Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !...


Το κυριότερο χαρακτηριστικό που παρουσίασε η εικόνα του Β. Βενιζέλου, κατά την χθεσινοαπογευματινή συνέντευξή του, ήταν η απορημένη έκφραση του προσώπου του. ΄Εμοιαζε να μιλάει μηχανικά με τα χείλη και ν΄ αραδιάζει τα μέτρα και τα νούμερα, ενώ ταυτόχρονα, έδινε την εντύπωση, πως το μυαλό του δούλευε και σκέπτονταν άλλα πράγματα.
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο νέος υπουργός οικονομικών χρειάστηκε να βουτήξει, κατ΄ ευθείαν, στα πολύ βαθιά νερά και να διαπιστώσει, με τη μία, τι εστί βερίκοκο. Δεν θ΄ απέχει πολύ από την πραγματικότητα, η εκτίμηση, πως στη σκέψη του κ. Βενιζέλου, την ώρα της συνέντευξης, επιβεβαιώνονταν πλήρως η λαϊκή ρήση "απ΄ έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρεις..." και παράλληλα εντείνονταν η αμφιβολία για το ορθόν, της συναίνεσής του στην πρόταση του πρωθυπουργού.

 
Το κλίμα στο Eurogroup του περασμένου Σαββατοκύριακου, ήταν τέτοιο, που προσγείωσε απότομα τον αντικαταστάτη του Παπακωνσταντίνου, κάτι που ο ίδιος έλεγε και ξανάλεγε, γυρίζοντας στην Αθήνα. Το είπε και στη Βουλή, το είπε και στη συνέντευξη...
Κατά κοντά και η επανάκαμψη των τροϊκανών στην Αθήνα και η κονιορτοποίηση κάθε σκέψης και κάθε σχεδίου για αλλαγές προς το καλύτερο και το ελαφρότερο, στα μέτρα του μεσοπρόθεσμου.

Η ανώμαλη προσγείωση ενός πολιτικού του εκτοπίσματος του Β. Βενιζέλου, κάνει και θόρυβο, προκαλεί και αντιδράσεις, όπως, επίσης, προκαλεί πικρίες και έντονες απογοητεύσεις. Το πιο εύγλωττο σκηνικό, τα βραδινά δελτία ειδήσεων, στα οποία το "κλάμα" και ο οδυρμός πήραν κι έδωσαν !

Δυστυχώς ή ευτυχώς και στην περίπτωση αυτή επαληθεύτηκε πλήρως, η παραδοσιακή θέση και άποψη, πως σε τέτοιες στιγμές και τέτοιες συγκυρίες, δεν υπάρχει χώρος και περιθώριο για προσωπικές επιλογές και προσωπικές πολιτικές. Η επιτυχής διεκπεραίωση της αποστολής, έχει να κάνει με την ικανότητα του μεμονωμένου υπουργού ή άλλου λειτουργού, να αποσαφηνίσει τη γενικότερη πολιτική, να εκλαϊκεύσει και να κάνει κατανοητούς τους στόχους της και φυσικά το κυριότερο, να κατορθώσει να υλοποιήσει τα μέτρα της.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει αυτές τις δυνατότητες, άρα και τα εχέγγυα να τα πάει καλά στη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο, αυτήν του υπουργού οικονομικών της Ελλάδας !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ, ο δρόμος είναι ένας και είναι αυτός που ακολουθείται. ο βενιζέλος μπορεί να το εξηγήσει και μεταδώσει καλύτερα από τον παπακωνσταντίνου. αυτό είναι και το προσωπικό του στοίχημα. τα υπόλοιπα είναι αέρας κοπανιστός