλάδα θα πεταχτεί στην κυριολεξία έξω από αυτή και θα ακολουθήσει τη μοίρα μιας τριτοκοσμικής χώρας, και από την άλλη δε θέλουν να εκτεθούν συμμετόχοντας σε μια άλλη κυβέρνηση (οικουμενική ή ειδικού σκοπού, ή εθνικής ανάγκης ή όπως τελός πάντων και να τη λένε) γιατί θα εκτεθούν στους ψηφοφόρους τους ή τους εν δυνάμη ψηφοφόρους τους είτε γιαί αυτά που λένε είναι μη εφαρμόσημα είτε γιατί θα αναγκατούν να αναθεωρήσουν κάποια από αυτά που λένε γιατί ναι μεν ακούγονται καλά ατη θεωρεία αλλά στην πράξη πρέπει να αποδειχτούν αν γίνονται (άλλο να τα λες σε θυμωμένους και εξαθλιωμένους έλληνες και άλλο είναι να τα λες στους ευρωπαίους, να τους πείσεις και να σου κάνουν τα χατίρι έχοντας και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο) γι' αυτό κάνουν όλα αυτά τα παιχνιδάκια για να θυμώσουν και να φέρουν στα άκρα τους ευρωπαίους και γίνει το μπαμ στα χέρια μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης και όχι στα δικά τους χέρια!

Ανώνυμος είπε...

Οχι φιλε 17.16, για τιμωρια λεω να ψηφιστει ο Συριζα, και για τον ιδιο που δεν θελει να κυβερνησει και μας δουλευει και για τους Πασοκους που τον εφτασαν στο 16.8%, με αυτο το σκεπτικο το ειπα. Πρεπει με καποιο τροπο να τιμωρηθει αυτο το παιδαρελλι και το τσουρμο που ειναι πισω του. Δεν με διαβασες σωστα.

Ανώνυμος είπε...

από 17.16 προς 10:04
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη τιμωρία για το παιδαρέλι και το τσούρμο του θα είναι να πάει στο 2%και μην μπει στην επόμενη Βουλή. Σου υπόσχομαι ότι θα βάλω το χέρι μου για να την έχει αυτή την τιμωρία καταρχήν για δύο βασικούς λόγους: για την αλαζονία που έχουν ειδικά μετά τις εκλογές και για το μικρομεγαλισμό τους και φυσικά για τους άλλους λόγους που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου.
Όποιος δε θέλει να κυβερνήσει πάει σπίτι του, όχι στη Βουλή για να γκαρίζει!