Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΦΛΕΡΤΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !...

Καλό θα είναι οι έχοντες στη σκέψη τους το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εθνικές εκλογές, να προσεγγίζουν το ζήτημα με την πρέπουσα σοβαρότητα και ..ωμότητα : σε μια τέτοια περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι, πάλι, υποψήφιος !
Ο λόγος είναι απλούστατος κι έχει να κάνει με το τι είδους «άλλη πρόταση» έχει να θέσει ενώπιον του εκλογικού σώματος.

Αν οι πρόωρες κάλπες αποσκοπούν στην επιβεβαίωση και την ενδυνάμωση των επιλογών που η κυβέρνηση έχει κάνει και υλοποιεί, αγκαλιά, (μάλλον τύπου κεφαλοκλειδώματός της…), με την τρόικα, τότε είναι αργά για αυταπάτες. Το πουλί έχει πετάξει… Αυτό, μόνο, στην αρχή, όταν αποκαλύφθηκε το βάθος και το εύρος της κρίσης και της κληρονομιάς, είχε νόημα, (αναπροσαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων) και σίγουρη έκβαση, (τη νίκη με μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο της 4-10-2009).
Τώρα, η ανελέητη άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, με τα σφαγιαστικά γιουρούσια στα λαϊκά εισοδήματα, από τη μια, κι απ΄ την άλλη τα κανακέματα και τα πεσκέσια στους προύχοντες, διαμορφωμένη και ποδηγετημένη εντελώς, από τις ορέξεις, τις επιδιώξεις και τις θελήσεις των μηχανισμών – μπράβων των διεθνών δανειστών, (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), έχει προδιαγράψει πλήρως το αποτέλεσμα : το κάζο !...

΄Οποιος νομίζει, πως εξακολουθεί να ευδοκιμεί στη λαϊκή άποψη το «μη χείρον βέλτιστον» ή, αλλιώς, το «δεν υπάρχει εναλλακτική περίπτωση, τι να κάνουμε ;», πλανάται πλάνην οικτράν και δεν έχει αντιληφθεί τι έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα, με τα νέα μέτρα άγριας λιτότητας, με το ξεθεμελίωμα του εργασιακού στάτους κβο, με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να περάσουν, με το ρεζίλεμα και το στραπατσάρισμα του ίδιου του πρωθυπουργού, με την ακύρωση σειράς δεσμεύσεών του σε καίρια ζητήματα, (μειώσεις μισθών, τραπεζικό σύστημα κ.α.).

Ποιος θ΄ αναλάμβανε την ευθύνη να πάει σε μια εκλογική αναμέτρηση, κατά 99,9%, χαμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πρώτιστα για τη χώρα και την προσπάθεια ανάτασής της και δευτερευόντως για τον ίδιο το Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ;
Αλλά και ο έτερος των λόγων, που αναφέρεται ως η πιθανή αιτία πρόωρων εκλογών, αυτός της κόντρας με τη τρόικα και το «ως εδώ και μη παρέκει» στις όλο και μεγαλύτερες και σκληρότερες απαιτήσεις της, σε τι αναμένεται να οδηγήσει, παρά σε μια εξ ίσου θεαματική ήττα ;
Θα πείσει κανέναν ΄Ελληνα η θέση «ψηφίστε με για να αντιπαρατεθώ με την αχαλίνωτη τρόικα», όταν θα πρόκειται για θέση αυτών που έφεραν το θεριό στη χώρα, (έστω κατ΄ ανάγκην), αλλά που έναν χρόνο, τώρα, του συμπεριφέρονται με τρόπο και πολιτικές, που αντί να το ημερώσουν, το εξαγρίωνουν περισσότερο ;
Πιο γελοίο σκηνικό, από την εμφάνιση αυτής της κυβέρνησης κι αυτού του πρωθυπουργού, αντιπαρατιθέμενους, προεκλογικά, στην τρόικα, δεν θα μπορούσε να στηθεί !...

Τέρμα, λοιπόν, οι συζητήσεις και το αλληθώρισμα προς την κάλπη, αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η επανεξέταση πολλών πτυχών της πολιτικής που ακολουθείται και εφαρμόζεται, σε συνδυασμό με την ριζική αλλαγή της αντιμετώπισης των επικυρίαρχων τροϊκανών.
Η προσέγγιση του διττού, αυτού, στόχου, μόνο με θεαματικές, αλλά και ουσιαστικές πολιτικές κινήσεις μπορεί να γίνει, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Αυτή κυβέρνηση κι αυτός ο πρωθυπουργός, μόνο στο τέλος της τετραετίας τους και με εμφανή τ΄ αποτελέσματα της πολιτικής του μνημονίου, μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές και να προσμένουν θετική κρίση. Σε κάθε πρόωρη διαδικασία, όπως, επίσης, και στην κανονική, έχοντας, όμως, αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την οικονομία, το καλύτερο που θάχουν να κάνουν είναι να κρυφτούν !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ λογοπλόκε,
Αυτά που γράφεις δεν νομίζω ότι έχουν κάποια αξία. Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει θα πέσει και άρα θα πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός το μέλλον του. Και εκεί όλοι θα κληθούν να πάρουν θέση με ανοιχτά χαρτιά. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις στα σοβαρά αυτό που λέει ο Παπανδρέου ότι δηλαδή έχουμε πόλεμο,ότι χρειάζεται δουλειά και όχι λόγια και αντιδράσεις, ότι αν ο λαός και οι βουλευτές δεν συμφωνούν με τον τρόπο αντιμετώπισης των "πολεμικών επιχειρήσεων" ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει και η Χώρα μοιραία θα οδηγηθεί στις κάλπες με όποιες συνέπειες για το πολιτικό σύστημα, την οικονομία και την κοινωνία. Στις δημοκρατίες ο λαός είναι αυτός που δίνει εν τέλει τις όποιες απαντήσεις, ακόμη και αν αυτές είναι καταστροφικές. Χωρίς το λαό μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει. Εξάλλου και η τυχόν προσφυγή στις κάλπες δεν θα είναι επιλογή του Παπανδρέου, αλλά του ίδιου του λαόυ είτε με τις ενέργειές του στο δρόμο είτε μέσω των εκπροσώπων του στη Βουλή. Οι εκλογές, εάν ο κόσμος και οι βουλευτές του Πασοκ (βλ. Βάσω Παπανδρέου) δεν σοβαρευτούν είναι αναπόφευκτες και θα είναι προϊόν αντικειμενικών συνθηκών. Ίσως δε να ήταν και μια λύση ώστε να ξεκαθαρίσει και ο λαός και το πολιτικό σύστημα τη βούλησή του για το πως θα πορευτούμε εφεξής.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Εγώ αναφέρομαι σε συγκεκριμμένα σχέδια κυβερνητικών για ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ προωρη προσφυγή στις κάλπες κι εσύ γενικολογείς με θεωρίες.

ακυβέρνητος είπε...

Ο Γιώργος Παπανδρέου «κατάφερε» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να χάσει, με δική του ευθύνη, ένα τεράστιο κομμάτι από τη στήριξη που παρείχε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο προσωπικά. Οι κορώνες του στυλ «δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», «πρέπει να κάνω το καλύτερο για τη χώρα και ας μην ξαναγίνω ποτέ Πρωθυπουργός» δεν ενδιαφέρουν τον Έλληνα που η καθημερινότητά του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
Προχθές μάθαμε ότι έσπευσαν να χαρίσουν 24 δισ. ευρώ που αποτελούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, πάνω από 3700 εταιρειών και φυσικών προσώπων, οι οποίοι εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια και εισέπρατταν το ΦΠΑ!
Αυτά τα χρέη των 24 δισ. και η βεβαιότητα είσπραξής τους, είναι που έκαναν τον ΓΑΠ να πει προεκλογικά το «λεφτά υπάρχουν». Ευτυχώς που αντέδρασαν κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές για τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών των απατεώνων και αποσύρθηκε, προσωρινά, η διάταξη. Η λίστα των εταιρειών κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι άκρως αποκαλυπτική. Εταιρείες «κολοσσοί», «επώνυμες», «φίρμες», άνθρωποι της «καλής» (βλ. εμετικής) κοινωνίας.
Από τη μια μεριά οι στερήσεις και η εξαθλίωση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και από την άλλη το πάρτυ να συνεχίζεται, έστω και πιο συγκρατημένα.
Το μνημόνιο της Τρόικας, ίσως αποδειχθεί η μόνιμη δικαιολογία για τους πολιτικούς του παρόντος, αλλά και για πολλές γενεές πολιτικών του μέλλοντος, για να ξεθεμελιώσουν ότι οικοδόμησε η εργατιά με κόπο, πείνα και αίμα.
Κύριε Παπανδρέου,
δεν με ενδιαφέρει καθόλου η προσωπική σου πολιτική σταδιοδρομία και συνέχεια. Στα πλαίσια του «ας μην ξαναγίνω ποτέ Πρωθυπουργός» κάνεις συνεχώς λάθη που έχουν άμεση επίδραση στο μέλλον των επόμενων γενεών. Ασφαλώς και είναι λάθος να πολιτεύεσαι με μοναδικό γνώμονα το πολιτικό κόστος, κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία ο προκάτοχός σου και φτάσαμε στο σημερινό χάλι, όμως αν δεν ενδιαφέρει το που οδηγούν οι αποφάσεις σου, αν οι τροϊκανοί σε έχουν για το παιδί της φάπας που δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα και χωρίς διαπραγμάτευση, καλύτερα να φύγεις.
Δεν αρκεί να παλεύεις για το λαό σου, πρέπει να φέρνεις και αποτελέσματα…

Ανώνυμος είπε...

sugnomi alla tha sas to po!
xeromai pou telika allaksan ta panta stin ellada kai merika akoma prokite na allaksoun se suntomo xroniko diastima! opos ta kleista epaggelmata!!!!! o eklogikos nomos tha allaksei, tha ginei kai mia anatheorisei tou suntagmatos na allaksoun rizika merika pragmata.
na stamatisei i pelatia stis ekloges ! epitelous mono etsi tha pame mprosta !!!!!!!
oso gia ton giorgo papandrou min to fobaste giati tha einai uperkomatikos !!!!!! kai to xeromai auto giati einai o pio sumantikos logos pou ton sturizo !
giati thelei na allaksei ta panta esto kai otan to eipe.to 2004 den to pisteue kala kala!!!!!!

:-)

Ανώνυμος είπε...

Από άγνωστο 10:33,

Λογοπλόκε,

Δεν γενικολογώ με θεωρίες, όπως υποστηρίζεις, αλλά αναφέρομαι στην πραγματικότητα που μας ορίζει όλους και αυτούς που επιλέγουν και αυτούς οδηγούνται στο να επιλέξουν λόγω των ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ που διαμορφώνονται από πλείστους παράγοντες μεταξύ των οποίων και η λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο από συμπολίτες μας όπως ο κύριος Πέτρος Κ. Οι απόψεις του Πέτρου Κ. συνιστούν την καλύτερη συνηγορία στη θέση που εξέφρασα και η οποία είναι απολύτως συγκερκιμένη. Εάν ο Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει, όπως του υποδεικνύεται από τον Πέτρο Κ., θα πάει αναγκαστικά σε εκλογές. Δηλαδή τι άλλο να κάνει να επιμένει να κυβερνάει μια Χώρα που δεν θέλει να κυβερνιέται από αυτόν; Τόσο απλά!
Βεβαίως, εγώ προσωπικά μια τέτοια εξέλιξη δεν θα την ευχόμουνα, αλλά μάλλον ανήκω στη μειοψηφία εκείνων που θέλουν ο Παπανδρέου να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε και είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο και αριστερό έχει επιχειρηθεί στην Ελλάδα μετά τη Χούντα επειδή προάγει τις έννοιες της ευθύνης και της ισότητας. Δηλαδή, σπάσιμο του πελατειακού κράτους, περιορισμός της διαφθοράς, λειτουργία στο πλαίσιο κανόνων με δικαιώματα και υποχρεώσεις και πάνω απ` όλα αίσθημα ευθύνης που για πρώτη φορά βάλει στον αξιακό πυρήνα του σύγχρονου νεοέλληνα που συμπυκνώνεται στη φιλοσοφία "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας". Μια φιλοσοφία που με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ της Βάσως και των λοιπών "μεγαλοσοσιαλιστών" (η οποία έφθασε στο κατακόρυφο στα χρόνια του "καταλληλότερου") διέβρωσε και αλλοτροίωσε την ελληνική κοινωνία η οποία σήμερα δεν αντέχει ούτε καν να κοιταχτεί στον καθρέφτη της.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία "σύντροφοι"...

Ανώνυμος είπε...

Από άγνωστο 10:33,

Λογοπλόκε,

Δεν γενικολογώ με θεωρίες, όπως υποστηρίζεις, αλλά αναφέρομαι στην πραγματικότητα που μας ορίζει όλους και αυτούς που επιλέγουν και αυτούς οδηγούνται στο να επιλέξουν λόγω των ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ που διαμορφώνονται από πλείστους παράγοντες μεταξύ των οποίων και η λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο από συμπολίτες μας όπως ο κύριος Πέτρος Κ. Οι απόψεις του Πέτρου Κ. συνιστούν την καλύτερη συνηγορία στη θέση που εξέφρασα και η οποία είναι απολύτως συγκερκιμένη. Εάν ο Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει, όπως του υποδεικνύεται από τον Πέτρο Κ., θα πάει αναγκαστικά σε εκλογές. Δηλαδή τι άλλο να κάνει να επιμένει να κυβερνάει μια Χώρα που δεν θέλει να κυβερνιέται από αυτόν; Τόσο απλά!
Βεβαίως, εγώ προσωπικά μια τέτοια εξέλιξη δεν θα την ευχόμουνα, αλλά μάλλον ανήκω στη μειοψηφία εκείνων που θέλουν ο Παπανδρέου να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε και είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο και αριστερό έχει επιχειρηθεί στην Ελλάδα μετά τη Χούντα επειδή προάγει τις έννοιες της ευθύνης και της ισότητας. Δηλαδή, σπάσιμο του πελατειακού κράτους, περιορισμός της διαφθοράς, λειτουργία στο πλαίσιο κανόνων με δικαιώματα και υποχρεώσεις και πάνω απ` όλα αίσθημα ευθύνης που για πρώτη φορά βάλει στον αξιακό πυρήνα του σύγχρονου νεοέλληνα που συμπυκνώνεται στη φιλοσοφία "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας". Μια φιλοσοφία που με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ της Βάσως και των λοιπών "μεγαλοσοσιαλιστών" (η οποία έφθασε στο κατακόρυφο στα χρόνια του "καταλληλότερου") διέβρωσε και αλλοτροίωσε την ελληνική κοινωνία η οποία σήμερα δεν αντέχει ούτε καν να κοιταχτεί στον καθρέφτη της.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία "σύντροφοι"...

fanis panagiotopoulos είπε...

"Ποιος θ΄ αναλάμβανε την ευθύνη να πάει σε μια εκλογική αναμέτρηση, κατά 99,9%, χαμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πρώτιστα για τη χώρα και την προσπάθεια ανάτασής της και δευτερευόντως για τον ίδιο το Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ;"

Έχω την εντύπωση πως η παραπάνω τοποθέτησή είναι εκτός πραγματικότητας!

Το βαρόμετρο της public issue για το Δεκέμβριο δίνει εκτίμηση εκλογικής επιρροής:

ΠΑΣΟΚ 39%
ΝΔ 30%
ΚΚΕ 11%
ΛΑΟΣ 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ 5,5%.

http://www.publicissue.gr/1605/varometro-dec-2010/

Αυτή είναι και η χειρότερη απόδοση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η μικρότερη διαφορά του από τη δεύτερη ΝΔ.

Ακόμα και με τα παραπάνω αποτελέσματα, όμως, οι έδρες θα μοιράζονταν ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 157
ΝΔ 83
ΚΚΕ 30
ΛΑΟΣ 15
ΣΥΡΙΖΑ 15...

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει είτε τη στήριξη, είτε την ανοχή του ελληνικού λαού και 1 χρόνο μετά τις εκλογές.


Υ.Γ: Ο Παπανδρέου βεβαίως δήλωσε ότι θα σώσει την Ελλάδα με κάθε κόστος, ακόμα κι αν χρειαστεί να μην ξαναγίνει ποτέ κυβέρνηση!
(Κι εγώ μαζί του. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!)

Υ.Γ.2: Αν δεν αλλάξουν πρώτα τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για ένα σύστημα με συνδυασμό λίστας και μονοεδρικών, δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Ούτως ή άλλως θα ήταν φαιδρό από μόνος του ο Γιώργος να πάει σε εκλογές με νωπή ακόμα την επιτυχία του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Και ούτως ή άλλως πρέπει να συνεχίσει την πολιτική του, για να εκριζωθούν οι φαυλότητες της μεταπολίτευσης.
Και επειδή η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι το13 θα ξανακερδίσει με χαρακτηριστική άνεση τις εθνικές εκλογές.