Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ !...

Κάποια στιγμή εκτιμήθηκε, πως εκεί, στο βάθος – βάθος, φάνηκε μια μικρή αχτίδα φωτός στο θεοσκότεινο τούνελ. Τα συγχαρητήρια, τα μπράβο και τα βραβεία, έρχονταν απ΄ όλες τις πάντες, στον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για την τολμηρή πολιτική τους, που έριξε το έλλειμμα 6 ολόκληρες μονάδες. Ξαφνικά, ο ουρανός μαύρισε, πάλι, κι άρχισε να ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

Η τρίτη επίσκεψη – επιθεώρηση της τρόικας, που συνοδεύτηκε από τον ερχομό των δύο υψηλών εκπροσώπων του ΔΝΤ και τη ΕΕ, αποδείχτηκε …μακρύτερη και φαρμακερή ! Τα ξεμυτισμένα κεφάλια δέχτηκαν δυνατά χτυπήματα – προσταγή να μαζευτούν και στα ξανανοιγμένα στόματα μπήκε φίμωτρο : σκάστε και δουλέψτε !...

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, δεν έδωσαν κανένα περιθώριο, δεν έβαλαν δράμι, νερού, στο κρασί τους. Κατακεραύνωσαν τα πάντα, σκλήρυναν στα πάντα, περιέλαβαν τα πάντα, στη δική τους άποψη, στη δική τους επιδίωξη, στη δική τους προοπτική.
Ανέτρεψαν κάθε ιθαγενές σχέδιο, κάθε εγχώρια σκέψη και πρόταση, αγνόησαν, σε βαθμό ρεζιλέματος, κάθε υπόσχεση, κάθε δέσμευση. Ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού !!!

Την εξαγγελία πως «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών» την έκαναν σκόνη, επιβάλλοντας την αφαίμαξη, όχι μόνο στις ΔΕΚΟ, μα και σ΄ όλο τον ιδιωτικό τομέα, (με τις γενικευμένες …ειδικές συμβάσεις), αλλά και πάλι στο στενό δημόσιο, (με το σφαγιαστικό νέο μισθολόγιο).
Τη δέσμευση για τη δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα, την ξεφτίλισαν και τη πρωθυπουργική θέση «το μνημόνιο δεν περιέχει τίποτα για τις τράπεζες, εκεί θα κάνει η κυβέρνηση αυτό που θέλει», την ξέσκισαν, βάζοντας στη νέα έκδοση του μνημονίου, ολόκληρο κεφάλαιο για το τραπεζικό σύστημα, δεσμεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης στις κατευθύνσεις τους, που είναι, εντελώς, αντίθετες από τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου.
Το αποτελείωμα έρχεται και με την απροκάλυπτη παρέμβαση και την ποδηγέτηση, ακόμα και των πολιτικών σχεδιασμών και επιλογών της κυβέρνησης, όπως π.χ. στο θέμα της «συναίνεσης», όπου οι εντολές είναι κάθετες και αδιαπραγμάτευτες : «η συναίνεση δεν θα ΄ρθει από το Σαμαρά, αυτός αντιπολίτευση είναι, αντιπολίτευση θα κάνει, θα ΄ρθει από την κυβέρνηση, γι αυτό κόφτε τα περί του παρελθόντος, καταπιείτε την εξεταστική για την οικονομία και κλείστε, όπως – όπως, τις υπόλοιπες !...».
Κάτι …μπροστάρηδες, σαν το Λοβέρδο, έχουν την …επιστημονική δυνατότητα, τις κατ΄ ιδίαν και απόκρυφες παραγγελιές των τροικανών, να τις …εκλαϊκεύουν (διάβαζε συνέντευξη στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία : όχι στην εξεταστική για την οικονομία…).

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά η κίνηση του «οχήματος» επιταχύνεται, πλην όμως ο οδηγός ανακαλύπτει πως η πορεία του δεν ελέγχεται από τον ίδιο, αλλά, αποκλειστικά, απ΄ αυτούς, που κάθονται στο …πίσω κάθισμα !...

12 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Αφιερωμένο σε όλους όσους γράφουν χωρίς να σκέφτονται, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν…

Οι απατεώνες πολιτικοί, που με μια τους υπογραφή βγαίνουν από τη μιζέρια για πάντα και μεταφέρουν τα κλεμμένα σε off shore εταιρείες, νόμιμα και ηθικά, συνεπικουρούμενοι από:
το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που καταληστεύει τη τσέπη μας, φοροδιαφεύγει και βγάζει τη λεία του εκτός Ελλάδας, σε φορολογικούς παραδείσους,
από τη διαβρωμένη και μεταλλαγμένη «δικαιοσύνη» που εξοντώνει τον μικρό και αδύναμο και απαλλάσσει τους πραγματικούς εγκληματίες και τα καθάρματα
και από τη δημοσιογραφική αλητεία, που «ντύνει» με λαικίστικα και δημαγωγικά τσιτάτα όλο αυτόν τον εμπαιγμό, έχουν καταφέρει να μας στρέψουν όλους εναντίον όλων. Βγήκε ο Πάγκαλος και πέταξε την παπάρα του αιώνα «όλοι μαζί τα φάγαμε» και πανηγυρίζατε με ανακούφιση, σχεδόν ηδονή. Βγήκε ο ανεκδιήγητος Ανδριανόπουλος, που έχει μπουκώσει τους πλούσιους με άπειρα δισεκατομμύρια – δικά μας χρήματα και μας είπε «οι πολίτες τα έφαγαν τα λεφτά, αυτοί να τα φέρουν πίσω» και δεν αντέδρασε κανένας.
Ναι, εμείς φταίμε για τα υποβρύχια που γέρνουν, για τα τρένα που δεν κάθονται στις ράγες, για τα μαχητικά που αγόρασαν χωρίς τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (!) και βρίσκονται καθηλωμένα στα υπόστεγα, αφού είναι άχρηστα. Εμείς φταίμε για όλα. Βαράτε μας.
Το σχέδιο είναι πολύ απλό, και ως τέτοιο, πολύ εύκολο να πετύχει. Χρόνια τώρα μας βιάζουν τον εγκέφαλο με μισές αλήθειες, με στόχο να διαιρέσουν εμάς για να μπορούν να βασιλεύουν αυτοί. Πέτυχαν να μας χωρίσουν σε στρατόπεδα και τώρα κάθονται αραχτοί στους καναπέδες και μας απολαμβάνουν που πετάμε μεταξύ μας πέτρες. Επειδή οι πέτρες, έτσι κι αλλιώς έπρεπε να ριχτούν και να ανοίξουν κεφάλια, κατόρθωσαν να τις στρέψουν μακριά από τα δικά τους και τώρα πέφτουν επί αδίκων.
Όλοι εσείς που ζωθήκατε τα φισεκλίκια, βγήκατε όψιμα στο αντάρτικο και διαμαρτύρεστε για τους «υπέρογκους» μισθούς των άλλων, του δημοσίου, που ήσασταν τόσα χρόνια; Να υποθέσω ότι αναζητούσατε θέση στο δημόσιο και δεν έγινε, γι’ αυτό και τόση χολή; Αν είναι απαραίτητο μόνο το 1/5 των Δ.Υ., τότε γιατί σήμερα ταλαιπωρείστε στις ατέλειωτες ουρές και, επιτέλους, ποιοι ευθύνονται που είναι 5πλάσιοι; Αν φταίχτης είναι η γραφειοκρατία, γιατί δεν πετροβολάτε τους νομοθέτες μας που θέσπισαν τους νόμους και αρνούνται να τους αλλάξουν για να καλυτερεύσουν την καθημερινότητά μας; Βαρέθηκα πια να σας ακούω και να σας διαβάζω «ο αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας και ο παραγωγικός ιδιωτικός τομέας». Καθίστε επιτέλους να διαβάσετε έρευνες ξένων και Ελλήνων επιστημόνων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καταλήγουν ευθέως στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας έγκειται στην αντιπαραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα.

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια

Πόσο μπορεί να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία η συμπεριφορά μια ηλίθιας στην εφορία που μας ταλαιπωρεί; Πόσο κακό μπορεί να κάνει στη τσέπη μας ο μαλάκας εκπαιδευτικός που λύνει σταυρόλεξο στην έδρα και λέει στα παιδιά να κάνουν ησυχία; Τι επίπτωση μπορεί να έχει στην οικονομία η τεράστια ουρά στο ΙΚΑ ή στα εξωτερικά ιατρεία; Ποια επιτέλους είναι αυτή η αντιπαραγωγικότητα του δημοσίου υπαλλήλου που μας βούλιαξε; Αν απολυθούν 500.000 κοπρίτες (έτσι δεν τους λέτε;) και απομείνουν 100.000 παραγωγικοί, φαντάζεστε τι πρόκειται να γίνει; Θα βρίσκονται 80 μαθητές σε κάθε αίθουσα, μια νοσοκόμα σε κάθε κλινική, οι δικαστές θα δικάζουν υποθέσεις της προηγούμενης 30ετίας και η σύνταξη θα βγαίνει μετά από 20 χρόνια. Οι δε φόροι σας ΔΕΝ πρόκειται να μειωθούν στο ελάχιστο. Τι είναι αυτό που δεν σας αφήνει να δείτε πέρα από τη μύτη σας και να αντιληφθείτε το απλούστατο, πως οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι αυτοί που κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος στηρίζουν οικονομικά τη βιομηχανική παραγωγή, τα εργοστάσια, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα, το λιανεμπόριο.
Αναμασάτε την χιλιομασημένη τσίχλα των ρουφιάνων παπαγαλίσκων των 8:00 που για να στρέψουν αλλού την κουβέντα και τα πυρά τα έχουν βάλει συλλήβδην (και αυτό είναι που με διαολίζει) με όλους του Δ.Υ. «παίρνετε (όλοι !!!) πάρα πολλά και δεν κάνετε τίποτα για να τα αξίζετε;». Καθίσατε ποτέ να σκεφτείτε, μήπως έστω και ελάχιστοι από αυτούς τα αξίζουν; Μήπως κάποτε ξεπατώθηκαν στο διάβασμα, μήπως σήμερα ξεπατώνονται στη δουλειά για να καλύψουν τα κενά των υπολοίπων τεμπέληδων που αδίκως πληρώνονται; Μήπως δεν είναι όλοι ερπετά και χαραμοφάηδες;
Αφού όμως αποφασίσατε να πατήσετε την μπανανόφλουδα που σας πέταξαν και να πέσετε στη λούμπα, θα μπω και εγώ για λίγο στο παιχνιδάκι: αναρωτιέστε έστω και τώρα που είναι ήδη αργά, μήπως δεν είναι ο δημόσιος τομέας που πληρώνει υπέρογκους μισθούς; Μήπως δεν βρίσκονται εκεί τα golden boys; Όλοι αυτοί οι κάφροι που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και Αποχαύνωσης, μήπως γνωρίζετε με τι ποσά αμείβονται. Και επειδή θα σπεύσουν οι κάθε λογής ανυποψίαστοι άσχετοι να αντιδράσουν με κουβέντες του στυλ «κι αυτός με τη σειρά του τα φέρνει», «αν τα αξίζει ας τα πάρει», «δεν τον πληρώνουμε εμείς αλλά οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών», να τους ενημερώσω ότι ένα μεγάλο κομμάτι, το μεγαλύτερο ίσως, από την επιβάρυνση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης οφείλεται στις παχυλότατες αμοιβές των ταγών της «ενημέρωσης». Δείτε την τιμή στο ράφι ενός «επώνυμου» προϊόντος που διαφημίζεται, πλάι στο «άγνωστο». Το κόστος παραγωγής (πρώτες ύλες, μισθοί, φόροι) είναι παρεμφερές. Ρωτήστε πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζει το 1 λεπτό διαφήμιση. Σε ένα μήνα; Εκατομμύρια. Σε 30 τηλεοπτικούς σταθμούς; Εκατοντάδες εκατομμύρια. Υποψιάζεστε ποιος τα πληρώνει όλα αυτά;
Αναρωτηθείτε γιατί δεν βγαίνει ΚΑΝΕΝΑ τρόφιμο ακατάλληλο και δεν υπάρχει δημοσιογραφική έρευνα που να το αποκαλύπτει. Δείτε ΟΛΕΣ οι δημοσιογραφικές εκπομπές, talk-show, τηλεπαράθυρα, κουτσομπολίστικες, ενημερωτικές, παιδικές, ή οποιαδήποτε άλλη, ποιους έχουν χορηγούς: βιομηχανίες γάλακτος, μπύρας, παιδικών τροφών, απορρυπαντικών. Αν υπάρξει εκπομπή να αποκαλύψει τη διαπλοκή με τα ΜΜΕ και τα καρτέλ που έχουν στήσει στη πλάτη μας, ο δημοσιογράφος θα απολυθεί, αν δεν βρεθεί με μια σφαίρα στη πλάτη. Και ο χορός της μούγκας, της αδιαφάνειας και της ψευδοενημέρωσης, καλά κρατεί.

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια

Όταν πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκαν οι πρώτες μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα των Δ.Υ (ορισμένα δικαίως) κάποιοι σχεδόν έκλαιγαν από χαρά και ανακούφιση. Πίστεψαν και τα λαμόγια δημοσιογράφους για μέσους μισθούς των 4.000-5.000 ευρώ, γιατί έτσι βόλευε την άγνοιά τους. Φαντάστηκαν ότι μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα σημαίνει και φορολογικές ελαφρύνσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Αντί να ενωθούμε όλοι εναντίον της λαίλαπας που τότε εμφανίστηκε, φροντίσατε να κλειστείτε στο σπίτι σας, αφού αυτό δεν κινδύνευε από τη φωτιά. Έτσι, τουλάχιστον, νομίζατε.
Τώρα που καίγεται το δικό σας σπίτι, μη ψάξετε να βρείτε πυροσβεστήρα στο σπίτι του γείτονα.
Το σπίτι του κάηκε…

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε ο λαϊκισμός σου συνεχίζεται. Νόμιζες ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι για ακόμη φορά θα την έβγαζαν καθαρή οι πολιτικοί μας με χάϊδευμα αυτιών.. Αν πλέον έχεις πάψει να πιστεύεις στην ΤΙΤΑΝΕΙΑ προσπάθεια του Παπανδρέου θα πρέπει να το πεις δημόσια ή να πάρεις την γενναία απόφαση να κλείσεις το ιστολόγιό σου.. Από εύκολες και μαγικές λύσεις αλά Σαμαρά και λοιπών χόρτασε πλέον ο Λαός και ΔΕΝ θα πάρει άλλο!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@15.11
Τις μαλακισμένες διαπιστώσεις και τις ακόμα πιο μαλικισμένες προτροπές σου, να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου, ηλίθιε !

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο λεξιλόγιο χρησιμοποιείς! Να χαίρεσαι την συμπεριφορά σου " σοφέ "!! Οι χαρακτηρισμοί σου επιστρέφονται! Κρίμα και σε είχα για πιο σοβαρό.

Ανώνυμος είπε...

logoploke auto me to loberdo den mporo na to katapio akoma ! ma na mi bgei enas,enas , enas, enas bouleutis na pei i eksetastiki epitropi gia tin oikonomia tha ginei giati to thelei o laos kai mesa stin ellada kai ekso apo tin ellada????
katharmata kai meta sou leei koinobouleutiki omada !!!
enas na bgei na milisei !!!!!oust
maria

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τώρα τα πήγαινε καλά ο Παπανδρέου και τώρα "χάλασε"!

Συνειδητοποιείς πόσο σε εκθέτει αυτό που υποστηρίζεις;;; Ένας νόμος έφερε τα πάνω κάτω;;;

Αν δε στηρίξουμε την κυβέρνηση μέχρι την ολοκλήρωση του γολγοθά, είμαστε έκθετοι απέναντι στην πατρίδα!!!

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@23.05
Στα προηγούμενα άρθρα υπήρχαν τα γεγονότα και οι προεκτάσεις, σε τούτο γίνονται οι διαπιστώσεις και ανιχνεύονται οι κινούντες τα νήματα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε αλλαγή σε στρατηγικό επίπεδο κι ο Παπανδρέου τη δέχτηκε και την εφαρμόζει.
Δεν είναι ένας νόμος, ο τωρινός, τα πολλά έρχονται !...
Θα υπάρξουν κείμενα επ΄ αυτών...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν γίνει η Εξεταστική για την Οικονομία να μην περιμένει ξανά ψήφο το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου!! Έλεος πια με τον Λοβέρδο και τον κάθε Λοβέρδο!! Δεν θα υποτιμούν την νοημοσύνη μας!! Άλλα κουκουλώματα, όπως στην Siemens και στο Βατοπέδι ΔΕΝ θα δεχθούμε!! Ψήφισα Παπανδρέου για να φύγουν οι φαύλοι και οι διαεφθαρμένοι αλλά και για να υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΤΙΜΩΡΙΑ αυτών που καταλήστευσαν και χρεωκόπησαν την χώρα!! Κύριε Παπανδρέου ή θα αναλάβεις τις ευθύνες σου και θα πράξεις όσα υποσχέθηκες ή θα πας και εσύ σύντομα σπίτι σου!! Τα παραμύθια τελείωσαν..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος
13/12/10 23:39


Φιλε τα ειπες ολα οπως πρεπει,συμφωνω μαζι σου 100%.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το Πέτρο Κ. Τα έφαγα μόνος μου, χωρίς παρέα, δίχως ενδοιασμούς. Αφήστε με να πάω φυλακή, μετάνιωσα, δε θέλω δικηγόρους.

ΣΑΣ ΓΑΜΑΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.