Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ, ΡΕ ?...


Αυτοί κι αν περνάνε τους έλληνες ψηφοφόρους, για χαχόλους και δεν κρύβονται καθόλου στα μικροπολιτικά και επαίσχυντα παιχνίδια τους.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι με ύφος πολυάριθμων Καρδιναλίων και έπαρση κανα δυο Αυτοκρατόρων, αφού υπονόμευσαν κάθε απόπειρα συγκρότησης κυβέρνησης κι αφού βομβάρδισαν την κοινή γνώμη μ΄ ένα σωρό πολιτικές και οικονομικές μαλακίες, οδηγώντας τους καταθέτες στα γκισέ και τις καταθέσεις στα σεντούκια, ήρθαν και αποκαλύφτηκαν πλήρως, σ΄ ό,τι αφορά την πάγια και αμετακίνητη επιδίωξή τους, να οδηγήσουν τη χώρα ξανά σε εκλογές !

Δεν πάνε πολλές ημέρες που ο Τσίπρας από τις εξέδρες κατακεραύνωνε τη βούληση του Σαμαρά να προκαλέσει νέα εκλογική αναμέτρηση αν δεν έπαιρνε την αυτοδυναμία, μιλώντας για επικίνδυνα παιχνίδια. Τώρα αυτό που έλεγε ο Σαμαράς, το κάνει ο ίδιος, μόνο και μόνο για να πάρει το bonus των 50 εδρών και να βγάλει – όπως υπολογίζει – κάμποσα συνιστωσιακά κουμάσια, ακόμα, βουλευτές !

Το «φύλο συκής», η ένθερμη υποστήριξη της απλής ανόθευτης αναλογικής, έφυγε κι αυτό ο σύγχρονος και αμόλυντος Αλέξης, εμφανίστηκε, τελείως ξεβράκωτος, στο κατώφλι του Αρείου Πάγου να καταθέτει τα χαρτιά για τη δημιουργία Κόμματος !

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε Κόμμα, από Συνασπισμός συνιστωσών, γιατί, έτσι λένε, το παράγγειλε ο λαός ! ΄Αρκεσαν, μόλις 7 μέρες για να διαπιστωθεί, πως όλος ο αχταρμάς των θέσεων και των απόψεων, που είχαν και εξέφραζαν τα 12 γκρουπούσκουλα, που τον συγκροτούσαν, ομογενοποιήθηκαν κι έτσι, τώρα πια, δεν υπάρχουν διαφορές, ούτε για το Ευρώ, ούτε για τη δραχμή, ούτε για την Ευρώπη, ούτε για την επανάσταση, ούτε για τον κομμουνισμό κλπ, κλπ, κλπ.

Κι όμως δεν είναι έτσι ! Ο Τσίπρας και το πολιτικάντικο κονκλάβιο που τον πάει και τον φέρνει, πίστεψαν, πως τώρα είναι η ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τα ψηφαλάκια του απογοητευμένου λαού, να καθαρίσουν με τις αριστερίστικες συνιστώσες και ν΄ απαγκιστρωθούν από τις δογματικές απόψεις και θέσεις τους.

΄Ισως στο τραπέζι των συζητήσεων, το δέλεαρ για τους «επαναστάτες» να ήταν το βουλευτιλίκι, (με 50 έδρες bonus, μπορεί να βγει βουλευτίνα κι η κουτσή Μαρία…), ίσως, όμως, η όλη διαδικασία να μην απολαμβάνει της συναίνεσης όλων, αφού κάποιοι δεν θα δεχτούν να πουλήσουν την ιδεολογία τους για μια βουλευτική έδρα.

Αυτό είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες, μέσα από κείμενα και ανακοινώσεις, που θα βγουν στον αέρα και, πιθανότατα, να εμπλουτίσουν τη καινούργια προεκλογική περίοδο με αντιπαραθέσεις απείρου κάλλους και …αριστερής κουλτούρας !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε, πρεπει ομως να πουμε ολοι καθαρα στον κοσμο οτι το κακο αυτο συναπαντημα που λεγεται ΣΥΡΙΖΑ το εμπλουτισαν με την ψηφο τους οι προερχομενοι απο το βαθυ και κρατικιστικο Πασοκ, συνδικαλιστες τεμπελιδες και δημοσιοι υπαλληλοι που χασαν την βολη τους οχι την δουλεια τους γιατι αυτη την εχασαν οι του ιδιωτικου τομεα για τις δικες τους αμαρτιες. Η μαρα η σαρα και το κακο συναπαντημα μαζευτικε σε αυτο το καφενειο της συμφορας. Απορω πως δεν συγχονευτικε και ηα αριστερη πρωτοβουλια του αλλου του μεγαλου βαθια αριστερου Παναγιωτακοπουλου. Αν καταλαβατε καλα ο ΒΒ διελυσε ολα τα οργανα γνωριζοντας οτι θα υπαρξει και δευτερος γυρος επαναληπτικων εκλογων. Το τι θα επακολουθησει το αντιλαμβανεστε ολοι νομιζω.Μονοψηφιο και παμε στοιχημα.
Και κατι τελευταιο, οι Βενιζελικοι οπως αυτοχαρακτηριζονται συνεχιζουν ακομη το κυνηγι των οπως τους ονομαζουν Γαπικους οποτε βρασε ορυζα Βαγγελη, βρασε ορυζα.

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλοκε οποιος θα γινει κυβερνηση ντογρου για την δραχμη. Δεν χρειαζοντε αναλυσεις. Ειμαι συνταξιουχος του ΤΕΒΕ με 38 χρονια πληρωμενατων των 950 ευρω αριστερα και οποιαδηποτε ποτε δεν ψηφισα και δεν ψηφιζω οπως λενε ((να μου κοπουν τα χερια). Αυτο το πασοκ δεν το ψηφιζω με τιποτα επομενος οπως στην πρωτη εκλογη ΑΠΟΧΗ ΑΚΥΡΟ.1944

Ανώνυμος είπε...

Συνταξιούχε να δούμε τι σύνταξη θα πάρεις όταν γυρίσουμε στη δραχμή...
Άσε μην ψηφίζεις, καλύτερα! Θα ψηφίσουμε εμείς και για σένα....

Ανώνυμος είπε...

Συνταξιούχε και γω συνταξιούχος είμαι. Και εμένα δεν μου αρέσει αυτό το Πασοκ. Αλλά αν ρίξουμε άκυρο και η Ελλάδα πάει στη δραχμή θα μας τρώει χειρότερα η συνείδησή μας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο ΓΑΠ άφησε πρωθυπουργική καρέκλα για να το αποφύγει!