Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΚΙ ΑΠΟ …ΓέΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !...


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 ο 90χρονος (!), βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. δήλωσε ότι, «…για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού…».
Επιπλέον τόνισε ότι, το χρήμα εφευρέθηκε σε αυτή τη χώρα ως μέσο ανταλλαγής αξιών, ποτέ δεν θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργεί το ίδιο το χρήματα αγαθά, ο εργαζόμενος δημιουργεί αγαθά. «Να ξεφύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος, όποιο χρώμα και αν έχει», πρόσθεσε.

Υιοθετώ και παραθέτω το σχόλιο που έγραψε ο ELIASKON :

«Παιδιά, μαζέψτε τον μπαρμπα Μανώλη, που στο κάτω - κάτω στα παπάρια του εάν θα μείνουμε στο ευρώ η όχι. Πόσα χρόνια θα ζήσει ακόμα ?...
Εκτός εάν μας αφήσει καμιά 15ρια εκατομμύρια, όπως η γριά ρακοσυλλέκτρια, οπότε στα παπάρια μας κι εμείς για το εάν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ» !...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άσχημο πράγμα τα γηρατειά...

Ανώνυμος είπε...

Back to the future

Ανώνυμος είπε...

Μ΄όλο το σεβασμό στον γέρο αγωνιστή της Δημοκρατίας γιατί εγώ δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη?
Γιατί δεν μπορώ να πω ότι αρκετά πληρώσαμε σαν Έλληνες στον ίδιο την ηρωικη του πράξη?
Μήπως είναι καιρός να κάτσει σπίτι του να χαρεί τη συνταξή του?
Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι νέοι τις ιδέες που κουβαλά από το 1941 και θέλει να μας τις επιβάλει το 1912?
Ειλικρινά δεν ήθελα να καταφερθώ εναντίον αλλά κάθε φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση παίρνει ύφος τσακαλόμαγκα έτοιμος για καυγά,χωρίς να υπολογίζει κανένα.

ακυβέρνητος είπε...

Ο Κ. Καραμανλής ο ανιψιός (ή ακαταλληλότερος όλων των εποχών) έγινε πρωθυπουργός σε ηλικία 48 χρονών. Νέος άνθρωπος και θεωρητικά με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Σε μια 5ετία δεν έκανε απολύτως τίποτα θετικό που να αξίζει να το θυμόμαστε, ενώ κατάφερε να καταστρέψει μια χώρα. Συνεπώς η ηλικία δεν είναι το μέτρο για τη βουλευτική έδρα.
Εκτός αυτού στη Βουλή μπήκαν και κάτι κωλόπαιδα νεοναζί. Μήπως να υιοθετήσουμε τις δικές τους θέσεις επειδή είναι νεότεροι; Παπάρια μάντολες!

Άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με τις θέσεις του Γλέζου, θα απαντήσω στο χοντρομαλάκα που έγραψε τούτη την παπάρα ότι ο Γλέζος ήταν 19 χρονών όταν ρισκάρισε τη ζωή του. Τότε λοιπόν «φιλαράκο» μου είχε πολλά χρόνια μπροστά του και αυτά έγραψε στα παπάρια του όπως μας λες. Εμείς δεν είχαμε γεννηθεί και πολύ φοβάμαι τέτοιοι κουραδόμαγκες σκατόφλωροι που είμαστε και να’χαμε γεννηθεί θα κάναμε την πάπια.

Όταν λοιπόν αναφέρεσαι σε μορφές σαν του Μ. Γλέζου, που χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης και εκτίμησης, οφείλεις σεβασμό, ή τουλάχιστον βγάλε το σκασμό. Αυτός ο άνθρωπος κακομοίρη μου διδάσκει ήθος και αξιοπρέπεια εδώ και 3 σχεδόν γενεές. Γνωρίζεις πολλούς μέσα στο κοινοβούλιο που κάνουν κάτι τέτοιο;;;

Λυπάμαι φίλε Λογοπλόκε που υιοθέτησες αυτές τις αρλούμπες. Συμφωνούμε σε πάρα πολλά, αλλά συγνώμη, εδώ σε βρίσκω φάουλ…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Να με συγχωρείς κι εσύ Πετράν, αλλά αυτούς που παίζουν με το μέλλον της χώρας και των παιδιών μου, θα τους ξεφωνήσω και θα τους "πατήσω", όποιοι κι αν είναι, ό,τι κι αν έκαναν στα νιάτα τους. Αρκετά ανεχτήκαμε τον πολιτικό αρριβισμό "μορφών" σαν τον Γλεζο και σαν το Θεοδωράκη.
Δεν είναι η ηλικία τους, αλλά οι πολιτικές τους θέσεις, που προκαλούν.
Πίσω από την τυχοδιωκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από το σταριλίκι και τον βεντετισμό του Τσίπρα, βρίσκεται ο γεροΜανώλης, που ξέχασε τα γυρίσματά του και μιλά για την "πρώτη φορά που η Αριστερά δεκδικεί την εξουσία...", λες και το ΠΑΣΟΚ του 1981, που την πήρε ήταν ...Δεξιά !
Είναι αυτός που έρχεται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2012, ν΄ αραδιάσει αρλούμπες "περί χρήματος" και "περί αξιών", σπρώχνοντας τη χώρα ακόμα πιο κάτω !
Ασυλία τέρμα, λοιπόν, για όλους !

Ανώνυμος είπε...

Πρίν λιγο άκουσα από τη ΝΕΤ ότι η Ντόρα επιστρέφει στη ΝΔ και οσονούπω επιστρέφει και ο Μάνος (οφείλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους όψιμους ΔΗΣΥ - ΔΡΑΣΗτες και να τους πω να χαίρονται το νέο αρχηγό τους Αντώνιο Σαμαρά). Από την άλλη βλέπω τους "αριστερούς" να συσπειρώνονται κάτω από τις "φτερούγες" του τσιπροσύριζα. Με λίγα λόγια από τη μια η δεξιά οργανώνεται και από την άλλη η αριστερα(ο Θεός να την κάνει αριστερά, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα) επίσης οργανώνεται. Η κεντροαριστερά πάλι τι κάνει? Η δημοκρατική παράταξη τι κάνει? Μέχρι αυτή τη στιγμή τίποτα το σημαντικό και το ελπδοφόρο όσο αναφορά τα ανώτερα κλιμάκια. Όσο αναφορά τη βάση, μια μερίδα οπαδών της έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα (γαπικοί και βενιζελικοί) που διεξάγουν ένα απίστευτο "εμφύλιο" μεταξύ τους προσπαθώντας να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλο και οι υπόλοιποι που δεν έχουν μπει στα δύο αυτά στρατόπεδα είτε έχουν σιχαθεί τον εμφύλιο αυτό και έχουν ήδη απομακρυνθεί είτε κοιτάζουν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου με απογοήτευση και μεγάλη στεναχώρια. Εγώ ανήκω μεν στην τελευταία κατηγορία αλλά ταυτόχρονα θέλω να κάνω και μια τελευταία παράκληση και μαζί πρόταση. Παρακαλώ τους δύο ηγέτες (πρώην και νυν)της παράταξης Γιώργο και Βενιζέλο να βγουν δημόσια να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα αυτά που έγιναν αιτία να χωριστεί η παράταξη σε δύο στρατόπεδα. Να ξεκαθαριστεί επιτέλους από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της εμφύλιας διαμάχης τι έγινε από το Φθινόπωρο του 2009 (ή και νωρίτερα, αυτοί ξέρουν) μέχρι Φθινόπωρο του 2011 (ή και αργότερα, αυτοί ξέρουν), να βγει επιτέλους στο φως όλο το παρασκήνιο που δεν είναι γνωστό στους απλούς πολίτες να ειπωθεί η αλήθεια με το όνομά της. Το σίγουρο είναι ότι αυτά που είδαμε και ακούσαμε όλοι αυτά τα 2 χρόνια, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνο κι εγώ προσωπικά θέλω, απαιτώ αν θέλετε να ¨δω¨όλο το παγόβουνο για να βγάλω τα δικά μου πραγματικά συμπεράσματα και όχι αυτά που στηρίζονται σε εικασίες, σενάρια και συμπτώσεις. Από κει και πέρα, όταν αποκαλυφθούν τα πάντα, και αποκατασταθεί η αλήθεια, θέλω αυτός (ή και αυτοί, εγώ φαντάζομαι ότι είναι περισσότεροι του ενός ή των δύο) που είναι ένοχος ή και υπεύθυνος να απομακρυνθεί αμέσως από την παράταξη. Οι δυο λοιπόν ηγέτες - πρωταγωνιστές πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους και λέγοντας όλη την αλήθεια αφηγούμενοι τα πραγματικά γεγονότα ειδικά τα άγνωστα στον απλό κόσμο, διαφορετικά θα κατηγορούνται, θα υβρίζονται και θα λοιδορούνται ο ένας από το "στρατόπεδο" του άλλου χωρίς στην ουσία να ξέρει κανείς τι πραγματικά έγινε, αλλά όλοι θα στηρίζονται σε μισές αλήθειες, φήμες, εικασίες, συνομοσίες άγνωστης προέλευσης, δημοσιογραφικά σενάρια κτλ Έλεος πια! Τα γεγονότα τρέχουν! Από τη μια τα βρίσκει η Ντόρα με το Σαμαρά για το καλό της δεξιάς και ο Τσίπρας κάνει κόμμα το συνοθύλευμα του σύριζα, και από την άλλη ο Γιώργος με το Βενιζέλο δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τη δική τους παράταξη?
Γιατί Γιώργο? γιατί Βαγγέλη? Μιλήστε, εξηγήστε μας, θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τα ζιζάνια και τα παράσιτα και μετά με ησυχία και νηφαλιότητα να βρούμε τον τρόπο να επουλώσουμε τις πληγές της παράταξης, να την ανασυντάξουμε για να βγει πάλι μπροστά δυνατή και προπάντων "υγιής". Τολμήστε επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

@ 18:52
1.Ο ΚΚ έπρεπε να έχει φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά.....
--Ξέρεις κανένα που αν δεν εργαστεί ώστε να αποκτήσει πείρα απο τους χώρους δουλειάς ,να έχει ανακατευτεί με τη διαστρωμάτωση της κοινωνίας και σ' αυτά να προσθέσει τις γνώσεις του και την κουλτούρα του σε ένα μίγμα δημιουργικό ,να μπορεί να παράξει ιδέες ή δουλειά και προοπτική;;;
Μόνο σε ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ.
2.Ο Γλέζος ήταν 19 χρόνων και ρίσκαρε τη ζωη του...μπλα μπλα....
-Ξέρεις πόσοι σ'αυτή την ηλικία ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΡΙΣΚΑΡΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΣΕ ΠΙΟ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΡΙΛΙΚΙΑ ,ΒΕΝΤΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;;;;;;
ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΛΑΙΦΣΤΑΙΛΙΚΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΘΕΣΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ .
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΙΜΟΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΣΠΙΘΑΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!

Ανώνυμος είπε...

άσχετο, οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν για το Μάη του '68,τα εργασιακά δικαιώματα, το εξηγούσα σήμερα όταν κάποιος μου είπε με άγριο ύφος, ότι ο Ολάντ είναι Σοσιαλιστής,και αυτό γιατί ανέφερα τον Ολάντ της Γαλλίας ότι μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη, μήπως λέω μήπως να αρχίζαμε μία οργανωμένη ενημέρωση του άμυρου λαού της Αμερικής μπας και ξυπνήσουμε λίγο γιατί σαν τα πρόβατα της Αμερική πιο νόστιμα δεν υπάρχουν! Ο παππούς Γλέζος να πέρνει το χάπι της πίεσης!

Ανώνυμος είπε...

19.45# Εισαι μεσα στο μυαλο μου, μακαρι να μπορουσα να τα συνταξω και να τα γραψω οπως εσυ τοσο ωραια αλλα δυστηχως ενω τα σκεφτομαι δεν μπορω να τα χραψω γιατι στο ενδιαμεσο με πιανει θλιψη με ολα αυτα και εγκαταλειπω την προσπαθεια. Εκει που παω να γραψω κατι για τον ΓΑΠ μου μπαινει σφηνα ο Σαλαγιαννης, η Βασω , ο Παναγιωτακοπουλος και πολλοι αλλοι και ξεστρατιζει το μυαλο μου. Παω να αρχισω απο τον Βαγγελη και ανοιγει η μαυρη κουρτινα του μυαλου και τι βλεπω καλε μου φιλε? μια ωραια ξανθια σαν την Ευα, μια αλλη ξυνη σαν την Τονια και ενα μαντραχαλο σαν τον Λιντζερη και καταστρεφονται ολα στο μυλο μου γιατι μπερδευονται τα ειδωλα του ΓΑΠ και του ΒΒ και γινοντα αχταρμας. Πως να βγαλω ακρη και πως να βαλω σε ταξη την σκεψη μου να γραψω αυτα που εγραψες εσυ για λογαριαμο δικο μου και πολλων αλλων χιλιαδων μπερδεμενων στο ιδιο κουβαρι με μενα.

Ανώνυμος είπε...

λίγο σέβας?