Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΙΣΜΟΥ…

Το νέο ΠΑΣΟΚ και η κυβερνητική πορεία του, δεν κινδυνεύουν, μόνο, από την έξωθι κακόβουλη κριτική και τις επιθέσεις τρίτων, αλλά και από τις αναπτυσσόμενες στο εσωτερικό «μέτωπο», λαθεμένες πολιτικές και πρακτικές.
Ο πρώτιστος κίνδυνος, σαφώς και πηγάζει από τις αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις των ασκούντων διοίκηση και εξουσία, δεν είναι, όμως, μόνο αυτά : καιροφυλακτούν ζημιές και πλήγματα και από τις τραβηγμένες λειτουργίες στελεχών, μελών, ομάδων, αλλά και απλών μελών, που θα επιχειρήσουν ν΄ αναβιώσουν εκφυλιστικά φαινόμενα του παρελθόντος ή θα θελήσουν να επιμείνουν σε πρακτικές και συμπεριφορές, ξεπερασμένες από τα πράγματα, τις εξελίξεις και τον χρόνο.

Ο κακώς εννοούμενος πρασινοφρουρισμός, που αποσκοπεί, είτε σε ιδιοτελή οφέλη, είτε σε στείρα άσκηση ρεβανσισμού και στην προώθηση λογικών «τώρα θα σας δείξουμε εμείς…», δεν έχει καμιά θέση στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ του 2009, αποτελεί μορφή εσωτερικού εχθρού, επικίνδυνου για την όλη πορεία του κυβερνητικού έργου και, φυσιολογικά θα καταπολεμηθεί.

΄Εχει μαλλιάσει η γλώσσα του Γ. Παπανδρέου, να μιλάει για την εμπέδωση διαδικασιών διαφάνειας, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης… Αυτός, που δεν τ΄ άκουσε, όλ΄ αυτά, καθώς κι εκείνος, που κάνει, πως δεν τ΄ άκουσε, ας πάψουν να ζουν με την ψευδαίσθηση, πως το ΠΑΣΟΚ ξανάρθε για να τους δώσει θέση από το παράθυρο ή να διορίσει, το γιο τους από την πίσω πόρτα ή για να μεταθέσει τους προϊσταμένους τους, που είναι δεξιοί, μόνο και μόνο για να πάρουν αυτοί τις θέσεις τους…

Θα χρειαστούν ιδιαίτερες και επίπονες προσπάθειες για ν΄ αντιμετωπισθούν αυτού του είδους τα φαινόμενα, τα οποία, τελικά, μόνο η πιστή και άτεγκτη εφαρμογή των εξαγγελθέντων, εκ μέρους ΟΛΗΣ της κυβέρνησης, θα οδηγήσουν σε μαρασμό και εξαφάνιση.
Ειδικά, όμως, κάποιες περιπτώσεις «πρασινοφρουρισμού» θα πρέπει να τύχουν σκληρής, εν πολλοίς, αντιμετώπισης : πρόκειται για τις περιπτώσεις των γλοιωδών υποκειμένων, που, ενώ για μια πενταετία ταυτίστηκαν με την νεοδημοκρατία και απόλαυσαν κάθε είδους ευεργετήματα και οφέλη, τώρα, ξαφνικά πρασίνισαν κι αποφάσισαν να …στηρίξουν την αλλαγή, με το αζημίωτο !
Είναι αυτοί, που διακρίνονται και θα ξεχωρίσουν, από τον υπέρμετρο φανατισμό τους και την αχαλίνωτη τάση τους, προς τις πράξεις τυφλού ρεβανσισμού, την καταιγιστική προβολή και υποστήριξη του δόγματος «τώρα είναι η σειρά μας…». Είναι αυτοί, που πρέπει, άμεσα, να απομονωθούν και να εξουδετερωθούν, γιατί είναι οι πιο επικίνδυνοι !...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψηφοφοροι ουτε αλογα ουτε φρουροι πρασινοι υπαρχουν στους νεους και αν ακουνε την δικια σας νοοτροπια στο ΠΑΣΟΚ και δεν κανουν τις υποσχεσεις πραξεις παμε για αλλα δεν θελουμε θεσεις χωρις ΑΣΕΠ αν αυτο κατι σας λεει

Ανώνυμος είπε...

'Ενα απ' τα καλύτερα κείμενα που έχεις γράψει και που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο...

Ανώνυμος είπε...

κάτι θα ξέρεις εσύ από τέτοιους, μπορεί να κυκλοφορούν πολλοί στο καφενείο που συχνάζεις ή στο ίδρυμα που είναι στη γειτονιά σου, δεν παίρνεις καμιά πατσαβούρα να τους πετάξεις ή τέλος πάντων να τους κλείσεις την πόρτα τώρα που σε γύρο-φέρνουν...

marianaonice είπε...

"...Ο κακώς εννοούμενος πρασινοφρουρισμός, που αποσκοπεί, είτε σε ιδιοτελή οφέλη, είτε σε στείρα άσκηση ρεβανσισμού και στην προώθηση λογικών «τώρα θα σας δείξουμε εμείς…», δεν έχει καμιά θέση στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ του 2009, αποτελεί μορφή εσωτερικού εχθρού, επικίνδυνου για την όλη πορεία του κυβερνητικού έργου..."

Έτσι είναι ακριβώς! Και ήδη έκαναν την εμφάνισή τους οι τύποι αυτοί με πολύ "αιμοβόρες" προθέσεις!
Και στην πλειοψηφία τους είναι αυτοί που δεν αγγίχτηκαν από τους γαλάζιους, αντίθετα μια χαρά συμπορεύτηκαν μαζί τους!!

Θα καταπολεμηθεί άραγε?
Αυτό είναι το ζητούμενο!
Και θέλει γεριά κότσια και επαγρύπνιση από τους αληθινούς δημοκράτες και σοσιαλιστές για να μη καταστρατηγηθούν τα λόγια και οι υποσχέσεις του ΓΑΠ που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι κρύβουν ειλικρινή πρόθεση!