Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ !...


Ισχυρίζεται τις τελευταίες μέρες ο Α. Σαμαράς ότι η κυβερνητική προπαγάνδα διαστρεβλώνει σε διεθνές επίπεδο τις θέσεις του σχετικά με το Μνημόνιο και τον συκοφαντεί. Και, φυσικά, είναι ένας ισχυρισμός επιεικώς αστείος. Για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν πολλούς και ασφαλέστατους τρόπους ενημέρωσής τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και, δεύτερον, επειδή ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είναι της πλάκας.

Το πρώτο δεν νομίζω να το αμφισβητεί κάθε στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος. Το δεύτερο αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά. Χθες μάλιστα το απέδειξε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου με όσα είπε για τη σχέση του πορτογαλικού προβλήματος με το ελληνικό και τη σχέση των αντίστοιχων Μνημονίων. Με τέσσερα νούμερα όλα κι όλα έδειξε πόσο διαφορετική περίπτωση είναι η μία από την άλλη.

Στο 9,1% ανερχόταν το πορτογαλικό έλλειμμα, στο 15,6% είχε φτάσει το δικό μας. Γύρω στο 70% ήταν το χρέος των Πορτογάλων, πάνω από το 130% το δικό μας. Διαφορετικής σοβαρότητας οι ασθένειες, άρα και διαφορετικής ποιότητας οι θεραπείες. Αυτό λέει η κοινή λογική, αλλά δεν το λέει και η νεοδημοκρατική. Προφανώς για τον Σαμαρά και τους επιτελείς του όλα τα μνημόνια πρέπει να είναι ίδια, είτε "πνευμονία" πρόκειται να θεραπεύσουν είτε "καρκίνο".

Αυτή την ξεκάθαρη διαφορά θα έπρεπε να την υπογραμμίζουν από την κυβέρνηση κάθε φορά που η ΝΔ ισχυριζόταν ότι το μόνο που ζητάει είναι να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι ίδιοι όροι δανεισμού που ίσχυσαν και για την Πορτογαλία. Θα έπρεπε, αλλά κανένας από τον τρομερό κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό δεν διανοήθηκε, μέχρι χθες τουλάχιστον, να το κάνει. Οπως, άλλωστε, κανένας τους δεν διανοήθηκε ν' αξιοποιήσει και όσα άλλα, πέραν του Μνημονίου, συμβαίνουν στην Πορτογαλία.

Στο "Εθνος της Κυριακής" ο συνάδελφος Νικήτας Κουριδάκης είχε ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό "κομμάτι" σε σχέση με την Πορτογαλία. Οποιος το διάβασε έμαθε ότι οι μετεκλογικές "εκπλήξεις" δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο. Εμείς μάθαμε ότι τελικά λεφτά δεν υπήρχαν, οι Πορτογάλοι πληροφορήθηκαν ότι τους περίμενε και δεύτερη καταιγίδα μέτρων, εκτός Μνημονίου αυτή, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται.
Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου από το ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μαζ騨τι ειπαμε ειναι ο Σαμαρας?
- Υποκριτης_
τι?
Υποκριτηηηης_
ΤΙ ??????
ΥΠΟΚΡΙΤΗΗΗΗΗΣΣΣΣΣ !!!!


ΜΑΡΙΑ