Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗ...

Η πολιτική είναι – κυρίως – έκφραση και σηματοδότηση. Εκφράζει τα συμφέροντα, τις ελπίδες και τα οράματα του λαού και σηματοδοτεί τις προσεγγίσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις για την προώθησή τους.

Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Σημίτη αρχηγό, χαρακτηρίστηκε από την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία είχε αρκετά καλά για τον τόπο, στον τομέα, όμως, της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων επικρίθηκε σκληρά και το 2004, αποδοκιμάστηκε έντονα…

Το νέο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου κάνοντας την πρέπουσα σύνθεση, αλλά και την δύσκολη υπέρβαση, διεκδικεί εκ νέου την κυβερνητική εξουσία, μ΄ ένα νέο Πρόγραμμα, το οποίο σε πολλά σημεία, (με χαρακτηριστικότερα την Οικονομία και τα ζητήματα διαφάνειας), κινείται σε, σχεδόν, αντίθετες κατευθύνσεις, απ΄ εκείνες, που ακολουθήθηκαν την περίοδο 1996-2003 και κυρίως, μετά το 2000…

Ο κάθε πολιτικός, ιδιαίτερα τα ιστορικά στελέχη, έχουν τη θέση τους και το ρόλο τους, σ΄ αυτή τη μεγάλη και κρίσιμη μάχη της 4ης Οκτωβρίου, η παρουσία τους, όμως και ειδικότερα η θέση από την οποία γίνεται, σηματοδοτεί στάσεις και επιλογές του κόμματος… Εκπέμπει μηνύματα !...
Η θέση του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η πλέον χαρακτηριστική, ως προς τα παραπάνω και, συνήθως, στην επιλογή του υποψηφίου, επιχειρείται να συμπυκνωθούν όλα τα χαρακτηριστικά κι όλες οι επιδιώξεις, του πολιτικού φορέα, επιζητείται, η διά του προσώπου, σηματοδότηση, των προθέσεων και των διαθέσεών του.

Ο Κ. Σημίτης, σχεδίασε και υλοποίησε, στην πρωθυπουργική θητεία του, μια πολιτική, που σήμερα, σ΄ ό,τι αφορά στα βασικά σημεία, μπαίνει στην άκρη… Σαφώς και δεν μπορούσε, λοιπόν, να είναι ο σηματοδότης της άλλης πολιτικής, η οποία αντικαθιστά τη δική του…
΄Αλλωστε, ούτε το 2004, ούτε το 2007 έγινε κάτι τέτοιο… Πως θα γίνονταν το 2009 ?...

Υ.Γ. ΄Ολ΄ αυτά ήταν άγνωστα στον πρώην πρωθυπουργό ; Όχι, βέβαια ! Τα γνώριζε καλά, όπως, πολύ καλά, γνώριζε και που θα κατέληγε η επιμονή στο αίτημά του… Και το προκάλεσε !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματική διάσταση των εξελίξεων. Μπράβο !