Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΙΔΡΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ !...

Ο χοντρός με τη λυμένη γραβάτα και το ιδροκοπημένο υποκάμισο, πάσχιζε να τελειώσει την ομιλία του, καθώς τα λόγια του, όλο και περισσότερο, δυσκόλευαν… Την τελευταία φράση του την είπε, σχεδόν, τραυλίζοντας : «…πάμε να τους δείξουμε πως κερδίζονται οι αγώνες…».

Στο μικρό κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω, με την εξέδρα της ομιλίας να πιάνει το μισό χώρο, νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ, ανάκατοι – σε μεγάλη αναλογία – με ανθρώπους των …ήντα, άκουσαν το καραμανλικό κύκνειο άσμα : «…θα πάρουμε σκληρά μέτρα γιατί είμαστε υπεύθυνοι !...».
Το 1/4, πάνω - κάτω, του κοινού ήταν άνω των 60 χρόνων ! Αλλά αφού ο Αχιλλέας, ο Έβερτ, ο Σιούφας, κι ο αυθαίρετος Σουφλιάς ονομάζονται " ριζική ανανέωση τού ψηφοδελτίου " τότε και οι εξηντάρηδες είναι " νεολαία " !...
Ο ...καταλληλότερος είχε γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια ! Είχε ξεσφίξει την γραβάτα του ( πάλι για πρώτη φορά ), και αυτή η γραβάτα είχε μουσκέψει μέχρι την μέση . Φαινόταν ευδιάκριτα όταν κατέβαινε από το βήμα. Ενώ ήταν σκούρο ρόζ, φαινόταν κόκκινη από τον ιδρώτα στο λαιμό του ! ! !

΄Ηταν η πρώτη προεκλογική ομιλία του τέως πρωθυπουργού κι ήταν, ακριβώς, όπως ταίριαζε στην αρχή μιας πορείας προς την ήττα : ισχνή, τραγική από πλευράς ομιλίας και θλιβερή από πλευράς ομιλητή…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

empatheia....ponaei pou ksanakerdise tin empistosini tou kosmoy me tin eilikrinia tou o karamanlis...

gern είπε...

Την εμπιστοσύνη κέρδισε ή το ξεφωνητό ; ΄Εχει καταντήσει γραφικός πλέον...

Ανώνυμος είπε...

Κατά πού δείχνει ο χοντρός???

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Προς τη Φυλή... Με τις Ταβέρνες !

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον προς την πόρτα, για να την κοπανήσει !