Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ... (*)

Θα γυρίσω !
Κι η δεύτερη φορά δεν θάναι όπως η πρώτη...
Ευκαιρίες δεν θαρθώ για να μοιράσω.
Θα γυρίσω Δικαστής και τον Κόσμο θα δικάσω !...

Θα γυρίσω !
Κι αλλοίμονο σ΄ αυτούς, που μ΄ έχουν προκαλέσει...
Νουθεσίες δεν θα τους ξαναθυμίσω.
Θα γυρίσω δυνατός και θα τους εκμηδενίσω !...

(*) δια χειρός : Λογοπλόκου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«...και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος...».

Αναρχοαυτόνομος είπε...

Αν πράγματι υπάρχει και ξαναγυρίσει την κάναμε !

Ανώνυμος είπε...

StudioA-blog
Ανώνυμος είπε...
>>>>Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΜΝΟ. >>ΣΤΟΝ "ΑΛΦΑ" ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΦΟΡΑ-ΚΑΜΠΑΝΑ ! >>ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΜΑΝΕΣΗ-ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. >>ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Μή γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί ή δεξιά σου. >Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός έλεγε «Διά την καλωσύνην την οποίαν έκαμα εις σε δεν θέλω να ειπης εις ουδένα τίποτε εν όσω ζω. Διά τούτο σε καθιστώ υπεύθυνον ενώπιον του Θεού». >Αν Νίκο μου υπάρχει ΜΘΖ, θα συναντηθούμε στην κόλαση και επειδή είμαι συνταξιούχος δάσκαλος, θα σου βάλω σαν τιμωρία, να γράφεις στον αιώνα τον άπαντα την φράση "ΕΚΑ-ΜΑΚΑ" ή καλύτερα, "Τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης με παρέσυραν. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !
18/4/09 09:42
StudioA-blog είπε...
Αν και το σχόλιό σας δεν έχει σχέση με το κείμενο, το δημοσιεύουμε γιατί μετά θα θέσετε και θέμα λογοκρισίας.

Από ό,τι φαίνεται θεωρείτε ελεημοσύνη το να χαρίζει ένας κρεοπώλης δεκατρία αρνιά και εμείς με τη σειρά μας να τα κληρώνουμε στους τηλεθεατές.

Και ακόμα θεωρείτε μη αξιοπρεπές να συμμετέχει κάποιος σε μια κλήρωση.
Εμείς κάνουμε κλήρωση πολλές φορές στην εκπομπή.
Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο με βιβλία που μας στέλνουν, σήμερα κληρώσαμε και ελέγχους αντισεισμικότητας κτιρίων που πρόσφερε ένας πολιτικός μηχανικός και θα συνεχίσουμε...

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα και σε εσάς.
Και γιατί όχι, με λιγότερο επικριτική διάθεση.
18/4/09 11:09


Ανώνυμος είπε...
/
=Για να μην ειναι το σχολιο σε ασχετο κειμενο-αν αυτο ειναι το προβλημα-θα προσπαθησω να το αναρτησω παλι , ελπιζω σε σχετικο κειμενο αυτη τη φορα. Εχετε πεσει σε "δημοσιογραφικο" λαθος ή λιαν επιεικως σε μη λογικα επεξεργασμενη κινηση, εμφανιζοντας τους "τυχερους" του αρνιου, μπροστα στο φακο. Χαμηλοσυνταξιουχος ειμαι, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα συμμετειχα στην κληρωση με τους όρους που τεθηκαν απο το σταθμο σας. Δεκαδες κληρωσεις γινονται καθημερινα, αλλα δεν παρουσιαζουν κατ'αυτο τον τροπο τους ανθρωπους να πέρνουν δηλαδη ενα αρνι υπο μαλης, λες και εχουν να φανε χρονια. Και επιτελους κε Νικο ο βαθμος της προσβολης, του τυχερου-ατυχου[φερνει και αυτος ευθυνη] εχει σχεση με το αντικειμενο του ποθου-της κληρωσης θελω να πω-και παντως δεν εξαρταται απο την αξια του. Δεν υπαρχει π.χ προβλημα αν κληρωνατε ας πουμε ενα εισητηριο για θεατρο ή για ποδοσφαιρικο αγωνα ή βιβλία ή ελέγχους αντισεισμικότητας κτιρίων,κλπ ,να εμφανισθει ο τηλεθεατης σας επωνυμα. Υπαρχει ομως προβλημα , οταν το αντικειμενο αφορα το στομαχι μας και λειτουργει κοινωνικα σαν δεικτης μετρησης του βαθμου πενιας του υποκειμενου[δεν εχει να φαει το Πασχα]κυριως σε περιοδους οικοκονομικης κρισης .Ειμαι βεβαιος οτι αν ζουσε ο Ρενος ο Αποστολιδης και ειχε εμπλακει στο διδυκτυο, θα σας εσερνε τα Πασχαλιανα σας[κατα το σχολιανα σας]. Τωρα αν θα δημοσιεύατε το σχολιο ή οχι και περι λογοκρισιας τετοιο θεμα δεν υφισταται, με την πληθωρα των δυνατοτητων που παρεχει το διαδικτυο .Και για να συνδεσουμε παλι μεταφυσικα την κουβεντα μας, η μεγαλυτερη δυστυχια μετα θανατο, πρεπει να ειναι για τους εθισμενους στο internet,ασχετως ηλικιας, οτι εκει "περα" απ'ολα εχε ο θεος-οπως ειπαν οι προφητες και οι γραφες- , υπολογιστες ομως και διαδικτυο δεν εχει.
18/4/09 14:51







StudioA-blog είπε...
Αυτοί που πήραν το αρνάκι δεν ήταν πεινασμένοι και λυπούμαστε που τους χαρακτηρίζετε έτσι.

Με τη λογική σας, κάποιος δεν έχει να φάει, κάποιος να διαβάσει, κάποιος να πάει στο θέατρο. Δεν είναι όμως μόνο όσοι δεν έχουν χρήματα, που συμμετέχουν σε μια κλήρωση.

Τέλος πάντων, κάθε κίνηση ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

Και από εσάς έτσι όπως την αναλύετε στο σχόλιό σας.

Εμείς πάντως, ξέρουμε καλύτερα τη λογική και τις προθέσεις μας.

Επομένως, ας μη χαλάμε τη... "ζαχαρένια" μας, μέρες που είναι.
18/4/09 15:26

Ανώνυμος είπε...
... λες και εχουν να φανε χρονια.
/
Και μονη της η φραση στο σχολιο μου ,δεν χαρακτηριζει(οπως λετε) πεινασμενους αυτους τους ανθρωπους που αμεριμνοι και μεγαλοσαββατιατικα πρωϊ ηρθαν στο στουντιο του Αλφα και βρεθηκαν ξαφνικα μπροστα σε μια καμερα. Αντιθετα αυτο πραξατε εσεις οπως προκυπτει μεσα απο τις ερωτησεις που τους κανατε(το αντικειμενο πηγαινε σε καλη μερια), προσπαθωντας να επιδειξετε κοινωνικο εργο, προς ποιους αραγε;
Τωρα αν εσεις ξέρετε καλύτερα τη λογική και τις προθέσεις σας,αυτο ειναι αυτονοητο,αλλα και εμεις γιαυτο ειμαστε εδω να φιλτραρουμε αυτα που μας σερβιρετε σαν τεταρτη εξουσια.

Επομένως, ας μη χαλάμε(τε) τη... "ζαχαρένια" μας(σας), μέρες που είναι,-κι'αυτο ειναι ευνοητο,αν τα νουμερα πηγαν καλα.
Το παρηγορο κε Μανεση ειναι οτι ο κοσμος καταλαβαινει και κρινει.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

18/4/09 15:26
18/4/09 15:59

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΣ ή ΧΑΤΖΗΒΕΡΥΚΙΟΣ] ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΟ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ.

ΔΗΜΟΣ Ο... ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ!

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από χθες ο Δήμος Βερύκιος, ο οποίος βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση σήμερα το πρωί. Θα επιστρέψει μαζί με την ειδική πτήση της Ολυμπιακής η οποία θα φέρει το Άγιο Φως σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα. Ευκαιρία για να κάνει την ανάλυσή του βρήκε ο Δήμος. Με αναδρομή στο παραδοσιακό... ξύλο που πέφτει, ο δημοσιογράφος ανέλυσε την παράδοση, σύμφωνα με την οποία το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του - αρχιερείς, ιερείς και διακόνους - αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Μετά τη Λιτανεία αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος και ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Κατόπιν ο διοικητής της Ιερουσαλήμ και ο αστυνομικός διευθυντής ελέγχουν σχολαστικά τον Πατριάρχη μπροστά σε όλους ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα μαζί του το οποίο μπορεί να μεταδώσει φως. Μετά τον έλεγχο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται μαζί με τον Δραγουμάνο των Αρμενίων στο Ιερό Κουβούκλιο. Όλα τα κανδήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό αλλά και στον Πανάγιο Τάφο. Αν και η πιο συνηθισμένη αναφορά για το "Άγιο Φως" περιλαμβάνει την αυτανάφλεξη των κεριών, εντούτοις, σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, το Άγιο Φως είναι ένα σύνθετο φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται στο θώλο εντός του Ναού της Αναστάσεως αλλά και κατ΄ άλλους έξω από αυτόν. Εμφανίζεται σαν λευκογάλανες οριζόντιες ταινιώδεις αστραπές, περιστρεφόμενες ανταύγειες ή κινούμενες φλόγες που κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχονται. Στον Ναό δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και ηλεκτροφωτισμός. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πολλές λαμπάδες των πιστών και κανδήλες ανάβουν μόνες τους, ενώ η φλόγα δεν τους καίει τα πρώτα λεπτά. Ορισμένα βίντεο δείχνουν ιερείς ή πιστούς να κινούν το κερί κοντά στα γένια τους ή στα χέρια τους και να μην παθαίνουν τίποτα. Το Άγιο Φως αμέσως μετά την αφή του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων το μεταδίδει στους εκπροσώπους άλλων εκκλησιών και στους πιστούς που παρευρίσκονται στον Ναό του Πανάγιου Τάφου.
στις 9:13 πμ
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
Χρόνια Πολλά , Χρόνια Καλά Εύχομαι.
Πάντα με Ελπίδα και Δύναμη.
Καλό Πάσχα!