Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !...

 
Τελικά, όπως θα φανεί και στο τέλος της όλης διαδικασίας, η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, δεν αποφασίστηκε και δεν σχεδιάστηκε, τόσο για τους έλληνες, όσο - και κυρίως - για τους γερμανούς !

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν δυο σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας : αφ΄ ενός η αναβίωση των κριτικών προσεγγίσεων αρκετών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, για τη στάση της Καγκελαρίου, απέναντι στην κρίση της Ευρωζώνης και την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, από μια πλευρά, καθαρά εκ δεξιών και αφ΄ ετέρου το ξεκαθάρισμα στο στρατόπεδο των σοσιαλδημοκρατών, για τον διεκδικητή της καγκελαρίας, στις ερχόμενες εκλογές, με την ομόφωνη εκλογή του Πιρ Στάινμπρουκ.

Σε διεθνές επίπεδο είχαμε δύο, επίσης σημαντικές, εξελίξεις : από τη μια τις κινήσεις του Ολάντ, που συνεχίζονται προσεκτικά και συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως στο λεγόμενο ευρωπαϊκό Νότο και από την άλλη την όλο και εντεινόμενη διαφοροποίηση, μεταξύ της, καθοδηγούμενης από τη Μέρκελ, άποψης της Ε.Ε. για το ελληνικό ζήτημα και των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, για την εξέλιξή του, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Όλ΄ αυτά δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες, για το προφίλ της ισχυρής κυρίας στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Η Ελλάδα επιλέχτηκε, ως ο κατάλληλος και ευάλωτος κρίκος, έτοιμος να σπάσει και να δώσει στην Καγκελάριο τη δυνατότητα να ξαναεμφανιστεί δυναμική, αποφασιστική και ανυποχώρητη.

Οι ντόπιοι οσφυκάμπτες ήταν και είναι οι ιδανικότεροι «εγγυητές» της επιτυχίας του μερκελικού εγχειρήματος. Μπροστά σε δυο – τρεις γενικές και αόριστες υποσχέσεις, με πολλά προαπαιτούμενα, (π.χ. για την επόμενη δόση και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη…), θα ξεβρακωθούν πλήρως, δίνοντάς τα όλα στην Angela, τα οποία, όμως, «όλα» θα τα πάρουν από τον ελληνικό λαό, εργαζόμενο και συνταξιούχο.

΄Ολο αυτό το θλιβερό «γαϊτανάκι» των, τάχα, σκληρών διαπραγ-ματεύσεων, για το νέο σφαγιαστικό «πακέτο» των μέτρων λιτότητας, που ένα μήνα, τώρα, τυλίγεται και ξετυλίγεται, θα σταματήσει άμεσα και θα ανακοινωθεί συμφωνία, κάτι που θα περάσει προς τα έξω, ως η «επιτυχία της (παραμένουσας) ισχυρής κυρίας του Βερολίνου», που τολμάει κι έρχεται στο "στόμα του λύκου" !... 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε θα ήταν καλό να αναφέρεις οτι η Μέρκελ προσπαθεί να σπάσει το μέτωπο Ολάντ-Μόντι-Ραχόι , μην τυχόν προσχωρήσει ο Σαμαράς ο δουλοπρεπής.

Ανώνυμος είπε...

17.48# Ομολογω δεν ειχε σκεφτει αληθεια αυτη την εκδοχη και μαλλον ετσι ειναι. Το αμαρτωλο και απολολο προβατο ηλθε να βαλει στο μαντρι το Γερμανικο και μαλλο το καταφερε και μαλιστα με τους πανυγυρισμους του κ.Φωτη και του Βαγγελη που μολις καταλαβε τις αντιδρασεις των εναπομειναντων Πασοκων προσπαθει να τα μαζεψει ψυθυριζοντας για να μη τυχων και μπει στο καδρο παλι ο ακατανομαστος ΓΑΠ. Ειδανε και παθανε να τον ξεφορτωθουν να τον ξαναφερουν στο προσκηνιο??? Τελικα δεν θα αποφυγουν το μοιραιο και ηδη το φαντασμα του ΓΑΠ τους κυνηγα σε καθε βημα τους.