Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΚΑΙ Η «ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ» !...


Ο άνθρωπος, που ως πρωθυπουργός πλήρωσε για τα μεγάλα έργα, που είχαν σχεδιάσει και δρομολογήσει οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, πολλαπλάσια αντίτιμα, στους μεγαλοεργολάβους, δέκα και είκοσι φορές περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα !
 
Ο άνθρωπος, που απομονωμένος στη γυάλα του, επέτρεψε να στηθεί και να εξελιχθεί το δράμα του χρηματιστηρίου, ο εγκλωβισμός και ο σφαγιασμός χιλιάδων οικογενειών !
 
Ο άνθρωπος, που εκμεταλλευόμενος τον διακαή πόθο των ελλήνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους ανέθεσε, εν λευκώ στις επιχειρηματικές «φαγάνες» ντόπιες και ξένες, που ρήμαξαν τους πόρους της χώρας, με σαράντα μασέλες !
 
Ο άνθρωπος, που αν ψάξει, σήμερα, για τους στενότερους συνεργάτες, που είχε διαλέξει και είχε δίπλα του, στα χρόνια της διακυβέρνησής του, θα πρέπει να πάρει σβάρνα τα γραφεία των Εισαγγελέων και τα κελιά των φυλακών !
 
Αυτή η κολώνα πάγου, με τη μορφή ανθρώπου, η «ποντικομαμή», που το ΠΑΣΟΚ την έκανε αρχηγό και στη συνέχεια πρωθυπουργό, έρχεται, τώρα, να κάνει κριτική σ’ όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό του !
 
΄Ερχεται να κάνει κριτική στο Γ. Παπανδρέου, ευθυγραμμιζόμενος, απόλυτα, με το σκυλολόϊ, που ρίχνει όλη την ευθύνη για την κρίση σ΄ αυτόν, προβαίνοντας σε κάθε ανιστόρητη και εμπαθέστατη προσέγγιση των γεγονότων, υποστηρίζοντας, πως, τάχα, άργησε να πάρει σκληρά μέτρα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
 

Φαίνεται, πως ο «κοντός», για δικούς του λόγους, έχει υιοθετήσει όλες τις μαλακίες των οικονομικών κομπογιαννιτών και των πολιτικών σούργελων, για το ό,τι ο Παπανδρέου έπρεπε να είχε δανειστεί πολλά …δισεκατομμύρια από τις αγορές, το Φθινόπωρο του 2009, που ήταν, ακόμα, ανοικτές, (και θα μας …έδιναν…), για νάχουμε στη συνέχεια ή για το ό,τι θάπρεπε να πάρει δανεικά από τους Κινέζους και τους Ρώσους κι όχι από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ !

Ο ιδεολογικός πατέρας του μοντέλου, για μια Ελλάδα σερβιτόρων και ξενοδοϋπαλλήλων, χωρίς καμιά παραγωγική βάση, με τους έλληνες, βασικά, υπηρέτες των γερμαναράδων και των άλλων ευρωπαίων, τι άλλο μπορούσε να γράψει εκτός από ηλιθιότητες και τι άλλο θα εξέπεμπε, εκτός από μικροψυχία ?...

 Αντί επιλόγου, ένα απόσπασμα του άρθρου μας που αναρτήθηκε στις 25-1-2012, με αφορμή κάποιες δηλώσεις, τότε του Σημίτη :

 «…Αυτοί που παρέδωσαν στο Γ. Παπανδρέου την Ελλάδα «φουσκωμένη» και χρεοκοπημένη, δεν δικαιούνται για να ομιλούν σήμερα και να κάνουν, μάλιστα και κριτική. ΄Ενας απ΄ αυτούς είναι κι ο Κ. Σημίτης, ο άριστος «λογιστής», που δεν είδε, όμως, τους πειραγμένους λογαριασμούς κι ο "υπεύθυνος" πολιτικός, που δεν ασχολήθηκε, όμως, με την ουσία των προβλημάτων της χώρας.

 Μάλλον δεν ευκαίρησε ο άνθρωπος, τότε, και τώρα που ευκαιρεί, βρίσκει μόνο καλά λόγια και επαίνους για την πολιτεία του και μόνο κατηγορίες και κριτική για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.

 Ένας ακόμα επιστάτης του στάβλου του Αυγεία, από τους βασικούς στοκαδόρους του κόπρου, έρχεται και ζητάει τα ρέστα απ΄ αυτόν που ανέλαβε το καθάρισμά του !


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλε λογοπλοκε με λυπη διαπιστωνω οτι εισαι πρωτα παπανδρεου και μετα πασοκ.εδω εχουμε διαφορα.εγω ειμαι πρωτα πασοκ και μετα παπανδρεου.διορθωσε το λαθος σου.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχισε Λογοπλοκε να τα γραφεις οπως ειναι τα πραγματα και εμεις εδω ειμαστε να σε διαβαζουμε. Προσυπογραφω απο την πρωτη λεξη του κειμενου εως την ημερομηνια και ωρα αναρτησης στο τελος της σελιδας. Ολοι αυτοι προσπαθουν να κρυψουν τα εγκληματα τους στην τελευταια διετια ενος ανθρωπου που τι εκανε?? απλα πηρε μια καρφιτσα και τσιμπισε την οικονομικη φουσακα που μας εφτιαξε η ποντικομαμμη και ο μετεπειτα καταλληλοτερος. Διαβαζω οτι μονο με την αναπτυξη και οχι υφεση θα μπορεσει η χωρα να εχει πλεονασματα και επομενος αποπληρωμη-μειωση του χρεους. Πολυ σωστα και το επομενο ερωτημα που πρεπει να του κανετε του κυριου αυτου ειναι ενα, Με ρυθμους αναπτυξης που ειχες μεχρι και το 2004 ποσους προϋπολογισμους εκλεισες ισοσκελισμενους και ποσα δις μειωσες το χρεος της χωρας??? Αν τιποτα απο αυτα τα δυο δεν εκανες τοτε που πηγαν τα χρηματα της αναπτυξης και ο πλουτος που παρηχθη. Δεν ειμαι ουτε Βαρουφακης ουτε καθηγητης αλλα απλος ανθρωπος που τα σκεπτομαι οπως τα σκεπτομαι και δεν ξερω αν τα λεω σωστα αλλα εγω θα ηθελα μια απαντησ απο τον ανθρωπο Σημιτη στο βιβλιο του.

Ανώνυμος είπε...

Μικρός, φθηνός και λίγος.
Έτσι εξηγούνται όλα.

Εξηγείται γιατί αυτός ο κύριος έπρεπε να σφιχταγκαλιαστεί με τα αφεντικά των ΜΜΕ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους.
Εξηγείται και γιατί ανεχόταν όλη την αφρόκρεμα των λαμόγιων και φαταούληδων γύρω του.

Μόνο με ανταλλάγματα θα είχε διαφημιστές, υποστηριχτές και χειροκροτητές.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@Ανώνυμο 11.17
Φίλε μου και σύντροφε,
ΠΑΣΟΚ, καραΠΑΣΟΚ είμαι, αλλά να, μου τη δίνουν οι διαπλεκόμενοι ΠΑΣΟΚοι !

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο βγες μπροστά. Είσαι ο μόνος που μπορείς να το κάνεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος του οπίου όλοι οι συνεργάτες ήταν βουτηγμένου στην κοπριά (πλην Θέμελη) επομένως και αυτός!

Ανώνυμος είπε...

13.03 Φίλε μου ο ΓΑΠ θα βγει και τότε θα δούμε που θα πάνε τα κρυφτούν.
Από σήμερα θα πρέπει να σταματήσουν (όσοι )να διαβάζουν το ΘΕΜΑ και τις λοιπές φυλλάδες του ΔΟΛ.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, οι Υπουργοί που δημιουργούσαν στον ΓΑΠ συνεχως προβλήματα ήταν της επιρροης του (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης κ.α)

Ανώνυμος είπε...

@11:17 σου ταιριάζει το εξής:
-"Ποιός σε τύφλωσε;"
-"Ο Κανένας"
-"Έ Αφού δε σε τύφλωσε ο κανένας τι φωνάζεις;"
maria

Ανώνυμος είπε...

Θυμαστε τους πρωτους μηνες της Κυβερνησης Παπανδρεου, που ο Παπακωνσταντινου παρουσιαζοταν ως εξαπτερυγο του Σημιτη, εναντι της "λαικιστριας" παπανδρεικης Λουκας;