Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !

Η απέλπιδα προσπάθεια όσων εθελοτυφλούν και επιμένουν σε ψελλίσματα του τύπου «…δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο ο Γιώργος στη ΔΕΘ…», «…γενικότητες και αοριστίες από τον Παπανδρέου…», είναι μάταιη.
Όπως το 2008, αποδομήθηκε ο νεοκαραμανλισμός κι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του, έτσι και φέτος, το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την εναλλακτική πρόταση κυβερνητικής εξουσίας, όχι απλά με κάποιες αναφορές, αλλά με την κατάθεση του περιεχομένου συγκεκριμένων Νομοσχεδίων, τα οποία είναι έτοιμα προς κατάθεση στη βουλή, τις πρώτες ημέρες της νέας λειτουργίας της.

Μετά απ΄ αυτά, η όποια απόπειρα να παρουσιαστεί «το ΠΑΣΟΚ χωρίς Πρόγραμμα», καταντάει γραφική, έως γελοία…


1ο Νομοσχέδιο για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή.
Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό και αναδιανομή του φορολογικού βάρους.
- Χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.
- Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων - ανεξαρτήτως πηγής - με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Όλοι να προστατεύονται από τον πληθωρισμό και να συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα.
- Τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογηθούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα, αφού, βέβαια αφαιρεθεί ο φόρος που έχει παρακρατηθεί, για να μην υπάρξει διπλή φορολογία. Έτσι αίρεται η σημερινή αδικία που φορολογεί τα εισοδήματα από εργασία πολύ περισσότερο από το κεφάλαιο.
- Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή - ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές επενδύσεις - αλλά φορολογούμε δίκαια τους μετόχους τους!
- Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Κανείς δεν εξαιρείται - ούτε η Εκκλησία.
- Επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη μικρή ιδιοκτησία που κληρονομείται. Αλλά να φορολογήσουμε σωστά τις μεγάλες περιουσίες που λόγω κληρονομιάς αλλάζουν χέρια.
Δέσμευσή μας: Κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα

2ο Νομοσχέδιο. Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.
- Ως κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τις προτάσεις μας που απέρριψε η ΝΔ.
Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές.
-Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
-Ανακουφίζουμε έτσι χιλιάδες νοικοκυριά από την υπερχρέωση και το υψηλό κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν στις τράπεζες. Για επιτόκια που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.
-Θέλουμε τις τράπεζες παραγωγούς ανάπτυξης και όχι κοινωνικής αδικίας.
-Ξεκινάμε μάχη ενάντια στα καρτέλ.
-Αναβαθμίζουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μακριά από "κουμπάρους" και τα απαράδεκτα φαινόμενα που ζήσαμε.
-Δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία προληπτικής παρακολούθησης της αγοράς και καταπολέμησης των μονοπωλίων.
-Το κράτος δίνει πρώτο το παράδειγμα με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

3ο Νομοσχέδιο. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - ρευστότητα στην οικονομία.
- Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
-Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.
-Τους δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
-Για να ανασάνει η μικρομεσαία επιχείρηση!
-Παρέχουμε εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια.
-Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών.
-Αλλάζουμε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ για να αντιμετωπίσουμε τα άδικα σημερινά κριτήρια εγγραφής και παραμονής σε αυτόν.
-Δημιουργούμε Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας που θα αντλεί κεφάλαια για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων κλάδων και θα διοχετεύει ρευστότητα κατευθείαν στην αγορά.
-Αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των μεταχρονολογημένων επιταγών μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις τράπεζες
.
Αυτές είναι επιλογές που διοχετεύουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Όχι η επιδότηση των εισαγωγών με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τα κλιματιστικά και τα πολυτελή αυτοκίνητα!

4ο Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων.
Ένας επιχειρηματίας ζητάει δύο βασικά πράγματα: Σταθερό φορολογικό πλαίσιο και απλές διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας.
Τα ΚΕΠ είναι επίτευγμα των κυβερνήσεων μας. Ανακούφισαν τον πολίτη. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και για την επιχείρηση. Υπηρεσίες μιας στάσης.
Θέτουμε ως στόχο να μπορεί να ιδρύεται μια μικρή επιχείρηση ακόμα και αυθημερόν.
Για να μπορεί κάθε σοβαρός επενδυτής που θέλει να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του στον τόπο μας να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.
Για να πάψει η Ελλάδα να είναι 109η στη διεθνή κατάταξη του δείκτη επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας - 9 θέσεις κάτω σε ένα χρόνο!

Κανένα προϊόν και κανένας τομέας χωρίς ρύθμιση και εποπτεία.
Ειδικά στο χρηματοοικονομικό σύστημα, ανεξάρτητη, ισχυρή και αποτελεσματική εποπτεία.
Και τέλος: Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα - μετά από κοινωνικό διάλογο.

5ο Νομοσχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν με αλχημείες παρουσιάζει μείωση της ανεργίας.
Η κατάσταση με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την ψευτο-απασχόληση με τα «μπλοκάκια» δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα:
- Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται.
- Συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων.
- Το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού.
- Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα.
- Ειδικές ρήτρες ώστε τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Όχι σε κερδοσκοπικές καταθέσεις.
- Επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
- Κίνητρα πρόσληψης νέων με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους για 4 χρόνια.
Και βέβαια καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των STAGE και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο.
Προωθούνται προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας στη βάση πραγματικών αναγκών, διαφάνειας και κοινωνικών κριτηρίων.
Με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων -- αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τη δημοσιονομική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giati re logoploke to kanes auto eisai apo ta kalitera blog pos vgikes pasokos tipou krogia prepei na eimaste anexartitoi kai na krinoume xoris skopimotites o bouxesas pragmati katestrephe tin ellada alla gia kapoion pou parakolouthise ton giorgaki sti deth den borei para na gelaei kai na ekneurizete den ftanei pou xrisimopioi bastardemenous orous apo to america tipou first 100 days alla kai diafaneia sti leitourgeia tis kivernisis me anevasma sto internet olon ton apofaseon opos iposxethike o abama(idi apetixe na to pragmatopoihsi) den boreis na koroideueis ton elliniko lao kai na les oti tha ginoume kai dania tou notou prepei oloi na mathoun oti i prasini anaptixi (pali xrisimopoihsi programaton tou obama..amerikanies) den iparxei einai mia megali prasini fouska gia perissotero fasistiko elenxo tis zois mas kai apotiximeno programa anaptixis idi stin ameriki auti i fouska eskase xanoun 500000 douleies to mina!!!! kai mexri na kanei o obama ena anemistira 1000 ergazomenoi tha xanoun tin douleia tous...sin ton kathara amerikaniko daxtilo stin prospatheia akiroseis tou burgas -alexandroupolis deixnoun tis protheseis tou giorkaki kai to xeirotero apo ola to opoio prepei kai esi na to analiseis ka na to vgaleis sto blog sou einai i episimi thesei tou giorgaki(pigene sto pasok.gr) gia ellinopoihsi olon ton alvanon-pakistaninon-indon-afganon.......arkei na menoun ellada gia 5 xronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gia na xereis loipon esi kai olos o kosmos o giorkakis den tha meinei pano apo 2 xronia kai auto pou tha ton katevasei apo tin exousia einai autin tin prodotiki energeia na ginoun oloi ellines gia auto kai provlepo oti tha figei nyxta

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φίλε,
Κατ΄ αρχήν ο τρόπος γραφής σου δεν επιτρέπει το σωστό διάβασμα των απόψεών σου. Καλό θάναι να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες...
Επί της ουσίας : όλα είναι προς απόδειξη, όλοι κρίνονται στην πράξη. Δεν ξέρω με ποιανού τις προτάσεις μοιάζουν αυτές του ΠΑΣΟΚ, είναι όμως δουλεμένες, συγκεκριμμένες, διαφορετικές, ως το προοδευτικότερο από την πολιτικη΄της Ν.Δ. και φαίνονται εφικτές...
Τα περί πράσινης ανάπτυξης θέλουν πολύ κουβέντα και ανάλυση, που δεν μπορεί να γίνει τώρα, (επιφυλλάσομαι όμως...), τα δε περί μεταναστών και ελληνοποιήσεώς τους, ακόμα μεγαλύτερη, για την οποία επιφυλλάσομαι επίσης...
Δεν νομίζω, όμως, εμείς οι έλληνες να έχουμε την απαίτηση, να ισχύσει στην Ελλάδα για τους ξένους μετανάστες, κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό που ισχύει στις άλλες χώρες για τους έλληνες μετανάστες ;
Τέλος την ειρωνική σου αναφορά στον συνάδελφο blogger Γ. Κρόγια, δεν την δέχομαι !...