Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΠΛΩΜΑ» !...

Ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζιού συστήματος, η διανομή της μεγάλης επιχειρηματικής πίτας των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων κρατικών προμηθειών και η κατανομή των κονδυλίων που θα διατεθούν τα απόμενα χρόνια στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, είναι η πραγματική ουσία των "τεχνικών ζητημάτων", στα οποία φαίνεται ότι σκοντάφτουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τη διευθέτηση του προβλήματος χρέους και την εκταμίευση της δόσης του δανείου.
 
 Ενας ευρωπαϊκός "καυγάς για το (ελληνικό) πάπλωμα" βρίσκεται σε εξέλιξη και από την εκβαση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πότε και ποιά λύση θα δοθεί.
 
Το θέμα ετέθη απερίφραστα κατά τις συζητήσεις στο Eurogroup και το μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ήταν σαφές : Πρώτα θα συμφωνηθεί ατύπως ένα γενικό πλάνο κατανομής των αποκρατικοποιήσεων και της υπόλοπης "πίτας" και μετά θα δοθεί το πράσινο φώς για την εκταμίευση της δόσης και θα υπάρξει συμφωνία για συνολική λύση.
 
Το ζήτημα αυτό καλείται να διαχειρισθεί τώρα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, που πραγματοποιεί επαφές στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ηγέτες του σκληρού πυρήνα τις ευρωζώνης. Τα περιθώρια χειρισμών είμαι περιορισμένα, καθώς από την πλευρά των Ευρωπαίων οι όροι είναι ξεκάθαροι, ενώ οποιαδήποτε δέσμευση αναλάβει θα μπορεί να την υλοποιήσει μόνον με τη συγκατάθεση των κυβερνητικών εταίρων του.
 

Θέσεις, απόψεις και τακτικές ευρωπαϊκών κυβερνήσεων διαμορφώνονται σε συνάρτηση με οικονομικά συμφέροντα των χωρών τους και με τις επιδιώξεις ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων τους, που προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, αξιοποιώντας δυνατότητες και ευκαιρίες.

 Οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται από τη Γερμανία, η οποία παρεμβάλει συνεχώς προσκόμματα, επιμένει στην αντιπαράθεση με το ΔΝΤ και τραινάρει τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να επιτύχει τα μεγαλύτερα δυνατά "ανταλλάγματα".

Πρώτος στόχος των γερμανικών συμφερόντων είναι η άλωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο θεωρούν παραδοσιακά "γαλλοκρατούμενο", λόγω της ισχυρής παρουσίας γαλλικών χρηματοπιστωτικών ομίλων στην ελληνική αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Εθνική Τράπεζα, για την οποία στήνει πολιορκητικό κλοιό η Deutsche Bank.

 Στο στόχαστρο των Γερμανών βρίσκονται επίσης ο ενεργειακός τομέας, τα μεγάλα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα - όπου ο εκσυγχρονισμός θα γίνει με γερμανική "τεχνική βοήθεια¨και επίβλεψη - οι κατασκευές και οι κρατικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών

Οπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε΄θιχνει η γερμανική κυβέρνηση και για την προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες προαγματοποούν πωλήσεις πολλών δισ, ευρώ στην ελληνικη αγορά, κυρίως προς τον δημόσιο τομέα (νοσοκομεία, ΕΣΥ, ασφαλιστικά Ταμεία).

 Στον ενεργειακό τομέα, πέραν των σχεδίων για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγε΄ς (πρόγραμμα "Ηλιος" κλπ), το ενδιαφέρον εστιάζεται στην μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την εκχώρηση τομέων εργασιών της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 Το Βερολίνο πιέζει ήδη από καιρό για τη συναψη συμφωνιών που θα αφορούν τη δημιουργία νεων ενεργειακών μονάδων, την εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων και τη διανομή ενέργειας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχει ενδιαφερον# www.smartpost.gr/.../

Ανώνυμος είπε...

To αλιευσα απο ενα αλλο μπλογκ και τα καλα σχολια πρεπει να τα μοιραζομαστε και με αλλους καλους φιλους
--------------------

ΕΙΣΑΙ ΑΦΙΛΟΣ! ΑΚΑΡΔΟΣ! ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ,

Η κλεμμένη εξουσία !!!!
Η Ελλάδα, η μόνη χώρα, που ΟΛΗ η αντιπολίτευση, «κινήθηκε» μέσα στα πλαίσια της Εσχάτης Προδοσίας !

Κύριε Σαμαρά,

πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ να επιτύχει το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο
το "ΒΟΥΛΙΑΞΕΣ" λόγω ελλείψεως εσόδων!!!! …. αφού μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας !
Σου υπενθυμίζω, ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις ,οι ΤΑΧΟπορείες, οι φορτηγο-αποκλεισμοί και οι λιμανο-πειρατεία, η φορολογικο-επανάσταση και ιατρο-απόκρυψη, ήταν σχεδόν πάντα τη «κοινή συναινέσει αμφοτέρων των …εραστών της πολυθρόνας» επι ΔΥΟ και πλέον ΧΡΟΝΙΑ!!
Και ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της δικιά σας( προτρεπτικής) αντεθνικής συμβολής ,που υπήρξε μία από τις δυνάμεις που ενήργησαν όλες μαζί, ώστε να επιτευχθεί η συνισταμένη της οικονομικής κατάρρευσης των εσόδων.

Η άλλη «δύναμη» φθοράς και διαφθοράς ήταν τα «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ όπως ευκρινέστατα αποτύπωσε η λεκτική και έγγραφη ομοβροντία των εκπροσώπων του ΚΚΕ! και η ΟΡΑΤΟΤΗΣ!

Η Τρίτη… δύναμη ήταν οι γνωστοί χρυσοκουκουλοφόροι της ανανδρίας και της πνευματικής ανικανότητας. Οι γνωστοί –άγνωστοι του… Ασφαλιστικού οργανισμού των κρατικών μυστικών και φανερών «Υπηρεσιών» !

Η τέταρτη ..δύναμη ανήκε ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε «Φίλια πυρά του εσωτερικού χώρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» !!
Έτσι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! συμβάλατε ώστε το καράβι(μνημόνιο ένα) να ..πέσει στη ξέρα, η Ελλάδα να βρεθεί στο κόκκινο των υποχρεώσεών της ,
αφού αφ΄ενός ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θρασύτατα αντεθνικά και παράνομα προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία του …Σαμαρά συμμετείχε στην εκθεμελίωση ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!! και της τελευταίας πιθανότητας οικονομικής ανάκαμψης.

Η Ελλάδα έπαθε αγκύλωση σε τέτοιο βαθμό, που και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, κύριος Αθανασίου, υπέδειξε και εφήρμοσε στην Δικαιοσύνη την «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» !!! αλλά στις εκλογές μπήκε στο ψηφοδέλτιο…ΣΑΜΑΡΑ!
Βέβαια, σήμερα είναι… υπουργός !
Έτσι διαβασμένοι εχθροί και ..αδιάβαστοι ΕΠΛΕΞΑΝ το χαλί της προσβολής και της πολιτικής αναντρίας.

Ο Κοινός «ΕΧΘΡΟΣ» Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, «ΕΠΡΕΠΕ» !!! να υποστούν το κόστος από τις αντεθνικές αθλιότητες, ώστε ο Σαμαράς να γίνει …αποδεκτός από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, και ο Παπανδρέου να σηκώσει το πολιτικό και ανήθικο κόστος ,της βρόμικης και ενσυνείδητης συνωμοσίας τους, εναντίον του και εναντίον της Ελλάδας.
Έτσι και έγινε !

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ο ευγενής συνομιλητής και ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ πολιτικός, υπέβαλε παραίτηση για να …κυβερνήσουν οι ταραξίες της Ελληνικής πραγματικότητας.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ σε παραίτηση από την ΚΛΙΚΑ αντιφρονούντων και… ομοφρονούντων πολιτικών ..ΤΑΛΙΠΑΝ!!!

ΣΗΜΕΡΑ...??????

X.K. είπε...

Ετσι ακριβως φιλε 16.02 το αδιστακτος ειναι η πληρης περιγραφη ,τωρα με ενα ουδεις αναμαρτητος το παιζει πατερουλης ολων των Ελληνων ,παιρνει μειληχιο υφος αντιγραφει τον λογω του Γαπ ,δεν ξερει τιποτα για την συμμαχια στην μπαχαλοποιηση της Αθηνας τις οργανομενες απεργιες διαρκειας την δυαλυση του κρατους το παιζει και πατριωτης οταν δημιουργησε με τον Συριζα ανεπανορθωτες οικονομικες πληγες στην χωρα,με μοναδικο σκοπο την δυαλυση του πασοκ και την πτωση του Παπανδρεου αλλωστε θριαμβολογουσε οτι καθαρησε τον Παπανδρεου και το Πασοκ αμεσως οταν ανελαβε την εξουσια,ενας νεος Ρασπουτιν ραδιουργος αδιστακτος και εξουσιομανεις ελπιζω να μην το πληρωσει ακριβα η χωρα, αρκει ο πολιτικος φανατος του Γαπ να γινει σπορα και ελπιδα για νεους πολιτικους με αυτο το μπολι της λεβεντιας και της τιμιοτητας.GAP KEEP WALKING