Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ !...

Η πολιτική, γενικά, είναι - ούτως ή άλλως - ένας τομέας, που, παραδοσιακά, προσφέρεται για τη δράση απατεώνων. Δεν χρειάζεται, δα, και ιδιαίτερη θεμελίωση η άποψη αυτή…
Η κυβερνητική πολιτική, ειδικότερα, είναι, πολλάκις, συνυφασμένη με την λήψη μέτρων σε βάρος του λαού, τα οποία για να μη γίνονται πλήρως αντιληπτά, καμουφλάρονται, βαπτίζονται αλλιώς ή αποδίδονται και συνδέονται, με κάλπικα στοιχεία ή ψεύτικες καταστάσεις. Κι εδώ, βέβαια, δράσεις απατεώνων έχουμε…

Μια τέτοιου είδους απατεωνιά, βρίσκεται στα σκαριά, αυτό τον καιρό, με αυτουργούς τους καταρρέοντες νεοδημοκράτες αδέξιους, που νομίζουν πως μπορούν, τάχα, αυτοί, στην Ελλάδα του 2009, να εμποδίσουν την έλευση του μοιραίου : της πτώσης τους !...

Νομίζοντας ότι είναι, ακόμα, σε θέση να το παίζουν έξυπνοι, ετοιμάζονται να παγώσουν, ουσιαστικά, τους μισθούς, (δίνοντας αυξήσεις κάτω του 2%), με το επιχείρημα πως ο πληθωρισμός έχει πέσει στα επίπεδα του 1,6%, στο χαμηλότερο σημείο – όπως λέει η κατευθυνόμενη προπαγάνδα – από το 1960.

Η συγκεκριμένη λαθροχειρία – απατεωνιά, βασίζεται στην απόκρυψη του γεγονότος, πως το 1,6% αφορά τον δείκτη, που περιλαμβάνει το πετρέλαιο, (η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει τελευταία…), και τα οπωρολαχανικά, (που μετά το χειμώνα αυξάνεται η προσφορά τους και πέφτει η τιμή τους…), ενώ ο λεγόμενος «δομικός πληθωρισμός», χωρίς τα δύο αυτά προϊόντα, αλλά με τις βασικές υπηρεσίες και τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, βρίσκεται, αισίως, στο 3% !
Επίσης, θα θεωρηθεί αυθαίρετα, πως αυτό το ποσοστό θα χαρακτηρίσει κι όλο το 2009 – την ίδια ώρα που για άλλα ζητήματα παραδέχονται πως δεν μπορεί να γίνουν προβλέψεις – και θα ανακοινώσουν την εισοδηματική πολιτική, με βάση τα ποσοστά του πληθωρισμού τους του πρώτου τριμήνου, χωρίς καμιά ρήτρα αναπροσαρμογής, στην περίπτωση που ακόμα κι αυτό το πλασματικό νούμερο, αργότερα, μέσα στο χρόνο, αυξηθεί.
Για να μην πάμε στην πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά και στην ακρίβεια, που εξακολουθεί να καλπάζει σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, (γαλακτοκομικά, όσπρια, προϊόντα σίτου κλπ).

Είναι σίγουρο λοιπόν, πως η πολιτική που σχεδιάζεται, οδηγεί, όχι σε πάγωμα, αλλά σε μείωση των μισθών !

Ένα ακόμα, χαρακτηριστικό, φαινόμενο στην πολιτική, το οποίο επιβεβαιώνεται και επί Καραμανλή, είναι η τάση του πολιτικού να θεωρεί, πως η διαχρονική και απόλυτα επιβεβαιωμένη ρήση «μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι», δεν ισχύει γι αυτόν !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και η Παναγιωταρέα ένα κρατικοδίαιτο γαλάζιο χρυσό κοριτσάκι είναι που βλέπει ότι πλησιάζει το τέλος της Ν(έας) Δ(ολοπλοκίας) και θέλει να αποκατασταθεί για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Κωστάκη και το κόμμα του με τις απίστευτες λιβανοπαπαριές της που μας έχει σερβίρει από την εκπομπή της στην κρατική τηλεόραση. μαλάκες δεξιοί ξυπνάτε, γαλάζια χρυσά αγοράκια και κοριτσάκια σαν την Παναγιωταρέα μας ξεζουμίζουν και σας εκθέτουν καθημερινά. ρε χαζομαλάκες βγάλτε το γράσο από τα μάτια και την τσίχλα από τον εγκέφαλό σας και στείλτε στον αγύριστο τα γαλάζια χρυσά αγοράκια και κοριτσάκια μαζί με τον ανίκανο Κωστάκη που τα διορίζει. Ξυπνάτε ρε κορόιδααααααααααα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΛΑΜΟΓΙΟ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΒΛΑΚΑΣ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΩ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΏ, ΛΟΓΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ - ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Hμερομηνία : 09-03-09
Ισόβιο μέλος στην γαλλική Ακαδημία Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ντόρα Μπακογιάννη
Η επίσημη τελετή αναγόρευσης της Ντόρας Μπακογιάννη ως ισόβιου συνδεδεμένου μέλους της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, έγινε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου της Γαλλίας (La Coupole). Η Ελληνίδα υπουργός, που είναι και η πρώτη γυναίκα που παίρνει θέση στα έδρανα των συνδεδεμένων ξένων μελών, χειροκροτήθηκε θερμά κατά την είσοδό της στην αίθουσα από πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και του επιστημονικού χώρου, καθώς και του χώρου των γραμμάτων.

Την κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας για το 2009 κ. Ζαν Κλοντ Καζανόβα και ο κ. Φρανσουά Tερέ, που υπήρξε πρόεδρος της Ακαδημίας το 2008, έτος της εκλογής της Ελληνίδας υπουργού ως συνδεδεμένο μέλος της Ακαδημίας (30 Ιουνίου).

Ο κ. Τερέ καλωσόρισε την Ελληνίδα πολιτικό και μετά τη σχετική προσφώνηση της παρέδωσε το περίφημο ξίφος που συμπληρώνει την στολή κάθε ακαδημαϊκού. Κατά την προσφώνησή του ο κ. Τερέ εξέφρασε τη χαρά της Ακαδημίας «που υποδέχεται στους κόλπους της την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ως συνδεδεμένο μέλος».

«Όλοι όσοι είναι εδώ παρόντες σήμερα είναι ευτυχείς για την παρουσία σας. Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση στην σκέψη της Ελλάδας, στην ανάμνηση των προκατόχων σας, στο πρότυπο της τόσο πλούσιας ζωής σας σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο», είπε.

Γνωρίζουμε καλά, πρόσθεσε ο κ. Τερέ, ότι οφείλουμε πολλά στην ελληνική φιλοσοφία και στο μήνυμά της στις αδιάλειπτες ανταλλαγές μαθημάτων δημοκρατίας και ελευθερίας.

Κάνοντας αναφορά στην καταγωγή της κ. Μπακογιάννη, ο ακαδημαϊκός αναφέρθηκε «στα λαμπρά παραδείγματα Κρητικών» ανάμεσα στους οποίους ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε μέλος της Ακαδημίας το 1919, ενώ ο τελευταίος χρονολογικά Έλληνας, μέλος της Ακαδημίας, ήταν ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, πρόεδρος της Ελλάδας το 1975.

Απευθυνόμενος στην κα Μπακογιάννη ο κ. Τερέ έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πολιτικά, επί δικτατορίας στην χώρα μας, γεγονότα:

«Τα δεινά της πατρίδας σας, σας προετοίμασαν από τη νεαρή σας ήδη ηλικία για αυτήν την πολιτική δράση. Η δικτατορία των Συνταγματαρχών η οποία ταλάνισε την Ελλάδα από το 1967 έως το 1974 σας υπέβαλε σε μοναδικές δοκιμασίες, όταν σε πολύ νεαρή ηλικία χρειάσθηκε να αντισταθείτε με επιτυχία στη μυστική αστυνομία των συνταγματαρχών που αναζητούσε τον πατέρα σας», ανέφερε ο ακαδημαϊκός, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τη σύγχρονη πολιτική πορεία της υπουργού.

Κλείνοντας ο κ. Τερέ επέλεξε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Οδ. Ελύτη το 1963, όταν παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ: «Η Ελλάδα είναι ένας μικρός τόπος, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Αυτό που την χαρακτηρίζει περισσότερο είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά. Κανόνας της, είναι η δικαιοσύνη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ