Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Κατ΄ αρχήν τα αναφερόμενα στους χιλιοχαρακτηρισμένους κατοίκους της γηραιάς Αλβιόνος, (όλο τίτλους και φανφάρες, είναι, π΄ ανάθεμά τους !…) :

«…Περίπου το ένα τέταρτο (22%) των Βρετανών παραδέχεται ότι δανείστηκε από τις οικονομίες των παιδιών του το 2009, για να πληρώσει λογαριασμούς, να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα ή να χρηματοδοτήσει τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία.
» Το 44% είπε ότι δανείστηκε μεταξύ 200 και 500 λίρες (222 με 556 ευρώ) από τους κουμπαράδες των παιδιών τους, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου OnePoll για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Engage.
» Οι τέσσερις στους δέκα γονείς που χρησιμοποίησαν τις οικονομίες των παιδιών τους το έκαναν για να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ το 20% για να μπορέσει να κάνει έκτακτες επισκευές στο αυτοκίνητο.
» Περίπου το 14% χρηματοδότησε με αυτά τα λεφτά τις οικογενειακές διακοπές, ενώ το 12% έκτακτες επισκευές στο σπίτι και το 8% τα έξοδα των Χριστουγέννων…».

Και η ηλιθιότητα :
«…Τα δύο τρίτα των Βρετανών αποκάλυψαν ότι δεν είχαν άλλον τρόπο για να βρουν τα χρήματα που χρειάζονταν, ενώ οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα στα παιδιά τους μόλις μπορέσουν.
» Περίπου το 27% είναι στενοχωρημένοι που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο από το να καταφύγουν σε αυτή την πράξη...».

Και τώρα στα των χιλιοτραγουδισμένων κατοίκων της αθάνατης Ελλάδας, (μια ζωή την έχουν και την γλεντούν, τρομάρα τους !…) : >>>Διαβάστε περισσότερα...

«…Στα 69 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι διεθνείς οργανισμοί το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 28,6% του ΑΕΠ. Πριν από την αναθεώρηση του ΑΕΠ, το ποσό της παραοικονομίας είχε υπολογιστεί στα 52 δισ. ευρώ.
» Από αυτά, τα 17 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε κύκλο εργασιών από επιχειρήσεις που δεν τον δηλώνουν στα επίσημα στοιχεία τους προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία.
» Επίσης, στο ποσό της παραοικονομίας περιλαμ-βάνονται «μίζες», «γρηγορόσημα» κ.λπ., τα οποία μόνο από τις σχέσεις επιχειρήσεων - Δημοσίου, εκτιμώνται στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ, περίπου, κάθε χρόνο…».
Και η μαγκιά :
«…Η μαύρη οικονομία μπορεί να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες στην εποχή της ύφεσης, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι η παράνομη δραστηριότητα είναι αρκετά εκτεταμένη, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, διαπιστώνει άρθρο της Deutsche Bank, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.
» Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χώρες με παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, συναλλαγές που γίνονται χωρίς αποδείξεις, φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητας (όπως η διακίνηση ναρκωτικών) , πλήττονται λιγότερο από τις οικονομικές κρίσεις που έχουν σημειωθεί από το 1930 έως σήμερα…
» Η Deutsche Bank θεωρεί την ελληνική οικονομία χαρακτηριστικό παράδειγμα, κυρίως γιατί η παραοικονομία της είναι αρκετά μεγάλη για να προστατεύσει τη χώρα από τη διεθνή ύφεση. Παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα, η ελληνική οικονομία εμφάνισε συρρίκνωση μόνο 1% φέτος, σε μία χρονιά που το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 4%...».


Ποιος μίλησε για υστέρηση και οπισθοδρομικότητα, ωρέ ;

3 σχόλια:

ELvA είπε...

Mη ξεχναμε οτι στο εξωτερικο δεν υπαρχουν ΓΟΝΕΙΣ και συγγενεις ουτε δημοσιο που στηριζεται σε πελατειακες σχεσεις για να συνεχισουν να υπαρχουν ως πολιτικοι, οποτε οταν ολα αυτα καταρρευσουν και στο ...Ελλαδισταν θα δουμε τι μελει γενεσθαι και στα δικα μας! Μονο η...μαγκια μας ελειπε, π΄ανάθεμά μας! ;)

Χαιρετισμους απο Σουηδια!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά και καλά, στην Elva και στη Σουηδία ! Θεωρώ πως έγινε αντιληπτό το "ειρωνικό" του κειμένου...

dimitris είπε...

ΛΟΓΟ...ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ''ΞΕΦΤΕΡΙΑ''ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ''ΑΛΛΑ''ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.Κ Α Π Ι Τ Α Λ Ι Σ Μ Ο Σ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΑΤΗΡΙΟ,
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΜΟΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΕΓΑΛΕΣ[ΟΝΟΜΑΤΑ]ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ''ΓΛΥΤΩΣΑΝ''ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΡΑΧ''ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ''ΠΗΓΑΝ''ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!!!!!!ΛΕΣ ΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΠΑΠ.ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ''ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ?ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ''ΠΟΝΗΡΕΣ''ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ[ΑΚΙΝΗΤΑ,ΚΙΝΗΤΑ]ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε,Ε.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ''ΔΟΥΛΕΥΕΙ''ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ''ΠΙΑΝΟΥΝ''ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΛΑΡΑ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.