Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ...

ΠΑΝΤΑ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ αφήνει πίσω του αγάπες προδομένες, πίκρες και απογοητεύσεις.
Στην προκειμένη περί-πτωση υπάρχει μια μεγάλη εξαίρεση, αφού ο χωρισμός αποτελεί λύτρωση.
Το διαζύγιο λοιπόν κυβέρνησης και κοινω-νίας, το οποίο θα επισφραγιστεί την Κυρια-κή των εκλογών, θα αποτελέσει μια ευχάριστη πραγματικότητα για όλους όσους «γεύτηκαν» τις γαλάζιες (δήθεν) μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή σχεδόν για όλους τους Έλληνες.
Αυτή η κυβέρνηση αποχωρεί αφήνοντας πίσω της χρέη και συντρίμμια. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι (και όχι μόνο) βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου συνεχή περικοπή των οικονομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.
Παράλληλα παρατηρήθηκε έκρηξη της ανεργίας, υπερδανεισμός, κύμα νέων φόρων, μείωση εισοδημάτων και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Μας οδήγησαν στη χειρότερη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ η ελληνική οικονομία.
Από την οικονομική πολιτική της Ν.Δ. κέρδισαν οι τράπεζες και οι φίλοι τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στα 20 δισ. ευρώ έφθασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ είχαν προβλέψει 9 δισ. ευρώ. Οι σπατάλες είναι αυξημένες κατά 6 δισ. σε σχέση με πέρυσι. Κι ακόμη αυξήθηκαν ο χρόνος απονομής των συντάξεων και του εφάπαξ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (παράλληλα μειώθηκαν οι συντάξεις) στο ΙΚΑ, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες (νόμος Πετραλιά). Μάλιστα το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) δεν μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις τους εάν δεν χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως άλλωστε αποκαλύπτουν και οι ίδιοι οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητές των οργανισμών.
Αντί να ενισχύσουν την υγεία, όπου συνάνθρωποί μας πεθαίνουν ελλείψει Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, προσέλαβαν αγροφύλακες (!) και έχουν αποδυθεί- μεσούσης της προεκλογικής περιόδου- σε ένα πρωτοφανές εμπόριο ελπίδας θέτοντας χιλιάδες νέους και νέες σε πολιτική ομηρεία μέσω των προσλήψεων με τα προγράμματα stage. Πρακτικές παλαιάς κοπής που παραπέμπουν στη δεκαετία του 1960.
Παράλληλα η εγκληματικότητα έφθασε στα ύψη (όπως και η ανασφάλεια των πολιτών), καθώς οι ληστείες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Και ας μην ξεχνάμε ότι ήρθαν να κυβερνήσουν με σημαία την πάταξη της διαφθοράς και πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι σε δεκάδες σκάνδαλα. Δικαιολογημένα λοιπόν αυτός ο χωρισμός της ερχόμενης Κυριακής θα είναι ευχάριστος για την κοινωνία.
Δεύτε τελευταίον ασπασμόν.

Του Ηλία Γεωργάκη - ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ 5 ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ?