Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

. Πολλοί θεωρούμε οτι η κατάσταση που έχει φτάσει η Κοινωνία μας οφείλεται Και στην απραξία μας. Στο οτι ο Πολίτης έχει μετατραπεί σε καταναλωτή. Χειρότερα ! Σε καταναλωτή χωρίς κρίση !
. Κι αυτό που κάποτε ήταν Πολίτης που συναποφασίζει έχει καταντήσει Ιδιώτης ( IDIOT ) που συν-αδιαφορεί ! Που αδιαφορεί ακόμη και για θέματα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή του και την ζωή τών παιδιών του !
. Επειδή ...δεν προλαβαίνει !
. Άν θέλουμε να αρχίσει να σπάζει αυτή η απομόνωση, αυτή η idiotικοποίηση, οφείλουμε να αντιδρούμε σε κάθε αφορμή πέφτει στην αντίληψή μας ! Σε καθε θέμα που, ακόμη και εάν δεν μάς αφορά ΑΜΕΣΑ, αφορά στην κατάσταση οπου κάθε μέρα με τις πράξεις, αλλά κυρίως τις παραλείψεις μας διαμορφώνουν χαρακτήρες ανθρώπων, μικροκοινωνίες, την Κοινωνία μας την πατρίδα μας έτσι ακριβώς όπως ΔΕν την θέλουμε !
. Λοιπόν η λύση είναι μία ! Να αφήσουμε λίγο πιό δίπλα το "δεν προλαβαίνω", " δεν έχω Χρόνο " και να ασχοληθούμε ! Να αντιδράσουμε ! Δεν χρειάζεται να γίνουμε ακτιβιστές, χρειάζεται κάπου κάπου σε κάποιο ζήτημα που θα επιλέξουμε, η έκφραση τής Αντίθεσής μας στην πορεία που παίρνουν τα πράγματα. Ενάντια στην καθημερινή υποβάθμιση τής ποιότητας τής κοινωνίας μας, τη διάλυση τού κοινωνικού ιστού, την υποβάθμιση τής ζωής μας.
. Κι έχω μιά πρόκληση για όλους σας ! Ένα θέμα για να ξεκινήσει αυτή η αντίδρασή μας. Μία πρόκληση να αισθανθούμε ξανά συμμέτοχοι ! ΠΟΛΙΤΕΣ !
. Διαβάστε για μιά υπόθεση εδώ κι εδώ. Στην συνέχεια όσοι έχουν ιστολόγιο δικό τους, ας αναρτήσουν ένα μικρό κείμενο για το συγκεκριμένο θέμα, και μιά παραπομπή στο ιστολόγιο που πρωτοάνοιξε την υπόθεση αυτή : http://nellys-logia.blogspot.com/ και στην οποία ανήκουν και οι φωτογραφίες που αναδημοσιεύω σ' αυτήν εδώ την ανάρτηση.

. Όσοι επίσης είναι στο FaceBook, ας στείλουν ένα μήνυμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τούς FB-φίλους τους, ας κινητοποιηθούν με το twitter, ή όποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όσοι ξέρουν κάποιο δημοσιογράφο, κάποιον πολιτικό, ή ακόμα και την κα Υπουργό Παιδείας, ας τούς ενημερώσουν με ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα, για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα !

. Μετά θα κάνουμε Χριστούγεννα σαν καλοί καταναλωτές ( καλοί είπα, κι εννοώ ενημερωμένοι, όχι σπάταλοι και προ παντός οικολογικά σκεπτόμενοι ), και μετά πάλι θα βρεθούν κι άλλες αιτίες για Διαμαρτυρίες και Διεκδικήσεις !
Από τις ΕΙΚΟΝΕΣ


9 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση Λογοπλόκε !
. Είναι κάτι πολύ μικρές κινήσεις, απαραίτητες ωστόσο για να γίνουμε καλύτεροι όλοι. ΚΑΙ η ΔΙευθύντρια ΚΑΙ οι Συνδικαλιστές-μέλη τού Α' ΠΥΣΔΕ που "κρίνουν" με κάθε είδους κριτήριο εκτός από τα Εκπαιδευτικά. Άν η Κοινωνία δεν κοιμάται αλλά είναι σε εγρήγορση και διεκδικεί στοιχειώδη ποιότητα στην καθημερινότητά μας !
. Και πάλι ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γκιώνη, η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει ποιότητες και τέτοια.
Η ελλαδα χρεωκοπει εξαιτιας της χρηματοδοτησης της περιθαλψης και των παροχών (και εντος ολιγου και της καταβολης συνταξεων) εκατομμυριων αλλοδαπων, που κανονικα τα λεφτα γι αυτους θα επρεπε να τα δινουν οι κυβερνησεις των χωρων τους.
ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΗΔΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΜΟΛΙΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ" ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΛΠ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέει ο 2022; ΜΑΣ ΟΦΕΊΛΟΥΝ ΟΙ ΞΈΝΕς ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙς ΤΑ ΈΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΊΩΝ ΤΩΝ ΥΠΚΟΟΩΝ ΤΟΥΣ; Πώς γίνεται αυτο; Δηλαδή, τα έξοδα νοσηλείας των ελλήνων φοιτητών ανα τας ευρώπας τα πληρώνει η Ελλάδα; Οι εκεί χώρες τα πληρώνουν.

Γκιωνης είπε...

. φίλε 20:22
. Είτε χρεωκοπούμε είτε όχι, είτε πλημμυρίσουμε αλλοδαπούς, είτε μεταναστεύσουμε, το θέμα παραμένει ένα :
. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ !
. Μας έχει δοθεί δωρεάν, αλλά για να την αξίζουμε, πρέπει να αγωνιζόμαστε να την κάνουμε καλύτερη. Να διεκδικούμε την ποιότητά της !
. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ! ! !
. Τόσο στην καταβολή τών συντάξεών μας, ( που από ότι καταλαβαίνω, μάλλον θα μάς τις χρηματοδοτήσουν οι αλλοδαποί ), όσο και στην συμπεριφορά τού κάθε υπάλληλου, που καλυμμένος πίσω από το γκισσέ ή το γραφείο του και την "μονιμότητά Του" και τα συνδικαλιστικά Του δικαιώματα, αδιαφορεί για όλους τούς πολίτες και δεν κάνει την δουλειά του. Για την οποία πληρώνεται ! ( τουλάχιστον οι αλλοδαποί δουλεύουν ! ! ! ).

. Αυτό είναι το θέμα εδώ. Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ενδεχόμενη ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ στο πλαίσιο κάποιας Επιτροπής Κρίσεων που θεωρεί οτι θα κάνει " Ελέω Θεού" ό τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν ( ούτε καν στο Υπουργείο Παιδείας από οτι μαθαίνω που ενδιαφέρθηκε για το θέμα ).

. Και αν θέλεις και κάτι άλλο πέρα από την συμφωνία μου με το πολύ σωστό ερώτημα- απάτηση τού Ανώνυμου φίλου 09:19, σκέψου :

. Όσες φορές η Ελλάδα μεγαλούργησε, το έκανε μαζί με τούς αλλοδαπούς. Εκτός από το Βύρωνα και κάποιους Ευρωπαίους φιλέλληνες που ήρθαν σαν μονάδες κυρίως το 1821, ήταν εκατοντάδες οι Αρβανίτες που τόπος κατοικίας τους ήταν η Ελλάδα, πολέμησαν χωρίς να σκέφτονται οτι είναι διαφορετικοί, ή καλύτεροι από τούς Γραικούς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γκιώνη, λυπάμαι, αλλά "τα έξοδα νοσηλείας των ελλήνων φοιτητών ανα τας ευρώπας τα πληρώνει η Ελλάδα; Οι εκεί χώρες τα πληρώνουν." είναι πολύ λάθος τοποθέτηση. Οι ΑΣΘΕΝΕΙΣ τα πληρώνουν, κι αν έχουν πρόβλημα, η πρεσβεία. Κι εσύ τι πρόβλημα θα είχες αν μας επέστρεφαν οι κυβερνήσεις τους τα νοσ'ηλεια που μας χρωστάνε; Μήπως αμφιβάλλεις ότι βυθίζεται η οικονομία της δικιάς μας χώρας (ενώ των δικών τους όχι);

Γκιωνης είπε...

. Και βιάζεσαι και δεν προσέχεις. Την φράση που μού αποδίδεις δεν την είπα εγώ ! Δεν έχω ιδέα τι γίνεται έξω και δεν είμαι ξερόλας σαν τούς μισούς συμπατριώτες μας.

. Κι αν " βυθίζεται η οικονομία της δικιάς μας χώρας (ενώ των δικών τους όχι) ", λύση ΔΕΝ είναι να ξεσπάμε στούς αλλοδαπούς ή τούς ... χοντρούς επειδή για να 'ναι χοντροί μάλλον τρώνε και το δικό μας μερίδιο φαγητού ! ! !

. Η λύση είναι να μετατρέψουμε αυτό το καθημερινό χάος γύρω μας και την αδιαφορία, σε δημιουργικότητα, παραγωγικότητα, αξιοποίηση όλων τών δυνάμεων και τών δυνατοτήτων τής Πατρίδας μας, άνοδο τού επιπέδου τής Παιδείας, σψστή και δίκαια περίθαλψη, φροντίδα για τους αδύναμους.
. Όχι να τρώμε τις σάρκες τών αλλοδαπών !

.Γιατί εάν αυτός είναι ο δρόμος που προτείνεις, ποιανού τις σάρκες θα φάμε μετά ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ! ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

Γκιωνης είπε...

. ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ! ΞΕΦΥΓΕ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά 12.21 κ 14.47, μην το κουράζετε. Το θέμα των αποζημιώσεων ή των χρωστούμενων, αν θέλετε, έρχεται σύντομα στη βουλή...