Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ !...

Πέρα από τις περικοκλάδες και τις όποιες προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος, με τις αμοιβές ορισμένων ΕΡΤούχων, ένα είναι βέβαιο : υπήρχε και υπάρχει πρόκληση προς το κοινωνικό σύνολο, που είναι, άλλωστε και ο χρηματοδότης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Ο χορός των εκατομμυρίων Ευρώ εξοργίζει, πολύ περισσότερο σήμερα, με τα συμβαίνοντα στην Οικονομία και τα περιοριστικά μέτρα, που λαμβάνονται.
Κάποιοι έχουν βρει το μήνα, που θρέφει τους έντεκα !...
Η πρόκληση μεγαλώνει κι απ΄ το γεγονός, πως, σε συντριπτικό ποσοστό, πρόκειται για μετριότητες, που, ως προς την εργασία τους, «αγγαρείαν ποιούν» και τίποτα δεν προσφέρουν, (ούτε ουσία, ούτε τηλεθέαση), πίνοντας, για χρόνια, στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή των ελλήνων φορολογουμένων…

Ο δικαιολογημένος θόρυβος που ξέσπασε, κυρίως μέσα από τα blogs, μπορεί να οδήγησε σε μια «ατυχή» δήλωση του Γερουλάνου, δεν άφησε, όμως, ανεπηρέαστο το δυναμικό του Μαξίμου, που, ούτως ή άλλως, είναι και ο αποδέκτης όλων των διεργασιών, των καταγγελιών και των επισημάνσεων. >>>Διαβάστε περισσότερα...

Σε δυο αλλεπάλληλες συσκέψεις, οι σαφέστατες πρωθυπουργικές κατευθύνσεις μετουσιώθηκαν σε συγκεκριμένα μέτρα, που θα τεθούν, άμεσα, σε εφαρμογή.
Καταγγέλλονται όλες οι συμβάσεις «ειδικών αμοιβών», που αφορούν δημοσιογράφους και άλλα στελέχη της ΕΡΤ και όπου κριθεί αναγκαία η συνέχιση της συνεργασίας, αντιπροτείνονται νέες, αρκετά χαμηλότερες αμοιβές. «Δεν μπορεί στην κρατική ραδιοτηλεόραση να δίνονται αμοιβές, πιο πάνω κι απ΄ τα ιδιωτικά κανάλια, όταν, μάλιστα, οι επιδόσεις στην τηλεθέαση, είναι δραματικά υποδεέστερες…», φέρεται να είναι το δόγμα, που επικράτησε στις συσκέψεις παρά τον πρωθυπουργό. Το κλεμμένο, πλην απόλυτα ταιριαστό και σ΄ αυτή την περίπτωση «the game is over !...», ακούστηκε, κατά κόρον.
Ταυτόχρονα, δίνονται σαφείς και δεσμευτικές εντολές για την εκπόνηση και την εφαρμογή ενός προγράμματος εξοικονόμησης πόρων, (λιτότητας, δηλαδή…), που θ΄ αφορά περικοπές δαπανών όλων των κατηγοριών.

Οι εξελίξεις αναμένονται τις, αμέσως, επόμενες ημέρες…
Ειδικού συνεργάτη...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται περί προσωπικών
δεδομένων υπουργέ Γερουλάνε!

Κάθε πρωϊ οι"δεξιοί" ψάλτες της
ΝΕΤ-Λυριτζής ,Οικονόμου - μας ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση σε
έπίπεδα ακαριαίου εγκεφαλικού επεισοδίου με το διαβάζουν, να ξαναδιαβάζουν και να εξιομοιώνουν
στρατευμένες εφημεριδούλες με πρεγματικές εφημερίδες χιλιάδων φύλλων ημερησίως παραπλανώντας κατά αυτό τον τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες αγνούς αλλά χαμηλής μόρφωσης συμπολίτες μας !


Πως είναι δυνατόν οι στημένες πολιτικές θέσεις μιας εφημερίδας των 500ή 2000 φύλλων να ισοσταθμίζονται με εκείνες τις Καθημερινής ή των Νέων και να αμοίβονταιγια αυτό με 1500 ευρώ ανά εργάσιμη ημέρα ο καθένας;

Μετά από 40 χρόνια σκληρής και επίπονης επισημονικής προσφοράς κοντά στους αγρότες η
μηνιαία σύνταξή μου ανέρχεται στα 1250 ευρώ !

Έλεος, κύριε Υπουργέ !

ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ
ΙΔΕΩΝ ,αυτή η θλιβερή ανάγωση αλλα
πληρωμένη από όλους τους Έλληνες
διακίνηση ακροδεξιών απόψεων...

Τα κρατικά κανάλια είναι και δικά μας κανάλια και δεν αντέχουμε άλλο τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια του Ρουσσόπουλου .

Β.Γ

Ανώνυμος είπε...

Ο Γερουλάνος να μας κάνει τη χάρη και να κάνει αυτό που θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν τον "ὁρίσαμε" υπουργό για να λέει τις μπαρούφες του περί προσωπικών δεδομένων και ...ακακίες. Εαν δεν αρθεί η πρόκληση με τον καινούριο χρόνο, θα τους διώξουμε όλους μόνοι μας, ο ελληνικός λαός εννοώ, από την ΕΡΤ και του Μαξίμου. Δεν υποφέρεται πλέον να δουλεύει ο ένας τον άλλο και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να "τρώμε" το μενού που παραγγέλνει ἀλλος. Δε θα μας λείψουν αυτοί οι καλοπληρωμένοι κερατάδες!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ,ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ?ΕΚΔΟΤΗΣ Ο ΑΣΠΟΝΔΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-?ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ-ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ-?ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-'ΕΦΥΓΕ'-ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,Κ.Α.Π,ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΟΧΘΗΣΑΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ-ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΤΡΟΦΗ-.ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ?ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ''ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ''ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ 'ΜΙΖΟΜΕΝΑ'ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ,Κ,Α,Π ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΙΣ ΛΟΓΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΧΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ''ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ-ΕΚΔΟΤΕΣ''ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ!!!!!!!!!.......???????? ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΔΩ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΕΣ,ΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ!

Unknown είπε...

Δεν γνωριζω τι ειπε ο Γερουλανος και στην τελικη δεν μ'ενδιαφερει.
Εκεινο που φνωριζω ειναι πως οταν καποιος διαιταται απο τον κρατικο κορβανα δεν μπορει να επικαλειται προσωπικα δεομενα.
@@
Συμφωνω απολυτα με τον πρωτο σχολιασαντα.

NikDaMark είπε...

Φοβάμαι πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί άλλο να κρυφτεί. Άρχισε να δείχνει τα δόντια του.

Ειλικρινά, υπάρχει έστω ένας να πιστεύει ότι θα τους μειώσουν τις αποδοχές κατά ένα χιλιάρικο τουλάχιστον;

Εγώ δεν πείθομαι με τίποτα.

NikDaMark είπε...

Ως ύστατη, μοναδική λύση θεωρώ τη συγκέντρωση όσων περισσότερων γίνεται και να παραδώσουμε τα χρήματα της ΔΕΗ στο Παρακαταθηκών...

Δια μέσω όλων των Blogs, θαρρώ πως είναι εφικτό, ένα ισχυρό μήνυμα να τους δώσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά

Νομίζω είναι λάθος αφενός μεν να επικεντρώνεται η κριτική μόνο στο πρωινό δίδυμο της ΝΕΤ (αν δείτε προσεκτικά τη λίστα υπάρχουν και πολλοί άλλοι με παρόμοιους μισθούς) και αφετέρου η κριτική αυτή να εξαντλείται στα τυπικά/ουσιαστικά/κομματικά προσόντα των εν λόγω κυρίων. Πολλοί από αυτούς είναι όντως και ταλαντούχοι και σοβαροί δημοσιογράφοι. Η ένσταση πιστεύω πρέπει να επικεντρωθεί στο ότι ΚΑΝΕΙΣ επαναλαμβάνω ΚΑΝΕΙΣ (στην Ελλάδα τουλάχιστον) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να αμοίβεται με τα αστρονομικά αυτά ποσά από το ΔΗΜΟΣΙΟ με τον αδιαφανή και φαύλο αυτό τρόπο των προσωπικών συμβάσεων/συμβολαίων. Από πότε κρατικό κανάλι έχει ανάγκη από ακριβοπληρωμένες "φίρμες" και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια; μήπως θα ελέγξει κανείς τη θεαματικότητα του;
Δεν είναι δυνατόν κύριοι της ΕΡΤ να αμοίβεστε με τα ποσά αυτά τη στιγμή που:
α) η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύει
β) η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πένεται
γ) τα νέα παιδιά εφοδιασμένα με ένα σωρό προσόντα και τίτλους σπουδών είναι ΑΝΕΡΓΑ χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα part-time των 400 ευρώ/μήνα (δηλαδή όσο περίπου παίρνετε εσείς κάθε μέρα για να μας πείτε μόνο την καλημέρα).
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ.