Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΛΟ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !...

ή, πως εξαπατάμε το 80% του λαού !...


...Θεωρείται το αποτέλεσμα των εκλογών κατακρήμνιση του πολιτικού συστήματος. Χωρίς αμφιβολία οι εκλογές είναι ένα βήμα μπροστά. Για να αρχίσει όμως να κλονίζεται το πολιτικό σύστημα (και δεν μιλάμε καν για το σύστημα εξουσίας οικονομικής, επιβολής «νόμιμης» βίας και πληροφόρησης) απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλονισθούν οι κυρίαρχες απόψεις του μέσα στον λαό. Σκληρός πυρήνας τους σε όλη την μεταπολιτευτική διαδρομή είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την τελευταία δωδεκαετία, και ιδιαίτερα αυτή τη διετία της κρίσης, είναι το ευρώ. Το ευρώ, με αυτή τη λειτουργία του, αμφισβητείται από τον λαό, αλλά ακόμα από μια μειοψηφία όχι μεγάλη. Όταν η αμφισβήτηση γίνει καθολική σχεδόν, τότε στον ορίζοντα θα εμφανισθούν τα πρώτα νέφη της ανατροπής.

... «Τα πράγματα γίνονται, δεν λέγονται» ή «λέγονται με δόσεις». Υπάρχει η άποψη ότι αν η αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους.

...Η οικονομία και η ιστορία θέτει τα δικά της διλήμματα, κάθε εποχή, εκεί που πολλοί θα ήθελαν οι δύο πόλοι να συμβιώνουν. Έτσι ακριβώς τίθεται το θέμα «ακύρωση του μνημονίου» και «παραμονή στην ευρωζώνη». Ή το ένα ή το άλλο (κι εδώ περιπλέκεται σε βάθος το πρόβλημα γιατί στην Ελλάδα ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ευρώ ακυρώνει ένα ακόμη ισχυρότερο πλειοψηφικό ρεύμα απελευθέρωσης από το μνημόνιο). Στο δίλημμα αυτό παρά τους κανόνες της λογικής πέρα από τις δύο μπορεί να εμφανισθεί και τρίτη απάντηση. Η μία είναι η επιλογή της «παραμονής στο ευρώ» με επιβίωση του μνημονίου - τις άγριες επιπτώσεις τις βιώνουμε. Η δεύτερη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με οργανωμένη, προετοιμασμένη και προγραμματισμένη έξοδο από την Ευρωζώνη – πολύ σύντομα θα έρθει η άνοιξη. Η τρίτη είναι η «ακύρωση του μνημονίου» με ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και απρογραμμάτιστη έξοδο από το ευρώ, με επιβολή απέξω, με πανικό του λαού, με χάος, με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση – επιλογή χειρότερη και από την πρώτη.

Αποσπάσματα από χθεσινό άρθρο του Αλέκου Αλαβάνου, που μπορείτε να διαβάσετε, ολόκληρο, ΕΔΩ !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπευθυνοι γιαυτη την κατασταση προτιστως ειναι οι πασης φυσεως Λυτζεριδες και συν αυτω κυριες που ονειρευτηκαν κυβερνηση Εθνικης σωτηριας και καλα μονο και μονο για να ξηλωσουν τον ΓΑΠ (αραγε ο ΒΒ δεν τα εβλεπε ή μηπως τα στηριζε??) και κατα δευτερο λογο η ανευθυνοτητα του Ζαππειου ΙΙΙ που λυσσαξε να παει σε εκλογες γνωριζοντας τι θα επακολουθησει.
Στις επερχομενες εκλογες θα τους παμε ακομη παρακατω.
Τους προτεινω κατι απλο που πιθανον να αρη το αδιεξοδο. Να σταματησουν καθε συζητηση με την Τσιπροπαρεα και να πανε σε εκλογες και λιγο πριν (ας πουμε την παρασκευη) να αποσυρουν τα κομματα τους (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) απο την εκλογικη μαχη αφηνοντας το παιδι να παρει αυτοδυναμια και τοτε θα τον δουμε. Παραλληλα να παραιτηθει και ο Προεδρος της Δημοκρατιας αφου δεν σεβαστηκε ουτε αυτον να βαλει μια γραβατα το κακομαθημενο.

Ανώνυμος είπε...

09:51
Καλή η πρότασή σου αλλά όχι αυτή την εποχή που η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο. Δεν μπορούμε να παίξουμε κορώνα γράμματα την Ελλάδα για τα καπρίτσια του κακομαθημένου "Σαμαρά 2" - Τσίπρα και της παρέας του. Αλλωστε απ' ότι κατάλαβες αυτό θέλουν και αυτοί, να βγουν αυτοδύναμοι (λες το σύνθημά τους στις επόμενες εκλογές να είναι "λύστε μου τα χέρια, δώστε μου αυτοδυναμία για να κυβερνήσω"?) παντοδύναμοι και...μόνοι στη Βουλή και τότε να δούμε ποιος θα έχει τα κότσια να τους ξεκουνήσει. Οι "μπαχαλάκηδες" και οι "αγανακτισμένοι" είναι δικά τους παιδιά που τότε θα κάθονται προσοχή και φρόνιμοι, ενώ εμείς οι απ' έξω που δεν το κατέχουμε το σπορ για να τους ρίξουμε, θα κάνουμε τουμπεκί. Άστο λοιπόν αυτό το σενάριο. Ας κάνουμε κάτι άλλο σίγουρο και δοκιμασμένο. "Μαύρο" τις επόμενες εκλογές μπας και πάνε στα σπίτια τους και μας αφήσουν τουλάχιστον ήσυχους.