Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ !...

Αφιερωμένο σε όλους όσους γράφουν χωρίς να σκέφτονται,
είτε γιατί δεν θέλουν,
είτε γιατί δεν μπορούν…

Οι απατεώνες πολιτικοί, με μια τους υπογραφή βγαίνουν από τη μιζέρια για πάντα και μεταφέρουν τα κλεμμένα σε off shore εταιρείες, νόμιμα και ηθικά, συνεπικουρούμενοι από:
- το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που καταληστεύει τη τσέπη μας, φοροδιαφεύγει και βγάζει τη λεία του εκτός Ελλάδας, σε φορολογικούς παραδείσους,
- από τη διαβρωμένη και μεταλλαγμένη «δικαιοσύνη» που εξοντώνει τον μικρό και αδύναμο και απαλλάσσει τους πραγματικούς εγκληματίες και τα καθάρματα
- και από τη δημοσιογραφική αλητεία, που «ντύνει» με λαϊκίστικα και δημαγωγικά τσιτάτα όλο αυτόν τον εμπαιγμό, έχουν καταφέρει να μας στρέψουν όλους εναντίον όλων.

Βγήκε ο Πάγκαλος και πέταξε την παπάρα του αιώνα «όλοι μαζί τα φάγαμε» και πανηγυρίζατε με ανακούφιση, σχεδόν ηδονή.
Βγήκε ο ανεκδιήγητος Ανδριανόπουλος, που έχει μπουκώσει τους πλούσιους με άπειρα δισεκατομμύρια – δικά μας χρήματα και μας είπε «οι πολίτες τα έφαγαν τα λεφτά, αυτοί να τα φέρουν πίσω» και δεν αντέδρασε κανένας.

Ναι, εμείς φταίμε για τα υποβρύχια που γέρνουν, για τα τρένα που δεν κάθονται στις ράγες, για τα μαχητικά που αγόρασαν χωρίς τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (!) και βρίσκονται καθηλωμένα στα υπόστεγα, αφού είναι άχρηστα. Εμείς φταίμε για όλα. Βαράτε μας.

Το σχέδιο είναι πολύ απλό, και ως τέτοιο, πολύ εύκολο να πετύχει. Χρόνια τώρα μας βιάζουν τον εγκέφαλο με μισές αλήθειες, με στόχο να διαιρέσουν εμάς για να μπορούν να βασιλεύουν αυτοί. Πέτυχαν να μας χωρίσουν σε στρατόπεδα και τώρα κάθονται αραχτοί στους καναπέδες και μας απολαμβάνουν που πετάμε μεταξύ μας πέτρες. Επειδή οι πέτρες, έτσι κι αλλιώς έπρεπε να ριχτούν και να ανοίξουν κεφάλια, κατόρθωσαν να τις στρέψουν μακριά από τα δικά τους και τώρα πέφτουν επί αδίκων.

Όλοι εσείς που ζωθήκατε τα φισεκλίκια, βγήκατε όψιμα στο αντάρτικο και διαμαρτύρεστε για τους «υπέρογκους» μισθούς των άλλων, του δημοσίου, που ήσασταν τόσα χρόνια ;
Να υποθέσω ότι αναζητούσατε θέση στο δημόσιο και δεν έγινε, γι’ αυτό και τόση χολή;
Αν είναι απαραίτητο μόνο το 1/5 των Δ.Υ., τότε γιατί σήμερα ταλαιπωρείστε στις ατέλειωτες ουρές και, επιτέλους, ποιοι ευθύνονται που είναι 5πλάσιοι; Αν φταίχτης είναι η γραφειοκρατία, γιατί δεν πετροβολάτε τους νομοθέτες μας που θέσπισαν τους νόμους και αρνούνται να τους αλλάξουν για να καλυτερεύσουν την καθημερινότητά μας ;

Βαρέθηκα πια να σας ακούω και να σας διαβάζω «ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας και ο παραγωγικός ιδιωτικός τομέας». Καθίστε επιτέλους να διαβάσετε έρευνες ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καταλήγουν ευθέως στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας έγκειται στην αντιπαραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα.
Πόσο μπορεί να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία η συμπεριφορά μιας ηλίθιας στην εφορία που μας ταλαιπωρεί ; Πόσο κακό μπορεί να κάνει στη τσέπη μας ο μαλάκας εκπαιδευτικός που λύνει σταυρόλεξο στην έδρα και λέει στα παιδιά να κάνουν ησυχία; Τι επίπτωση μπορεί να έχει στην οικονομία η τεράστια ουρά στο ΙΚΑ ή στα εξωτερικά ιατρεία; Ποια επιτέλους είναι αυτή η αντιπαραγωγικότητα του δημοσίου υπαλλήλου που μας βούλιαξε;

Αν απολυθούν 500.000 κοπρίτες (έτσι δεν τους λέτε;) και απομείνουν 100.000 παραγωγικοί, φαντάζεστε τι πρόκειται να γίνει; Θα βρίσκονται 80 μαθητές σε κάθε αίθουσα, μια νοσοκόμα σε κάθε κλινική, οι δικαστές θα δικάζουν υποθέσεις της προηγούμενης 30ετίας και η σύνταξη θα βγαίνει μετά από 20 χρόνια. Οι δε φόροι σας ΔΕΝ πρόκειται να μειωθούν στο ελάχιστο. Τι είναι αυτό που δεν σας αφήνει να δείτε πέρα από τη μύτη σας και να αντιληφθείτε το απλούστατο, πως οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι αυτοί που κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος στηρίζουν οικονομικά τη βιομηχανική παραγωγή, τα εργοστάσια, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα, το λιανεμπόριο.

Αναμασάτε την χιλιομασημένη τσίχλα των ρουφιάνων παπαγαλίσκων των 8:00 που για να στρέψουν αλλού την κουβέντα και τα πυρά τα έχουν βάλει συλλήβδην (και αυτό είναι που με διαολίζει) με όλους του Δ.Υ. «παίρνετε (όλοι !!!) πάρα πολλά και δεν κάνετε τίποτα για να τα αξίζετε;». Καθίσατε ποτέ να σκεφτείτε, μήπως έστω και ελάχιστοι από αυτούς τα αξίζουν; Μήπως κάποτε ξεπατώθηκαν στο διάβασμα, μήπως σήμερα ξεπατώνονται στη δουλειά για να καλύψουν τα κενά των υπολοίπων τεμπέληδων που αδίκως πληρώνονται; Μήπως δεν είναι όλοι ερπετά και χαραμοφάηδες;

Αφού όμως αποφασίσατε να πατήσετε την μπανανόφλουδα που σας πέταξαν και να πέσετε στη λούμπα, θα μπω και εγώ για λίγο στο παιχνιδάκι:

αναρωτιέστε έστω και τώρα που είναι ήδη αργά, μήπως δεν είναι ο δημόσιος τομέας που πληρώνει υπέρογκους μισθούς; Μήπως δεν βρίσκονται εκεί τα golden boys; Όλοι αυτοί οι κάφροι που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και Αποχαύνωσης, μήπως γνωρίζετε με τι ποσά αμείβονται ;
Και επειδή θα σπεύσουν οι κάθε λογής ανυποψίαστοι άσχετοι να αντιδράσουν με κουβέντες του στυλ «κι αυτός με τη σειρά του τα φέρνει», «αν τα αξίζει ας τα πάρει», «δεν τον πληρώνουμε εμείς αλλά οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών», να τους ενημερώσω ότι ένα μεγάλο κομμάτι, το μεγαλύτερο ίσως, από την επιβάρυνση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης οφείλεται στις παχυλότατες αμοιβές των ταγών της «ενημέρωσης».

Δείτε την τιμή στο ράφι ενός «επώνυμου» προϊόντος που διαφημίζεται, πλάι στο «άγνωστο». Το κόστος παραγωγής (πρώτες ύλες, μισθοί, φόροι) είναι παρεμφερές. Ρωτήστε πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζει το 1 λεπτό διαφήμιση. Σε ένα μήνα; Εκατομμύρια. Σε 30 τηλεοπτικούς σταθμούς; Εκατοντάδες εκατομμύρια. Υποψιάζεστε ποιος τα πληρώνει όλα αυτά;

Αναρωτηθείτε γιατί δεν βγαίνει ΚΑΝΕΝΑ τρόφιμο ακατάλληλο και δεν υπάρχει δημοσιογραφική έρευνα που να το αποκαλύπτει. Δείτε ΟΛΕΣ οι δημοσιογραφικές εκπομπές, talk-show, τηλεπαράθυρα, κουτσομπολίστικες, ενημερωτικές, παιδικές, ή οποιαδήποτε άλλη, ποιους έχουν χορηγούς: βιομηχανίες γάλακτος, μπύρας, παιδικών τροφών, απορρυπαντικών. Αν υπάρξει εκπομπή να αποκαλύψει τη διαπλοκή με τα ΜΜΕ και τα καρτέλ που έχουν στήσει στη πλάτη μας, ο δημοσιογράφος θα απολυθεί, αν δεν βρεθεί με μια σφαίρα στη πλάτη. Και ο χορός της μούγκας, της αδιαφάνειας και της ψευδοενημέρωσης, καλά κρατεί.

Όταν πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκαν οι πρώτες μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα των Δ.Υ (ορισμένα δικαίως) κάποιοι σχεδόν έκλαιγαν από χαρά και ανακούφιση. Πίστεψαν και τα λαμόγια δημοσιογράφους για μέσους μισθούς των 4.000-5.000 ευρώ, γιατί έτσι βόλευε την άγνοιά τους. Φαντάστηκαν ότι μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα σημαίνει και φορολογικές ελαφρύνσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
Αντί να ενωθούμε όλοι εναντίον της λαίλαπας που τότε εμφανίστηκε, φροντίσατε να κλειστείτε στο σπίτι σας, αφού αυτό δεν κινδύνευε από τη φωτιά. Έτσι, τουλάχιστον, νομίζατε.
Τώρα που καίγεται το δικό σας σπίτι, μη ψάξετε να βρείτε πυροσβεστήρα στο σπίτι του γείτονα. Το σπίτι του κάηκε !…

Του Πέτρου Κ.

14 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Η εξυγείανση της δημοσιογραφίας και του εκδοτικού συστήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά δεν αρκεί.Πρέπει να εξυγειανθεί και το πολιτικό σύστημα και το οικονομικό σύστημα και το δικαιοδοτικό σύστημα και το δημοσιονομικό σύστημα και προ πάντων το κοινωνικό σύστημα.
Μέχρι σήμερα είχαμε βολευτεί στο "όλον" σύστημα και αρμενίζαμε βέβαιοι πως πάμε ίσα.Τώρα που μας έδειξαν την ξέρα μπροστά μας πετροβολάμε ό ένας τον άλλον για το ποιός φταίει περισσότερο.
Εάν υπάρχει ιθύνων νούς που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε, για δικούς του λόγους, δεν το γνωρίζω.
Η πραγματικότητα όμως είναι οτι είμαστε μπροστά στην ξέρα και μπάζουμε και νερά.
Μερικοί, όπως συνήθως συμβαίνει, τραγουδάνε ανύποπτοι,μερικοί άλλοι που έχουν δεί τις τρύπες στο βαπόρι και την ξέρα,άλλοι έχουν πηδήξει απο το καράβι και έχουν πάει τα λεφτά τους σε ασφαλές μέρος και τρώνε τα κλεμμένα,άλλοι σκέφτονται να βουτήξουν την τελευταία στιγμή και άλλοι "τυφλοί τε τα ώτα τον τε νουν τα τε όμματα"
λεονταρίζουν στο κατάστρωμα.
Είναι και μερικοί που (πάντα υπάρχουν και τέτοιοι (ευτυχώς)που προσπαθούν να βουλώσουν τις τρύπες και να αποφύγουν την ξέρα.
Σ' αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι Χατζη-πρετεντερο-τρέμηδες και οι λοιποί,ούτε οι ανώτεροι δικαστικοί, ούτε οι Τραπεζίτες, ούτε οι δεσπότες,ούτε οι επίορκοι παντός είδους.Είναι το 10% απο όλο το φάσμα του Ελληνικού λαού. Η μαγιά -κατά τον Μακρυγιάννη- που μένει πάντα και δεν χάνεται ο Ελληνισμός.
Στην φάση που βρισκόμαστε, δεν έχουμε φτάσει στον πάτο αγαπητέ Πέτρο και εμφανίζονται ως πατριώτες οι πατριδοκάπηλοι,οι καιροσκόποι, οι κερδοσκόποι και όλοι όσοι κρύβονται όταν καλούνται να δώσουν και υλακτούν ύπέρ των φτωχών και των κατατρεγμένων δήθεν.
Οταν θα έλθη η ώρα της κρίσης η Ελλάδα θα έχει μείνει μόνο με τα παιδιά της.Αυτά που έδιναν πάντα και την ζωή τους όταν χρειαζόταν.

Ανώνυμος είπε...

agapite logoploke kai petro k. sto arthro auto pou kleinei me auti tin uperoxi protasi to mono pou mporo na sas po einai an den etuxe na diabasete ena apo ta arthra tou krugman pou ksexnao ton titlo tou elege auto akribos, stis teleutaies ekloges stis upa ti bouli tin kerdisan oi repablikans uposxontan sto lao oti exoume kataxreothei me tin politiki tou k. Obama kai ara prepei na stamatisoume ta programmata xrimatodotiseis na kleisoume programmata pros to lao kai na koitaksoume na meiosoume to elleima!!!!!
o k. Krugman sxoliazontas eipe oti oi amerikanoi ti dialeksan?
na doun kai to geitona tous na xanei ti douleia tou?
xerete pia o anthropos na blepei kai ton allo na katastrefete epeidi ta exase ola autos !!!
AN itan MONO elliniko to problima tote tha eixame na legame !!!!
maria

ps: ta prota xalia fanikan pou den mporesan na perasoun apo ti bouli,oi dimokratikoi, tin katargisei tou nomou xamilis forologisis,pros tous zamploutous tis amerikis kai enoo to 2% ton pluthismou me 2,3,4 kai pano ekatommuria $$$ to xrono profit,
pou pragmatika tha boithousan sti meiosei tou elleimatos!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Όλοι εσείς που ζωθήκατε τα φισεκλίκια, βγήκατε όψιμα στο αντάρτικο και διαμαρτύρεστε για τους «υπέρογκους» μισθούς των άλλων, του δημοσίου, που ήσασταν τόσα χρόνια ;"

Αντιστρέφω την ερώτηση: όλοι εσείς που ξαφνικά ανακαλύψατε ότι υπάρχουν και ιδιωτικοί υπάλληλοι πού έισασταν τόσα χρόνια;Τώρα ανακαλύψατε τη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα που ήρθε το αυγό στον δικό σας κώλο;Μέχρι τώρα ήταν καλά ε;Ούτε εκμετάλλευση υπήρχε ούτε φοροδιαφυγή ούτε διαφθορά ούτε μίζες ούτε εργοδοτική αυθαιρεσία ούτε τίποτα. Όλα έγιναν μόλις τώρα που αποφάσισε η κυβέρνηση να κόψει τα προνόμια γιατί δε γίνεται να πληρώνουμε όλοι τα σκατά για διαμάντια.
Και όσοι δεν γουστάρουν άλλο να πληρώνουν για να κάθεστε είναι ηλίθιοι, κομπλεξικοί και κατευθυνόμενοι από τα ΜΜΕ.

dimitris είπε...

Λογοπλοκε καλημερα σου, δεν θελω να σου ''ξυσω'' την πληγη, αλλα να σου ''πω'', οτι οταν το καποτε πρωτο παπαγαλακι, ο χατζηριαλ ειχε πει στην Παπαρηγα, δεν θα σας ξαναβγαλουμε στην συχνοτητα του mega, ενω εγινε καταγγελια, κανεις δεν αντεδρασε, οταν απομονωνουν κομματα, τους ειναι δυσκολο μετα να στρεψουν την μια επαγγελματικη ομαδα εναντιον της αλλης?
Οταν ''εμπαιναν'' στο ΠΑΣΟΚ, ολος αυτος ο θιασος απο διαγραφεντες του Κ.Κ.Ε και της Ν.Δ δεν ''φαινοτανε'' που θα πηγαινε το πραγμα?
Ακους στα καφενεια να μιλανε ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιουν φρασεολογια παλιου δεξιου, μεχρι και για μακρονησια λενε, ποιοι αυτοι που παρ'ολες τις ιδεολογικες διαφορες που ειχανε με τους κομμουνιστες σε καποιες εκδηλωσεις βρισκοντουσαν διπλα-διπλα, ποιος η ποιοι φροντισαν την μεταστροφη ενος σωματος αριστερων ψηφοφορων να σκεφτονται σαν χρυσαυγιτες?
Θυμασαι που γινοντουσαν καταγγελιες για τα παιχνιδια Παναγοπουλου και τις κλικας που σαμποταρει ολους τους αγωνες?
Αυτον τον Σομπολο ποιος τον προωθει στην προεδρια της εσηεα, το ΠΑΣΟΚ και ο κρητικος αφεντης του μαζι με τον εργολαβοεκδοτη.
Εχθες το βραδυ μετα την ληξη της στασης εργασιας, ευτυχως τα σωματεια της ΕΘΕΛ ξαναβρηκαν τα ''χαμενα'' τους αντανακλαστικα και ολες οι παραταξεις ''εκλεισαν'' τα αμαξοστασια, εστω και την τελευταια στιγμη καταλαβαν οτι οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα σε λιγο θα καει και το δικο σου, μπορουμε να εχουμε την διαφορετικη θεωρηση στα πολιτικα δρωμενα, αλλα με διαλογο ειλικρινη λυνονται τα παντα.
Αυριο εχουμε ΑΓΩΝΑ, καλη ανταμωση στους δρομους, για της ζωεες μας και το αυριο των παιδιων μας και σε αυτα δεν χωρουν ουτε χρωμματα, ουτε κομματα...

Ανώνυμος είπε...

"Βαρέθηκα πια να σας ακούω και να σας διαβάζω «ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας και ο παραγωγικός ιδιωτικός τομέας». Καθίστε επιτέλους να διαβάσετε έρευνες ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καταλήγουν ευθέως στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας έγκειται στην αντιπαραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα.
Πόσο μπορεί να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία η συμπεριφορά μιας ηλίθιας στην εφορία που μας ταλαιπωρεί ; Πόσο κακό μπορεί να κάνει στη τσέπη μας ο μαλάκας εκπαιδευτικός που λύνει σταυρόλεξο στην έδρα και λέει στα παιδιά να κάνουν ησυχία; Τι επίπτωση μπορεί να έχει στην οικονομία η τεράστια ουρά στο ΙΚΑ ή στα εξωτερικά ιατρεία; Ποια επιτέλους είναι αυτή η αντιπαραγωγικότητα του δημοσίου υπαλλήλου που μας βούλιαξε;"

1)Τ'ακούσαμε κι αυτό!!!!Αντιπαραγωγικός ο ιδιωτικός τομέας σε αντιδιαστολή , φαντάζομαι, με τον υπερπαραγωγικό δημόσιο.Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν απ'την υπερπροσπάθεια...
2)'Ωστε δεν έχει επιπτώσεις στην οικονομία το ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντί να δουλεύουν κωλοβαράνε επ'αμοιβή. Πού σπούδασες οικονομικά να πάμε κι εμείς οι καθυστερημένοι-αλλοτριωμένοι να ξεστραβωθούμε;
Το ότι πχ οι μαθητές του συγκεκριμένου δασκάλου δε θα μάθουν γραφή κι ανάγνωση δεν έχει καμιά σημασία ούτε το ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος πληρώνεται χωρίς να δουλεύει.Λεπτομέρειες άνευ ουσίας.
Το μόνο που σε νοιάζει είναι να συνεχίσεις να παίρνεις τις μισθάρες σου και τις επιδοματάρες σου και να κατηγορείς και από πάνω τους είλωτες του ιδιωτικού γιατί δεν συμπαρίστανται στον "δίκαιο αγώνα σου" για να μη χάσεις το επίδομα παρακολούθησης προπέλας, το επίδομα κεραίας, το επίδομα πλυσίματος χεριών κ κυρίως το επίδομα ξυσίματος κάκαλων.


Γεωργούλα Σοφία

ακυβέρνητος είπε...

@ 12:57
Αφού ευχαριστήσω τον Λογοπλόκο που έκανε ξεχωριστή ανάρτηση ένα χθεσινό μου σχόλιο, θα σου απαντήσω αφού θεωρώ το σχόλιο σου «επί προσωπικού».
Αν διάβασες όλο το άρθρο, έγραψα για τον κανιβαλισμό που μας σπρώχνουν εμάς τους εργαζόμενους, όλοι όσοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση και τους βολεύει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Εσύ που εξανίστασαι ή δεν κατάλαβες τι γράφω ή είσαι ένας από αυτούς.

Να σε ενημερώσω μόνο ότι οι Δ.Υ. πριν το διορισμό τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν δουλέψει στον ιδιώτη. Εκτός κι αν νομίζεις ότι διορίστηκαν πριν τελειώσουν το Γυμνάσιο. Τη «ζούγκλα» του ιδιωτικού τομέα, όπως την παρουσιάζεις, καθ’ υπερβολή γιατί δεν ισχύει παντού, την έχουμε γνωρίσει. Όπως έχουμε γνωρίσει και τη βλακεία, την αγένεια, την ασχετοσύνη και τα κόμπλεξ κάποιων, που θεωρούν δημόσιος τομέας = κοπρίτες και ιδιωτικός τομέας = παραγωγικότητα. Πρόκειται μάλιστα για απόλυτο κανόνα, χωρίς εξαιρέσεις! Από που προκύπτει αυτό, μόνο αυτοί ξέρουν.

Μήπως έτυχε να διαβάσεις πως κατανέμεται το χρέος της Ελλάδας προς τρίτους;
Παρόλο που δεν πρόκειται να καταλάβεις, γιατί εσύ έχεις ήδη αποφασίσει ποιος είναι ο φταίχτης και ο εχθρός σου, θα σου αναφέρω μερικά χρήσιμα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία
Αντιγράφω από το http://www.greekmoney.gr :

"Στο ελληνικό Δημόσιο πήγαν τα 22,6 δισ. δολάρια από τα συνολικά 36,8 που μας δάνειζαν στο τέλος Ιουνίου γερμανικές τράπεζες ενώ από γαλλικά πιστωτικά ιδρύματα έφταναν στην Ελλάδα συνολικά περισσότερα χρήματα σε δάνεια αλλά λιγότερα έφταναν στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.
Το σύνολο των γαλλικών δανείων ήταν 57,3 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 17,8 δισ. δολάρια ήταν προς το ελληνικό Δημόσιο, τα 0,8 δισ. δολάρια προς τις τράπεζες και τα 38,7 δισ. δολάρια προς μη τραπεζικές ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Από τις γερμανικές τράπεζες πέραν του δημοσίου, 4,7 δισ. δολάρια κατέληγαν σε τράπεζες και 9,6 δισ. δολάρια σε άλλες επιχειρήσεις".

Αντί να απαντήσεις για την πανθομολογούμενη αντιπαραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα, μας έγραψες για αυγά, σκ@τά και κ@λους. Δεν πρόκειται να τα σχολιάσω. Όποιος σε διάβασε, σε έχει καταλάβει.

Θα μου επιτρέψεις μόνο να σου πω ότι έχεις πάρει τον λάθος δρόμο.
Πάρτο αλλιώς…

ακυβέρνητος είπε...

@ Σοφία
Δεν θα απαντήσω στο σχόλιο σου που βρίθει ασυναρτησιών και κακεντρέχειας, χωρίς καν να με ξέρεις. Δεν είναι δικό μου το blog για να σου απαντήσω όπως θα ήθελα. Απλά επιβεβαιώνεις τον τίτλο της ανάρτησης «Αφιερωμένο σε όλους όσους γράφουν χωρίς να σκέφτονται, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν…». Και επειδή δεν το έχεις καταλάβει, να σε ενημερώσω ότι στο παρόν blog γράφει ο καθένας τη γνώμη του, χωρίς να είναι ανάγκη να συμφωνούν όλοι μαζί του. Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, αν την ώρα που οι άλλοι σου ζητάνε να γίνετε μια γροθιά, εσύ ανοίγεις την παλάμη και τους μουτζώνεις, αν ψάχνεις αιτία για να εξωτερικεύσεις τα κόμπλεξ σου, το πρόβλημα είναι δικό σου.

Ευχαριστώ τον κ. Π.Μ. και την κα Μαρία για τα σχόλια τους. Πίστευα και πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεννοηθούν, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις. Πάντα με καλοπροαίρετη διάθεση και χωρίς να προσπαθεί ο ένας να μειώσει τον άλλον.

Υ.Γ. Υπέροχη η φωτογραφία Λογοπλόκε!

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρο Κ.

Ώστε ανακρίβεια και κακεντρέχεια η επισήμανση ότι η συμπεριφορά του δασκάλου του παραδείγματος σου έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και στη χώρα γενικότερα;

Ώστε να γίνουμε μια γροθιά ε; Ποιοι με ποιούς;Η πωλήτρια στο σούπερ μάρκετ με την κυρία στη εφορία, ο εργαζόμενος στο λογιστήριο με το δάσκαλο που έφερες για παράδειγμα ή μήπως η υπάλληλος γενικών καθηκόντων με τον εργαζόμενο στο ΙΚΑ που το μόνο που κάνει είναι να βάζει μια (1) σφραγίδα αν το κάνει και αυτό. Ή μήπως τα παιδιά των ταχυμεταφορών με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ,ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ κ λοιπές παραγωγικές δυνάμεις;
Να γίνουμε μια γροθιά γιατί;Μήπως γιατί έτσι σας συμφέρει; Πού είσασταν τόσα χρόνια;Πού ήταν η δική σας αληλλεγύη απέναντι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα;Τι κάνατε όλοι εσείς οι "αγωνιστές" των ΔΕΚΟ; Μήπως συλλογή επιδομάτων και πλαστών υπερωριών;Και τώρα που έσφιξαν τα γάλατα θυμηθήκατε ότι είμαστε αδέλφια όχι γιατί πονέσατε ξαφνικά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά γιατί θίγονται τα συντεχνιακά σας συμφέροντα;
Όσον αφορά το ποιος σκέφτεται και ποιος καταλαβαίνει και ποιος είναι κομπλεξικός δε χρειάζεται να πω τίποτα , ο καθρέφτης σου τα λέει όλα.

Σοφία Γεωργούλα

Ανώνυμος είπε...

Κυρά-Σόφη, τις νεοφασιστικές απόψεις σου δεν πας καλύτερα να τις συζητήσεις με τον Πάγκαλο ;

ακυβέρνητος είπε...

Επειδή δεν κάθισα να ασχοληθώ μαζί σου, συνεχίζεις το παραλήρημα ασυναρτησίας. Θα σου απαντήσω, μόνο και μόνο να μη νομίζεις ότι γράφεις εξυπνάδες.
Για ποια συμπεριφορά του δασκάλου μιλάμε; Κατάλαβες τίποτα απ’ όσα έγραψα; Έγραψα ότι αποκλείεται να επιβάρυνε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο μαλάκας εκπαιδευτικός που λύνει σταυρόλεξο στην έδρα. Διαφωνείς και με αυτό; Μπήκα στην ουσία της μαλακίας του; Αφού και μόνο ο χαρακτηρισμός που αποδίδω στην πράξη του είναι εύγλωττος. Τι προσπαθείς να παραστήσεις με το να συνεχίζεις να γράφεις τα ίδια; Να αποδεικνύεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Ποιος σου είπε ότι δουλεύω σε ΔΕΚΟ; Έχω την εντύπωση ότι καταλαβαίνεις ότι να’ναι και γράφεις ότι σου έρχεται πρώτο. Δεν έλαβα ΠΟΤΕ πλασματικές υπερωρίες, εκτός έδρας, επιδόματα, μίζες. Το πιστέψεις ή όχι, πρόβλημα σου.
Πόση παραγωγικότητα επιτέλους έχετε εσείς οι «είλωτες» όπως σας αυτοαποκαλείς, ποια η τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του παρκαδόρου, του κουρέα, του σερβιτόρου, του ταξιτζή, αυτού που δουλεύει σε video club, σε κινηματογράφο ή σε πιτσαρία. Δεν απαξιώνω καθόλου τα επαγγέλματα, αλλά επιτέλους πόσο περισσότερο νομίζεις ότι αποδίδουν και συνδράμουν στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας; Υπάρχει σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση ή θα ακολουθήσουν νέες σαχλαμάρες; Επειδή δεν με ξέρεις καθόλου, με εξισώνεις με κάθε καθίκι που γνωρίζεις και ίσως έχεις και συγγενή σου. Απλά να σου πω δυο πραγματάκια, μήπως και συνειδητοποιήσεις με ποιον μιλάς. Είμαι υπέρ της άρσης της μονιμότητας και υπέρ της κατάργησης του συνδικαλισμού στο δημόσιο. Και τα δυο έχουν κάνει πολύ κακό, όχι τόσο στους υπαλλήλους του δημοσίου, όσο μέσα στα κεφάλια σας.
Τα κρυόκωλα με τον καθρέφτη είναι επιπέδου 1ης Γυμνασίου και στα επιστρέφω.

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρος Κ.

Ναι ρε διαφωνώ. Γιατί ο μαλάκας δάσκαλος και κάθε μαλάκας δάσκαλος πληρώνεται για να μάθει στα παιδιά γράμματα και από τη στιγμή που δεν το κάνει ενώ πληρώνεται επιβαρύνει την οικονομία της χώρας και μάλιστα διπλά, μία με τους μισθούς κτλ που παίρνει επί χρόνια ολόκληρα χωρίς να δουλεύει και μία με τα παιδιά που καταστρέφει αντί να μορφώνει.ΤΙ δεν καταλαβαίνεις; Οποιοσδήποτε πληρώνεται τζάμπα με λεφτά που ανήκουν σε όλους κάνει κακό στην οικονομία.ΤΙ το τόσο περίπλοκο έχει αυτή η άποψη που η υψηλή διανόηση σου δεν μπορεί να κατανοήσει;
Όσον αφορά την παραγωγικότητα ιδιωτικού και δημόσιου, για πες μου εσύ που όλα τα ξέρεις σε μένα την κομπλεξικιά, αλλοτριωμένη και παραληρηματικά ασυνάρτητη τι προσφέρουν στην οικονομία της χώρας οι αργόσχολοι του δημόσιου; Όταν σε μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία από τους δέκα εργαζόμενους ένας (1) δουλεύει κανονικά, δυο-τρεις άλλοι υποαπασχολούνται και οι υπόλοιποι απλά κωλοβαράνε , όταν δεν απουσιάζουν με πάσης φύσεως και περιεχομένου άδειες,για ποια παραγωγικότητα μιλάς κ ποια είναι η συνεισφορά όλων αυτών στην ανόρθωση της χώρας;Στον ιδιωτικό τομέα που με τόση ευκολία απαξιώνεις ένας εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για τρεις για να πληρωθεί για μισό,ενώ ταυτόχρονα στο δημόσιο 4-5 "εργαζόμενοι" βγάζουν τη δουλειά ενός.Και αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια και δεν σας είδα ποτέ να έχετε πρόβλημα με αυτό αγωνισταράδες μου. Τώρα ξυπνήσατε που σφίξανε τα γάλατα και θα χάσετε το αραλίκι και τη μάσα σας.
Έχω γνωρίσει και υπεύθυνους και εργατικούς δημόσιους υπαλλήλους μόνο που δυστυχώς και γι αυτούς και για όλους μας αποτελούν μια μικρή μειοψηφία ανάμεσα στους τεμπέληδες.
Όσο για τους τσαμπουκάδες τύπου ξέρεις με ποιον μιλάς μωρή και άλλα τέτοια "αντρικά" πούλα τες στις αργόσχολες συναδέλφους σου

Σοφία Γεωργούλα

Ανώνυμος είπε...

@Πέτρος Κ.

Ναι ρε διαφωνώ. Γιατί ο μαλάκας δάσκαλος και κάθε μαλάκας δάσκαλος πληρώνεται για να μάθει στα παιδιά γράμματα και από τη στιγμή που δεν το κάνει ενώ πληρώνεται επιβαρύνει την οικονομία της χώρας και μάλιστα διπλά, μία με τους μισθούς κτλ που παίρνει επί χρόνια ολόκληρα χωρίς να δουλεύει και μία με τα παιδιά που καταστρέφει αντί να μορφώνει.ΤΙ δεν καταλαβαίνεις; Οποιοσδήποτε πληρώνεται τζάμπα με λεφτά που ανήκουν σε όλους κάνει κακό στην οικονομία.ΤΙ το τόσο περίπλοκο έχει αυτή η άποψη που η υψηλή διανόηση σου δεν μπορεί να κατανοήσει;
Όσον αφορά την παραγωγικότητα ιδιωτικού και δημόσιου, για πες μου εσύ που όλα τα ξέρεις σε μένα την κομπλεξικιά, αλλοτριωμένη και παραληρηματικά ασυνάρτητη τι προσφέρουν στην οικονομία της χώρας οι αργόσχολοι του δημόσιου; Όταν σε μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία από τους δέκα εργαζόμενους ένας (1) δουλεύει κανονικά, δυο-τρεις άλλοι υποαπασχολούνται και οι υπόλοιποι απλά κωλοβαράνε , όταν δεν απουσιάζουν με πάσης φύσεως και περιεχομένου άδειες,για ποια παραγωγικότητα μιλάς κ ποια είναι η συνεισφορά όλων αυτών στην ανόρθωση της χώρας;Στον ιδιωτικό τομέα που με τόση ευκολία απαξιώνεις ένας εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για τρεις για να πληρωθεί για μισό,ενώ ταυτόχρονα στο δημόσιο 4-5 "εργαζόμενοι" βγάζουν τη δουλειά ενός.Και αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια και δεν σας είδα ποτέ να έχετε πρόβλημα με αυτό αγωνισταράδες μου. Τώρα ξυπνήσατε που σφίξανε τα γάλατα και θα χάσετε το αραλίκι και τη μάσα σας.
Έχω γνωρίσει και υπεύθυνους και εργατικούς δημόσιους υπαλλήλους μόνο που δυστυχώς και γι αυτούς και για όλους μας αποτελούν μια μικρή μειοψηφία ανάμεσα στους τεμπέληδες.
Όσο για τους τσαμπουκάδες τύπου ξέρεις με ποιον μιλάς μωρή και άλλα τέτοια "αντρικά" πούλα τες στις αργόσχολες συναδέλφους σου

Σοφία Γεωργούλα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε άντρακλα, της έκανες τη μούρη κρέας της κλώσσας που τόλμησε να θίξει την εργατικότητα και την παραγωγικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.LOL.

ΣΧ

Ανώνυμος είπε...

Καλά το ψυλλιάστηκα εγώ, ρε συ Πάγκαλε, γράφεις σχόλια και ως Σοφία Γεωργούλα ; Μπράβο, ρε, προοδεύεις !