Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ !...


Η επαγγελματική τάξη της πολιτικής έχει στήσει έναν παράξενο χορό επικοινωνίας, γύρω από τη δόση, που δεν λέει να φανεί ενώ φτάσαμε στις καταχνιές του Νοέμβρη και στις θερμοκρασίες που ψύχουν τη Φλώρινα και τις λοιπές περιφέρειες της βόρειας ζώνης.
 
Δεν λέει να φανεί ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σύρθηκε με σφραγίδες και υπογραφές στο περιθώριο της ευρωζώνης, όπου θα σταθεροποιήσει τα επόμενα χρόνια ένα επίπεδο ζωής υπογείου. Όπως οι κυνηγοί ή οι υλοτόμοι γυροφέρνουν γύρω από τη φωτιά και ανταλλάσσουν φορτία χολής, για το πώς δεν έπεσε το δέντρο ή για το πώς δεν πιάστηκε το θήραμα έτσι η κυβέρνηση και τα κόμματα στέκουν απέναντι από το ποθούμενο φορτίο των δις.
 
Μέσα στον εκνευρισμό και την γκρίνια κινούνται όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν συνυπέγραψαν το πλάνο του τρίτου μνημονίου, άλλοι επιχαίροντας για την καθυστέρηση που ορισμένοι ερμηνεύουν ως επιθυμία της δόσης και άλλοι σιχτιρίζοντας γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν πως μπορεί να πιάστηκαν … κότσοι. Εκεί λοιπόν γύρω από τη φωτιά και το ψιλόβροχο σφυροκοπούνται ο αρχηγός, οι οδηγοί και οι ομαδάρχες, αφήνοντας την κοινωνία χωρίς εφόδια, στο έλεος της αυτοσυντήρησης.
 
Αφήνοντας τους ανθρώπους στις ουρές των διακανονισμών στο ρεύμα, στο χάος του ΕΟΠΥΥ, στην καταφυγή στις αίθουσες του ΟΠΑΠ, που παρεμπιπτόντως πωλείται σε αδημονούντα υποψήφια κεφαλαιακά σχήματα.
 
Είναι ολοφάνερο πια πως με και χωρίς δόση, γυρίζει ο εγχώριος κόσμος ανάποδα και μια αίσθηση καθολικής έκπτωσης διατρέχει τον κοινωνικό κορμό. Μιας έκπτωσης με αδρές αντανακλάσεις ακόμη και στην αίθουσα του κοινοβουλίου που γέμισε με πρωταγωνιστές από τα εκτροφεία του λαϊκισμού των τελευταίων χρόνων.
 
Πάνω από 15 μέρες, ουρές έξω από τα είδη ρουχισμού μιας υπερατλαντικής φίρμας, από οικογένειες συγκροτημένες από ανθρώπους που γεννήθηκαν περί το ‘70! Με τα νύχια και τα δόντια να κρατηθεί ένα σύμβολο οικονομικής αντοχής στο πέτο, να δοθεί ένα σήμα στον περίγυρο πως δεν έφτασε ακόμη η ώρα της λαϊκής και των κινέζων. Άνθρωποι με τσέπες γεμάτες κουπόνια σύρονται έρμαια δήθεν προσφορών σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιχειρήσεων να συντηρήσουν ένα επίπεδο τζίρου.
 
Και πρόκειται για μόνο μικρά δείγματα της βιαιότητας των συνεπειών της εσωτερικής υποτίμησης καθότι αυτή μόλις προ εβδομάδος εγκρίθηκε με το πενιχρό 153! Ευτυχώς τα τμήματα εκείνα του πληθυσμού, κυρίως στις προνομιούχες κλιματολογικά και μορφολογικά περιοχές, που έχουν οικοδομήσει παραδοσιακές φόρμες ζωής με δραστηριότητες γύρω από την τουριστική και αγροτική οικονομία, αντιστέκονται. Και είναι εκείνα που τα προσεχή χρόνια μπορεί σχετικώς και να ευημερήσουν έχοντας, φέρει ειπείν, εύκολη πρόσβαση στο κάστανο, στο καυσόξυλο, στη θάλασσα αλλά και στο διαδίκτυο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ξενο κατεστημενο και τα συμφεροντα των Μερκοσαρκοζιδων ειναι καθε λογο και συμφερον να ζητουν το κεφαλι του ΓΑΠ για το δημοψηφισμα. Οι ντοπιοι ομως νταβαδες που ακολουθησαν και το εκμεταλευτηκαν για να τον αποκεφαλισουν, θα τα πληρωσουν παρα πολυ ακριβα (ηδη αρχησαν να πεφτουν οι δοσεις) και στο τελος θα το κανουν οπως θα σφιγγει η θηλια γυρο απο τον λιπαρο και ιδρωμενο λαιμο τους.