Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !...


Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ διερευνήθηκε, ως σενάριο από την κυβέρνηση και τους συμβούλους του Γ. Παπανδρέου και επ΄ αυτού είχε γίνει αναφορά και στη Βουλή από τον ίδιο.

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο καθηγητής και πρώην οικονομικός σύμβουλός του, Ρίτσαρντ Πάρκερ, αναφέρει ότι :

«Με αφορμή δημοσιεύματα που ερμηνεύουν κατά το δοκούν δηλώσεις του καθηγητή Ρίτσαρντ Πάρκερ, υπενθμίζεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επί Πρωθυπουργίας του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέτασε, ως όφειλε, και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Ο ίδιος, μάλιστα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε κάνει δημόσια αναφορά στο θέμα, σε ομιλία του στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Στην ίδια ανακοίνωση παρατίθεται το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στη Βουλή :

«Πριν ζητήσουμε τη στήριξη του μηχανισμού, φώναξα συνεργάτες, οικονομολόγους και τους αρμόδιους Υπουργούς στο γραφείο μου και έγραψα στον πίνακα, όπως συνηθίζω, τρεις επιλογές, τις τρεις μοναδικές, πραγματικές επιλογές που είχαμε μπροστά μας.
Εφόσον, είπα, δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε, αξιολογήστε και επιχειρηματολογήστε υπέρ ή κατά των τριών παρακάτω επιλογών: πρώτη επιλογή, η χρεοκοπία. Δηλώνουμε, δηλαδή, στάση πληρωμών.

»Δεύτερη επιλογή, φεύγουμε από το ευρώ και δηλώνουμε και εδώ στάση πληρωμών, διότι δεν θα μπορούσαμε ούτε να σκεφθούμε να πληρώσουμε σε δραχμές το χρέος μας, που είναι σε ευρώ.

»Τρίτη επιλογή, ζητάμε βοήθεια από το νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε, και διαπραγματευόμαστε έναν δύσκολο, αλλά οργανωμένο δρόμο μπροστά στην κρίση. Δεν έχω το χρόνο σήμερα, βέβαια, να αντιπαραθέσω όλη την επιχειρηματολογία, γιατί απορρίφθηκαν οι δύο πρώτες επιλογές.

»Στην τρίτη επιλογή κατέληξε και το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου του 2010, την παραμονή της ανακοίνωσης της αίτησής μας για βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

»Μπορώ να σας πω, όμως, ότι οι συνέπειες μιας επιλογής βίαιης χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ, θα ήταν άμεσες και καταστροφικές για το ελληνικό νοικοκυριό, τις τράπεζες, αλλά και για την αξιοπιστία της χώρας μας, που μπορεί να μας έφερνε πάλι στα ίδια, δηλαδή σε μια ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία από τον ίδιο ή άλλο μηχανισμό, έχοντας όμως πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

»Υπενθυμίζω ότι, χωρίς τον μηχανισμό στήριξης, θα πηγαίναμε κατευθείαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη. Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης που έχει δώσει ποτέ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι αυτό της Βραζιλίας, δηλαδή 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Πού θα έβρισκε 110 δισεκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα περίπου, στο νέο πρόγραμμα που συζητείται;

»Προσπάθησα λοιπόν να αφυπνίσω τους Ευρωπαίους εταίρους, για να μας στηρίξουν, ενώ ταυτόχρονα αγωνίστηκα για να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και κατεύθυνσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στην αρχή, βρήκα πόρτες κλειστές, κανείς δεν μας άκουγε, κανείς δεν μας πίστευε, κανείς δεν πίστευε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τους είχαμε κοροϊδέψει για πολλοστή φορά, είχαμε πει και επισήμως ψέματα για το έλλειμμά μας.

»Έδωσα μάχη για να στηθεί εκ του μηδενός ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Τη μάχη αυτή την κέρδισα, την κερδίσαμε, την κέρδισε η Ελλάδα, με την αξιοπιστία της, την κέρδισαν οι πολίτες αυτής της χώρας. Με ειλικρίνεια σας λέω, επίσης, ότι από τότε ξέραμε ότι το ελληνικό χρέος είναι δυσθεώρητο και δύσκολο να το διαχειριστούμε, με όποιο καλό πρόγραμμα και να είχαμε.
»Γι΄ αυτό και σας λέω σήμερα – δεν θα μπορούσα να το πω χθες – ότι από τότε ξεκίνησαν μελέτες, προετοιμασίες και αθόρυβες διαπραγματεύσεις, για να φτάσουμε πρώτα απ' όλα στη μείωση του επιτοκίου και στην επιμήκυνση του θεσμικού δανείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό που τελικά καταφέραμε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή πριν από δύο μήνες. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόνο για το σκέλος του δανείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχουμε μια ανάσα 48,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ μείωσης των επιτοκίων».

Και η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου καταλήγει λέγοντας πως το «διακύβευμα σήμερα παραμένει το ίδιο, η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία και να παραμείνει στο ευρώ».


Υ.Γ. Μια ακόμα επίδειξη της ασχετοσύνης, αλλά και του κόμπλεξ απέναντι στο Γ. Παπανδρέου, έγινε στο χθεσινοβραδινό δελτίο του Mega, με αφορμή τη δήλωση του Πάρκερ, με την μαλάκω της εκπομπής να αποδίδει στον πρώην πρωθυπουργό "σκοτεινά κίνητρα", επειδή διερεύνησε την έξοδο από το Ευρώ.΄Ολες αυτές τις μαλακίες θάχουν οι ξοφλημένοι να θυμούνται, σε λίγο, εν τη ανεργία τους !...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μίσος τους είναι τόσο μεγάλο που ακόμη και τώρα που πάμε κατά διαόλου βρήσκουν χρόνο να επιτεθούν σ΄ένα άνθρωπο που δεν έχει πια στα χέρια του της τύχες της χώρας.
Φαίνεται είναι πολλά τα λεφτά που χάσαν.

Ανώνυμος είπε...

Στην απελπισια τους βλεποντας οτι αργα ή γρηγορα θα δικαιωθει ο ΓΑΠ, πετανε οτι μακακια τους ελθει στο κεφαλι εκεινη την στιγμη. Παντως Λογοπλοκε συμφωνω απολυτα με το υστερογραφο σου με εκφραζει οχι τωρα αλλα απο το 2007 που ολοι ξερουμε ποσο βρωμικα απο τοτε μεχρι και σημερα φερθηκε στον ΓΑΠ το καναλι αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου έκανε ό,τι θα έπρεπε να κάνει κάθε υπεύθυνος κυβερνήτης στην θέση του.
Όσο για την κυρία, αλλά και την διεύθυνση του καναλιού, όπως και τους άλλους σχολιαστές, μία μόνον παρατήρηση: Έκαναν την προσωπική αντιπάθεια τους προς τον Γιώργο, πολιτική γραμμή του καναλιού. Η ευθύνη τους για την κατάντια της χώρας είναι τεράστια και απαράγραπτη.

X.K. είπε...

Δεν χανουν την ευκαιρια να λοιδορησουν τον Γαπ ,μονον που η βρωμα πεφτει επανω τους ας λουστουν τωρα τους ΤσιπροΚαμμενοΒενιζελοΣαμαρα να μην μπορουν να κυβερνησουν και να παρακαλανε μην γινει καμια στραβη και χρεωκοπησουμε,και οταν στην Ιρλανδια γινει το δημοψηφισμα ας πουνε και μια καλη λεξη για τους Ιρλανδους που τιμανε την δημοκρατια,παρολα αυτα ο Γαπ θα ειναι μπροστα τους γιατι σιγουρα δεν εχει τελειωσει μαζι τους ουτε και αυτοι μαζι του.GAP KEEP WALKING

Ανώνυμος είπε...

Τον φοβούνται, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να μου πείτε πια ήταν η συντρόφισα που του είπε το διαχρονικό keep walking και μη μου πείτε ότι ψάχνω ψύλους στ'αχυρα!
Παντού στο διαδύκτιο στο fb σε blogs, Όλοι το χρησιμοποιούν για να του πουν είμαστε εδώ για σένα, και να του πουν ότι σε χρειαζόμαστε, βρες τη δύναμη να συνεχίσεις, όπως του τό'πε τότε στους δύσκολους καιρούς αυτή η συντρόφισα.
Λογοπλοκε εσύ μπορείς να μάθεις,κάνε μου αυτή τη χάρη.maria

yg. mono to mikro tis onoma
yg.egrapse istoria ayth h kopela, skepsoy mono poso dynamh toy edwse, poy bgike kai to eipe kai toys afise oloys sixilous, ton lidoroysan an thimame kai tote.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από οκτώ μήνες, στα τέλη Οκτωβρίου του 2011, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε ρίξει την ιδέα του δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει ή όχι τη δανειακή σύμβαση. Μέρκελ και Σαρκοζί του υπέδειξαν ότι αυτό σημαίνει επιλογή ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωζώνη, και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Ο Παπανδρέου κατηγορήθηκε ότι διέπραξε την γκάφα της ζωής του, ότι έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και σταδιακά οδηγήθηκε στην παραίτηση.

Τελικά, το «ολέθριο λάθος» θα διαπραχθεί τον επόμενο μήνα, γιατί εκείνο για το οποίο ουσιαστικά θα ψηφίσουμε είναι το αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα γυρίσουμε στη δραχμή. Ο Σόιμπλε το έθεσε όσο πιο ωμά γίνεται. Και όποιος διαθέτει στοιχειώδη λογική, το αντιλαμβάνεται. Οσοι πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να παρακολουθούν τα δικά μας μικροκομματικά παιχνίδια και να μας δίνουν παρατάσεις αναμένοντας να δουν αν και πότε θα σοβαρευτούμε, δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα.