Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ !


Kόντρα σ΄ όλες τις Κασσάνδρες, που προεξοφλούσαν, αφ΄ ενός την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τις προεκλογικές της θέσεις και αφ΄ ετέρου το Βατερλό της Λούκας Κατσέλη, (χαρακτηριστική περίπτωση νέας Υπουργού – επιλογή του Γ. Παπανδρέου), στο χειρισμό της πρώτης δύσκολης υπόθεσης, στο Λιμάνι υπήρξε διέξοδος !
Σε απόλυτη συμφωνία με την προεκλογική δέσμευση, η κυβέρνηση προχωράει στην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου, (διάβαζε κυβέρνηση Ν.Δ.), με τη Cosco, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και να υπάρξει κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η επαναδιαπραγμάτευση γίνεται σε συμφωνία με τους κινέζους, οι οποίοι πείστηκαν προς τούτο και δεν είχαμε, τις προεξοφλημένες από τους θλιβερούς καιροσκόπους της πολιτικής και των ΜΜΕ, εξελίξεις, δηλαδή την προσφυγή στα αγγλικά δικαστήρια, την ενεργοποίηση των ρητρών ή ακόμα και την αποχώρηση των ασιατών από την Ελλάδα ! Ούτε, φυσικά, έγινε τίποτα, απ΄ όσα, ηλιθίως, πρόβλεψαν, οι υπόλογοι για την υπόθεση, πολιτικοί της νεοδημοκρατίας, με προεξάρχουσα τη Ντόρα τη …διεκδικήτρια…

Οι εργαζόμενοι, αφού απομόνωσαν τους, ελάχιστους, υπηκόους των προβοκατόρων του Περισσού κι έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τις βλακείες του Τσίπρα, (αυτός δεν έχει, καν, υπηκόους, είναι μόνος του…), έδωσαν εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ανέστειλαν την απεργία τους και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν, ενεργά, στην διαπραγμάτευση για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους.

3 σχόλια:

greeks_against_stupidity είπε...

Μηπως ειναι υπερβολικα βιαστικο το συμπερασμα σου. Μακαρι να αποδειχτει σωστο, αλλα μου θυμιζει λιγο την παροιμια: ακομα δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον βαφτισαμε.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Σε κάθε περίπτωση, φίλε μου, θα φανεί... Πάντως, η επαναδιαπραγμάτευση γίνεται, η προσπάθεια για διόρθωση αρκετών σημείων της συμφωνίας πραγματοποιείται, (μεταξύ τους και τα των εργασιακών), το αποτέλεσμα, φυσικά, θα μετρήσει τελικά !
Το θρυλούμενο, (και επιδιωκόμενο από κάποιους), όμως, αδιέξοδο δεν ήρθε !...

theodoros margaris είπε...

καλησπερα.

παντως εμεις εκι κατω στο λιμανι κραταμε ακομα μικρο καλαθι φυσικα.

και ευχομαστε να γινουν πραξη τα λογια.

εις αυριον τα σπουδαια.