Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ !...

Οι κυβερνητικοί αποδί-δουν, καθ΄ ολοκληρίαν, την κακή κατάσταση της Οικονομίας στην διεθνή κρίση, βγάζοντας απ΄ έξω τις δικές τους ευθύνες για τις εγκληματικές πολιτι-κές που ακολούθησαν.
Ταυτόχρονα αντικρούο-ντας την άποψη που λέει, πως θα πρέπει να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος και μεγαλύτερη φορολό-γηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και των Τραπεζών, αντιτείνει πως δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, επειδή θα προκαλούνταν προβλήματα στη λειτουργία τους και θα είχαμε μείωση των θέσεων εργασίας.
΄Εχουμε, έτσι, την μονόπλευρη επίθεση κατά του εργαζόμενου λαού, με λιτότητα και έκτακτες εισφορές !

Βλέποντας ακριβώς αυτά, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, νοιώθουν προστατευμένοι από το Καραμανλάτο και με επιχείρημα τη μείωση (!) των κερδών τους, (προσοχή, όχι τις ζημιές…), ξεσαλώνουν και προχωρούν στην ανατροπή κάθε νομιμότητας και στην φαλκίδευση κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων.
Οι μειώσεις μισθών, οι μειώσεις του χρόνου απασχόλησης, οι απολύσεις, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, (Εταιρείες Μυλωνά, Καζίνο Ξάνθης, Εταιρεία Χάλυβα, Τουριστικές Επιχειρήσεις κ.α.).
Το ζήτημα είναι, πως οι κινήσεις και οι πρακτικές αυτές των μεγαλοεπιχειρηματιών, γίνονταικαι εξελίσσονται, χωρίς κανένα έλεγχο και καμιά παρέμβαση του κράτους. Μόνοι τους, αυθαίρετα, εκτιμούν πως έχουν πρόβλημα και αποφασίζουν αντεργατικά μέτρα, ισοπεδώνοντας τα πάντα, νόμους, συλλογικές συμβάσεις κλπ…

Η πλήρης ασυδοσία του κεφαλαίου στην πράξη, στην Ελλάδα του 2009 !...
Και η κυβέρνηση, αντί να τους σταματήσει, τους ενθαρρύνει περισσότερο, τόσο με τα επιχειρήματά της, όσο και με τις πολιτικές της…

Όπως έγινε με τις Τράπεζες, που πήραν 28 δις €, χωρίς να τους επιβληθεί καμιά υποχρέωση στην χορήγηση πιστώσεων, αλλά και στην απασχόληση του προσω-πικού, έτσι, τώρα και στις άλλες επιχειρήσεις, δίνονται προνόμια και κρατικές βοήθειες, χωρίς καμιά δέσμευσή τους ως προς την τήρηση, τουλάχιστον, της εργατικής νομοθεσίας !

Η εργατική τάξη, για μια ακόμα φορά, στα πρόθυρα της κολάσεως και, δυστυχώς, καμιά συντονισμένη και αξιόπιστη αντίδραση δεν φαίνεται στον ορίζοντα !...

1 σχόλιο:

kostas hiotis είπε...

pesta xrisostome me tetio prothipourgo den mpori oergazomenos na esthanete asfalis