Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΣΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ !...


Τα δεξιόμουτρα ήταν ανέκαθεν οι πατριδοκάπηλοι κι αυτοί που κατηγορούσαν τους μη δεξιούς για αντεθνικότητα και ανθελληνικότητα και τους προσάπτανε την κατηγορία του προδότη. Πόσα και πόσα δεν έγιναν στο όνομα της εθνικοφροσύνης, στυγερά εγκλήματα, που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Την απαγκίστρωση της επίσημης Δεξιάς, ως Ν.Δ. πλέον, από την παραπάνω συμπεριφορά, επεχείρησε και εν πολλοίς πέτυχε ο Καραμανλής, μετά το 1974, η δε εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, (στον απόηχο και της έξαρσης της πατριδοκαπηλίας στην χουντική 7ετία), ώθησε στο περιθώριο τους φορείς παρόμοιων απόψεων και θέσεων, αρρωστημένων νοσταλγών των πιο τραγικών περιόδων για τη χώρα, της εθνικοφροσύνης και της δικτατορίας.

Τα τελευταία χρόνια τα φασιστόμουτρα, κάθε είδους και έκδοσης σήκωσαν κεφάλι, ενώ με το ξέσπασμα της κρίσης βρήκαν την ευκαιρία και το πρόσφορο έδαφος να ξεσαλώσουν. Η πατριδοκαπηλία, η αναβίωση της εθνικοφροσύνης, υπό διαφόρους άλλους μανδύες, η προδοσιολογία, δίνουν και παίρνουν. Ο χώρος των blogs κυριεύτηκε από φασισταριά, που συντονισμένα ανοίγουν συνέχεια ιστοσελίδες και γράφουν ένα σωρό μπούρδες, σε στυλ απόλυτα φανατισμένο και ιεροεξεταστικό.

Πρόσφατα, εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση του λαού για τη σκληρή λιτότητα και τις κινητοποιήσεις του, πέρασαν σε νέες μορφές δράσης, με τις συγκεντρώσεις «πόρτα – πόρτα», τα εξώδικα στους βουλευτές, τις απειλές, ακόμα και τις …διαγραφές εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού. Δέκα – είκοσι μυαλοφυγόδικοι, κατά τόπους, πλασάρονται ως οι …΄Ελληνες και αναβιώνουν (ευτυχώς σε καρικατούρα), τις εποχές των διωγμών, της τρομοκρατίας, των εξοριών, του «θάνατος στους προδότες !...».

Τι να γράψει και τι να πει κανείς για το φασιστολόϊ που πίστεψε πως ξανάρθε στα πράγματα ; Τίποτε πιο πετυχημένο απ΄ αυτό που είπε χθες βράδυ στη TV, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Κοντογιάννης, όταν ρωτήθηκε για το εξώδικο που έλαβε και με το οποίο προειδοποιείται και απειλείται να μην ψηφίσει το μνημόνιο 2 : «…μιλάμε για μεγάλη ηλιθιότητα, που αν μπορούσε να φορολογηθεί, δεν θάχαμε ελλείμματα !...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: