Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Ο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ" !...


Με εξαιρετικά σκληρούς χαρακτηρισμούς, γερμανικές εφημερίδες επικεντρώνουν την κριτική τους στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ και στη στάση του ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η αρνητική στάση του αρχηγού της Αξιωματικής αντιποίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, βρίσκονται στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου, με την διατύπωση μάλιστα εξαιρετικά επιθετικών σχολιασμών.

Ισως το πιο αιχμηρό άρθρο για τον αρχηγό της ΝΔ, είναι αυτό που καταλαμβάνει μια ολόκληρη σελίδα στην εφημερίδα Süddeutsche-Zeitung με τίτλο "Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης".
Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει: "Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία". Το άρθρο συνοδεύεται και από μια μεγάλη φωτογραφία από τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά, όπου ο πρωθυπουργός Παπανδρέου φαίνεται να του τείνει το χέρι και ο Α. Σαμαράς να κοιτάζει αλλού.

Η εφημερίδα γράφει:

"Ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο του ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη". Και η εφημερίδα συνεχίζει:

"Ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά φθάνει τόσο μακριά, ώστε την περασμένη Κυριακή να επιρρίψει στον πρωθυπουργό 'ένα όργιο λαϊκισμού' και αυτό διότι ο Γώργος Παπανδρέου σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ εδώ και εβδομάδες καλεί σε μια εθνική συναίνεση. Την Πέμπτη πριν από τη σύνοδο κουφής των Ευρωπαίων ηγετών θα μεταβεί και ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες. Εκεί οι συντηρητικοί πολιτικοί του φίλοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα τον παρακαλέσουν ακόμα μια φορά. Γιατί, διερωτούνται πολλοί, οι Έλληνες δεν καταφέρνουν αυτό που καταφέρνουν οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, δηλαδή μια κοινή στάση της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης;"


Πηγή: Deutsche Welle

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ .