Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του έλληνα πρωθυπουργού στο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας, οι δημόσιες και σαφείς καταγγελίες του για το ρόλο, πριν και μετά, των παραγόντων της Ε.Ε., το κάλεσμα στο κ. Παπαδήμο να σταματήσει την στάση του Πόντιου Πιλάτου και ν΄ ασχοληθεί ενεργά και επιβοηθητικά με τη χώρα του, η αποφασιστική εμμονή στην ουσία της οικονομικής πολιτικής, που είχε εξαγγελθεί και ψηφιστεί από το λαό, οδήγησαν, σε λιγότερο από μια εβδομάδα στην αλλαγή του όλου σκηνικού.

Ένας μετά τον άλλον, οι γκαουλάϊντερς των Βρυξελλών, άρχισαν να τα μαζεύουν και ν΄ αλλάζουν στάση και ρότα. Η εξωφρενική άποψη, πως πρέπει, τώρα, η Ελλάδα να υποστεί κυρώσεις, επειδή δεν λήφθηκαν μέτρα αντιμετώπισης του υπερβολικού ελλείμματος, στο …πρώτο εξάμηνο του 2009, από τον Καραμανλή και τον Παπαθανασίου, παραμερίστηκε, μετά την κατακεραύνωσή της από τους εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ζήτησε να κριθεί και ν΄ αξιολογηθεί, με βάση το πρόγραμμα, τις θέσεις και τα μέτρα της κι όχι με βάση τις αλχημείες και τις μπακαλίστικες πολιτικές των ανίκανων της νεοδημοκρατίας, τους οποίους ο ελληνικός λαό ξαπόστειλε. >>>Διαβάστε περισσότερα...

Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου, εμφάνισε στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης., ολόκληρη σειρά δηλώσεων ΟΛΩΝ των παραγόντων της ΄Ενωσης, (Αλμούνια, Τρισέ, Γιούνγκερ κ.α.), που καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2009 και μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη, εκθείαζαν την κατάσταση και την ακολουθούμενη, τότε, πολιτική, χωρίς την παραμικρή αναφορά στην επικείμενη κατάρρευση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Η γλυκανάλατη αυτή στάση των βρυξελλάτων άλλαξε άρδην, αμέσως μετά τις 4 Οκτωβρίου και όλοι τους, άρχισαν συντονισμένα και εναρμονισμένα, να επιτίθενται κατά της χώρας και να ζητάνε τα ρέστα, από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Ο στόχος τους εξόφθαλμος και πολύ ευρύτερος : η ματαίωση της εφαρμογής σε χώρα της Ευρωζώνης, μιας άλλης πολιτικής, διαφορετικής από τις συνηθισμένες και ενταγμένες στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, μιας οικονομικής πολιτικής, που δεν θέλει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των αδύναμων, εισοδηματικά, τάξεων.

Το γεγονός πως «αντίπαλος» ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που εξέφραζε και επιχειρούσε να υλοποιήσει ιδέες, μέτρα και πολιτικές, οι οποίες είχαν επεξεργαστεί και σχεδιαστεί σε διεθνές επίπεδο, εξιτάριζε τα μίσθαρνα εκτελεστικά όργανα του νεοφιλελευθερισμού, που όρμησαν αδίστακτα και αδηφάγα, κατά του Γ. Παπανδρέου, της κυβέρνησής του, της Ελλάδας !...
Παίζοντας τον ξεδιάντροπο ρόλο του προπομπού – καταδότη, έδωσαν το σήμα στους εγκληματικούς μηχανισμούς του κερδοσκοπικού κεφαλαίου, για να πέσουν, σαν τα κοράκια, πάνω στη χώρα μας !...

Ευτυχώς, όπως τονίστηκε παραπάνω, η ληστρική αυτή επέλαση, προς το παρόν αναχαιτίστηκε, μετά την ελληνική αντίδραση και οι λαλίστατοι, μέχρι χθες, Τρισέδες και Αλμούνηδες, το γύρισαν και εμφανίζονται πιο ανεκτικοί και πιο καθησυχαστικοί, τώρα :
« Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισαν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ένα "πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση"…
» Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, χαρακτήρισε "εικασίες" τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο περί πτώχευσης του ελληνικού κράτους, διαψεύδοντας, παράλληλα, κάθε σενάριο για προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο", δήλωσε και σημείωσε ότι η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας...».

Η σύγκρουση, σαφώς και συνεχίζεται !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο λογοπλόκε .!!
Ετσι έχουν τα πράγματα.Μόνο που ξέχασες τον κολλητο του "καταλληλότερου" Μπαρόζο που αφού διέλυσε την Πορτογαλία θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλαδα σαν πειραματόζωο ελέω κυβέρνησης ΝΔ προκειμένου να υλοποιηθούν οι νεοφιλελευθερες ιδεοληψίες των.Γιάυτό 'εκαναν αβάντα για 6 χρόνια σ' άυτους τους καραγκιόζηδες που κυβερνούσαν.