Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΜΠΡΑΦ !...


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τώρα που φεύγουν τα ποντίκια είναι η καλύτερη στιγμή...

Ανώνυμος είπε...

Και τα ποντίκια κάνουν λάθος !

ακυβέρνητος είπε...

Συγγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω.
Δεν νομίζω ότι είναι ποντίκια όσοι ψηφίζουν το Μνημόνιο 1 και αρνούνται – αιτιολογημένα – να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.
Δεν νομίζω ότι οι μέχρι χθες αγωνιστές της παράταξης, έγιναν μεμιάς ποντίκια, επειδή δεν διαβλέπουν φως στο τούνελ. Κάτι που το επισημαίνουν ξένοι αναλυτές, οι μεγαλύτερες ξένες οικονομικές εφημερίδες, οι ξένοι Οίκοι Αξιολόγησης, οι αγορές, ακόμη και οι εταίροι μας.
Λυπάμαι που θα το πω αλλά για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή. Η μόνη γραμμή που βάζουν είναι οι περικοπές των δικών τους μισθών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά παραμένουν άθικτοι.
Αν πιστεύουν ότι μπορεί να ζήσει μια 5μελής οικογένεια με 800-1000 ευρώ, άντε στην καλύτερη με 1400, ας παραιτηθούν της βουλευτικής τους αποζημίωσης (αρκετά έχουν βγάλει μέχρι σήμερα) για να δείξουν το παράδειγμα. Αν νομίζουν ότι μπορεί ο Έλληνας να ζήσει με μισθούς του ’96 αλλά με τιμές του 2011, τότε να τους δώσουμε τις αποδοχές μας να μας δώσουν τις δικές τους. Και αναφέρομαι σε όσους έχουν ακόμη δουλειά. Ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες δεν έχουν.
Και επειδή κάποιοι κάφροι – παρατρεχάμενοι σφουγκοκωλάριοι κομμάτων – όλα αυτά θα τα θεωρήσουν «λαϊκίστικα» τους έχω και προτάσεις:
1. Φορολογήστε με πάνω από 30% τις τράπεζες. Οι γκόλντεν αμοιβές εξακολουθούν και υπάρχουν.
2. Ζητήστε πόθεν έσχες για όσους ασχολήθηκαν με την πολιτική, από πρωθυπουργό μέχρι αντιδήμαρχο από το 1974 μέχρι σήμερα. Θα γελάσει ο διάολος.
3. Φορολογήστε επιτέλους τις offshore. Ψάξτε να βρείτε (ναι, γιατί δεν ξέρετε) σε ποιους ανήκουν τα κότερα, οι βίλες, τα τζιπάκια και τα ελικόπτερα. Σιχαθήκαμε τις νόμιμες και ηθικές απάτες σας.
4. Μειώστε τις αποζημιώσεις των ανωτάτων δικαστών στο ελάχιστο. Αυτές δεν είναι που συμπαρασύρουν και τις δικές σας;;; Είναι δυνατόν να στοιχίζει ο Παπούλιας στον Έλληνα περισσότερο απ’ ότι ο Ομπάμα στον Αμερικάνο;;;
5. Φορολογήστε την εκκλησιαστική περιουσία. Είναι ή δεν είναι του ελληνικού λαού; Μήπως ο κλήρος ανήκει σε άλλον λαό; Τότε γιατί πληρώνεται από τους φόρους μας;
6. Δώστε κίνητρα (δάνεια, αφορολόγητο, κατάργηση τεκμηρίου) στη νέα κατοικία για να ξαναπάρει μπρος ο κινητήριος μοχλός που λέγεται οικοδομή.
Δεν θέλω να κουράσω και θα σταματήσω εδώ.
Μπορεί να γίνομαι ενοχλητικός, αλλά δεν πειράζει, δεν γίνεται να συμφωνούμε πάντα και σε όλα. Θέλω να εκφράσω μια τελευταία απορία. Μήπως τα ποντίκια είναι αυτά που παραμένουν στο καράβι. Μήπως για να ξεκοκαλίσουν ότι απέμεινε;

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη αλλά δεν νιώθω καμία απολύτως συνάφεια και συντροφικότητα με "αγωνιστές της παράταξης" τύπου λιάνη. ευτυχώς τα πράγματα επιτέλους αλλάζουν. αυτά που πρέπει να γίνουν είτε με ομαλό τρόπο είτε με πισωγυρίσματα θα γίνουν. ακόμη και αν η απόπειρα πραξικοπήματος πετύχει και ρίξουν τον παπανδρέου αύριο τίποτα δεν σταματά την πορεία που ήδη ξεκίνησε και υπερβαίνει τα πρόσωπα.

ΠΜ είπε...

Οι ξένοι αναλυτές τι προτείνουν;
Ο Λιάνης εκτός απο την διαφωνία του και την φυγή του τι προτείνει;
Θα σεβότανε κανείς οποιονδήποτε πολιτικό εάν πρότεινε κάτι.
Ο πολιτικός δεν είναι για να προσφέρει οικτο στους αναξιοπαθούντες, αλλά να τους δείχνει δρόμους να βγούν απο την αναξιοπάθεια.
Η φυγή είναι δειλία,το λιγώτερο.
Στις δύσκολες στιγμές οι αγωνιστές θυσιάζονται δεν "την κάνουν", όπως ο Δημαράς, ο Λιάνης και οι λοιποί.
Εις ο,τι αφορά όλους αυτούς δεν βλέπω καμμιά θυσία.Το τομάρι τους σκέφτονται.
Θα προτιμούσα όλοι αυτοί να παραιτηθούν και όχι να ανεξαρτητοποιηθούν διαμαρτυρόμενοι, γιατί στο δημόσιο παραμένουν οι κοπρίτες,γιατί δεν κόβονται οι προκλητικοί μισθοί κάποιων χρυσοκάνθαρων,γιατί η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί,γιατί οι κλέφτες ζουν και βασιλεύουν.
Αλλά δεν κάνουν αυτό. Φεύγουν υπείκοντες στούς άθλιους Κουρήδες -που μόνο δικαιοσύνη δεν θέλουν- και τους άγνωστους στην Ελληνική κοινωνία χορηγούς κάθε πονηρού ή ανόητου ή λιπόψυχου πολιτευτή που εξελέγη με την ψήφο του λαού,περιμένοντας αφελώς δήθεν, τον Σαμαρά να ..."επαναδιαπραγματευτεί" το μνημόνιο και να σώσει την Ελλάδα. Ποιόν; τον Σαμαρά.
Παρακμιακές συφοριασμένες προσπάθειες,

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι έξω από την Φλώρινα λίγα γνωρίζουν για τα έργα και τις ημέρες του επί 22 χρόνια Βουλευτή. Και επιπλέον λιγότερα γνωρίζουν για τον χαρακτήρα του και ακόμα νομίζουν ότι δουλεύει στους Ρεπόρτερ.

Ο Λιάνης στην Φλώρινα αποτέλεσε το απαύγασμα της πολιτικής ανικανότητας που βλέπουμε στο σύνολο της πολιτικής μια και δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον τόπο ενώ φρόντισε να δημιουργήσει ένα στρατό ρουσφετολόγους που από σπίτι σε σπίτι έταζαν, λάδωναν η ακόμα και επιλούσαν μαζεύοντας ψήφους.

Το αποτέλεσμα: η Φλώρινα σήμερα να είναι η πιο εξαθλιωμένη περιοχή της Ελλάδας όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του (αυτοκριτική;), οι παρατρεχάμενοι του με τσέπες γεμάτες και ο ίδιος, καιροσκόπος και λαγός του Βενιζέλου, σχεδόν ήρωας σήμερα. Βέβαια, δεν τόλμησε να παραιτηθεί "αηδιασμένος" γιατί ο μισθός είναι γλυκός και απαραίτητος για τις βραδιές...μπρίτζ.