Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ?...


Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει χωρίς αμφιβολία το χειρότερο επάγγελμα στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας : Ποιoς θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του ; Είμαι βέβαιος πως δώσατε ήδη την απάντησή μόνοι μας και είναι η ίδια με την δική μου : Κανείς... Διότι όποιος ήθελε «να φορά τα παπούτσια του», όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις οι Αμερικανοί, ή τρελός θα είναι ή το λιγότερο μαζοχιστής.

Τον Οκτώβριο του 2009 ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες. Δύο σχεδόν χρόνια μετά είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ, με το ένα πόδι εκτός του Υπουργικού Συμβουλίου και το χείριστο όλων είναι ότι εάν επιβεβαιωθεί η έξοδός του από την κυβέρνηση, θα πάρει μαζί του και τον τίτλο του αποτυχημένου. Δικαιολογημένα η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι η καλύτερη... Και ποιανού θα ήταν στη θέση του ; Τον βρίζει ένας ολόκληρος λαός, αν και δεν φέρει μόνο αυτός την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τον ειρωνεύονται (δυστυχώς) οι ξένοι, και οι συνομιλητές του, ανάμεσά τους και ήρεμοι άνθρωποι, του πετούν κατάμουτρα ότι κουράστηκαν να συνδιαλέγονται μαζί του... Και δεν νομίζω ότι εννοούν πως βαρέθηκαν να τον βλέπουν...

Είδα ξανά το βίντεο της παρέμβασής του στο δελτίο ειδήσεων του ΜEGA, το βράδυ του Σαββάτου, όταν επιχείρησε να διαψεύσει το ρεπορτάζ που είχα μεταδώσει για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με το Ταμείο. Ελπίζω να βρει το χρόνο να το δει και ο ίδιος, διότι θα αντιληφθεί ότι διέψευδε τον... εαυτό του. Πληροφορήθηκα ότι ο λόγος για τον οποίο ξημεροβραδιάζεται στα τηλεοπτικά «παράθυρα» είναι επειδή φοβάται για το μέλλον των τραπεζών, για τις οποίες φαίνεται ότι υπήρξε σοβαρός κίνδυνος την Παρασκευή το μεσημέρι. Αυτό που δεν αντιλήφθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι την παρ' ολίγον «θανατηφόρα δόση» εναντίον των τραπεζών προκάλεσαν οι απερίσκεπτες δηλώσεις της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για το ευρώ, αλλά και η δική του ανακοίνωση ότι τον Ιούλιο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε. Μπορεί να φταίνε για άλλα ζητήματα οι δημοσιογράφοι, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα έχουν μηδενική ευθύνη.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, που μπορεί να αναλάβει τη γενική διεύθυνση του Ταμείου, άρα θα ασχολείται καθημερινά με τα θέματά μας, διέγνωσε «πολιτική κόπωση» στην εφαρμογή του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας. Προφανώς γνωρίζει αυτό που δεν ξέρει ο ελληνικός λαός: ότι και ο αρμόδιος υπουργός, και όσοι ασχολούνται με την υλοποίηση του Μνημονίου, είναι έτοιμοι να σηκώσουν τα χέρια ψηλά...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να προσφέρει όσα πραγματικά επιθυμεί και μπορεί. Πολλές δηλώσεις του διαψεύστηκαν, με αποκορύφωμα την υπόσχεσή του ότι εάν ανακοινωθούν νέα μέτρα θα παραιτηθεί. Κάποιοι άλλοι θυμούνται την κατηγορηματική του διάψευση ότι η Ελλάδα δεν θα απευθυνθεί στο Ταμείο. Θα μπορούσε κανείς να παρουσιάσει και πολλά άλλα παραδείγματα.
Με δεδομένες τις διαψεύσεις των δηλώσεών του, αλλά και με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει τελευταία από κεφάλαιο εξελίσσεται σε παθητικό για την κυβέρνηση και τη χώρα.
Εκανε ό,τι μπορούσε και μάλιστα έβαλε πλάτη στην πιο δύσκολη περίοδο της υπουργικής του θητείας. Το έπραξαν πολλοί συνάδελφοί του; Οχι, βέβαια, και αυτή η διαπίστωση καταγράφηκε από την Τρόικα, η οποία σημείωσε επίσης ότι η συνεννόηση με το σημερινό υπουργό Οικονομικών «δεν είναι όπως παλιά»...


ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς τη θυσία του ...Ιφιγένειου, λοιπόν ?

Ανώνυμος είπε...

Τί αντιδιαστολή με την φωτό που έπεται της αναρτήσεως αυτής !!!

"
Πούσαι Αντώνηηη...
Πιάσε δέκα σουβλάκια!
"

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπακωνσταντίνου αν θέλετε να σας γράψει η ιστορία με μεγάλα γράμματα,δώστε πρώτοι το παράδειγμα:Μειώστε κατά πολύ τους μισθούς σας-εφαρμόζοντας το ενιαίο μισθολόγιο και για τους εαυτούς σας.Είστε και σεις δημόσιοι υπάλληλοι-λειτουργοί.Όπως ένας σωστός οικογενειάρχης σε περίοδο κρίσης,θα πεινάσει αυτός για να΄χουν να φάνε τα παιδιά του.Κόψτε τους παχυλούς μισθούς σας κάθετα και όχι οριζόντια.Μόνο έτσι θα σας πιστέψει ο Ελληνικός Λαός.
Καταργήστε τα πολλά ασφαλιστικά ταμεία και στείλτε το επιστημονικό τους προσωπικό(ιατρικό,νοσηλευτικό,διοικητικό)στα νοσοκομεία που έχουν τόση ανάγκη.Δεν μπορεί ένας επιστήμονας γιατρός να κάνει το γραφιά θεωρώντας συνταγές και βάζοντας σφραγίδες(ΙΚΑ,ΟΑΠ-ΔΕΗ,κ.α.)και το απόγευμα να δουλεύουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο.Θέληση χρειάζεται και η κοινωνία θα το αναγνωρίσει.
Νίκος

ΠΜ είπε...

"Αν και δεν φέρει μόνο αυτός την ευθύνη..."

Ποιός άλλος φέρει την ευθύνη;
Μήπως οι Καραμανλο-Αλογοσκούφηδες;
Μήπως οι Σαμαρο-Φαήληδες;
Α! ΠΑ!ΠΑ!