Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ !...

Τόπε και το κάνε η κ. Κατερίνα Πελέκη. Είχε προαναγγείλει ότι είχε να πει πολλά και είπε πολλά. Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση η σύζυγος του κ. Γιώργου Βουλγαράκη βάζει στο κάδρο των ευθυνών του σκανδάλου του Βατοπεδίου τους κυρίους: Κώστα Καραμανλή και Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Συγκεκριμένα η κ. Πελέκη σύμφωνα πάντα με τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής είπε: «Είναι προφανές ότι η απόφαση των ανταλλαγών ανήκει στον πρωθυπουργό. Αυτή η απόφαση δόθηκε στον υπουργό Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο ο οποίος τη διακίνησε στους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς.

Έπρεπε ο πρώην πρωθυπουργός να βγει από την αρχή και να αναλάβει την ευθύνη για την απόφαση ανταλλαγής ακινήτων με την Ι.Μ. Βατοπεδίου. Να πει ήταν μια κυβερνητική απόφαση την οποία ανέλαβε ο κ. Ρουσόπουλος, ως υπουργός Επικρατείας να διακινήσει στους τέσσερις αρμόδιους υπουργούς του κ.κ. Ε. Μπασιάκο, Α. Κοντό, Κ. Κιλτίδη και Π. Δούκα» ανέφερε η κ. Πελέκη στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό η κυρία Πελέκη υπονόησε πολιτική ανανδρία από τους υπευθύνους λέγοντας ότι «έπρεπε ο Καραμανλής να μιλήσει από την αρχή όπως και οι υπουργοί αυτό κάνουν όσοι φοράνε παντελόνια. Αυτό κάνω και εγώ που δεν τα φοράω».
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

«Σήμερα» είπε «για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουμε καταλήξει κατηγορούμενοι το ΝΣΚ, η ΚΕΔ, γνωμοδοτικά συμβούλια και μια συμβολαιογράφος. Ολοι όσοι ανέλαβαν δηλαδή να εκτελέσουν μια κυβερνητική απόφαση».

Ενώ προσέθεσε πως «θα ήθελα κάποια στιγμή ο κ. Καραμανλής να βγει και να μιλήσει. Ας πει επιτέλους κάτι…»

Οσο για τους λόγους που οδήγησαν την κυρία Πελέκη να μιλήσει ξεκάθαρα μετά από δύο καταθέσεις της στην Βουλή είπε πως «Η αφορμή ήταν ένας ταξιτζής ο οποίος μεταφέροντας μια φίλη μου της είπε:

«Η κυρία Πελέκη σίγουρα έχει πάρει πολλά εκατομμύρια». Εχω πλέον κουραστεί και ζητώ πλέον την ηθική μου αποκατάσταση γιατί έχω καταστραφεί επαγγελματικά και κοινωνικά» ενώ σημείωσε πως δεν την ενδιαφέρει πως θα αντιδράσει η Ρηγίλλης από την σημερινή της κατάθεση.

Βέβαια, η κυρία Πελέκη κράτησε προσεκτική στάση λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν είναι σκάνδαλο γιατί έως τώρα δεν έχει αποδειχθεί. Ουτε ξέρω αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο ενήργησε με δόλο. Αν όμως προκύψει ζημιά του δημοσίου τότε είναι ξεκάθαρο ποιος φέρει την ευθύνη».

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα και αυτη η χριστιανη,την ημερα των γενεθλιων του πηγε να του τα χωσει και να πει επι πλεον πως δεν φοραει παντελονια? Φαινεται οτι καπου τα ξεχασε μια και ηταν κουρασμενος..

ακυβέρνητος είπε...

Στην περίπτωση που η δεξιά συμμορία δεν είχε χάσει την εξουσία και τη μάσα, ή έστω, δεν είχε διώξει ο Αντωνάκης-σφουγγαράκης τον σύζυγο της, τέως κορυφαίο στέλεχος του χαριτωμένου στρουμφοχωριού και επί πολλά χρόνια υπουργό, η κυρά Πελέκη-Βουλγαράκη θα έλεγε τα ίδια; Προφανώς και όχι!
Αυτό που σήμερα η κ. Πελέκη διαπιστώνει ότι έρχεται, είναι αυτό που έχουν διαπιστώσει και πολλοί άλλοι. Η σιωπή του ακαταλληλότερου δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά ισχύος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κινδυνεύσει ο Καραμανλής, που, το ξαναλέω για πολλοστή φορά, αποτελεί «χρυσή» παρακαταθήκη για τη δεξιά. Τον προστατεύουν όλοι με νύχια και με δόντια και μετά την ομολογουμένως θλιβερή παρένθεση του Αντωνάκη, ο Κ.Κ. θα ανακάμψει. Μη ξεχνάμε ότι στη ΔΕΘ του 2008 ο Καραμανλής είχε καλύψει-αθωώσει τον Βουλγαράκη, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα. Ύστερα από 4 ημέρες και υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο Βουλγαράκης παραιτήθηκε, αφήνοντας ακάλυπτο τον πρωθυπουργό του που τον κάλυπτε! Ωραίες εικόνες!
Ούτε και οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί πρόκειται να κινδυνεύσουν με δίκες και, φυσικά, ούτε με φυλακίσεις, αφού ο νόμος περί ανευθυνότητας υπουργών τους προστατεύει. Αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν είναι η ρετσινιά και η ξεφτίλα. Επειδή έχουν εθιστεί με την εξουσία, δεν θέλουν και να απομακρυνθούν από αυτή.
κα Πελέκη μου, να σας δώσω μια συμβουλή: μην επιτρέψετε στο μέλλον στις φίλες σας να μπαίνουν σε ταξί και, πάνω απ’ όλα, να μη ξαναπιάσουν κουβέντα με ταξιτζήδες!
Υ.Γ. Να φανταστώ ότι οι επόμενες αποκαλύψεις της κας Πελέκη θα προέλθουν μετά από επίσκεψη φίλης της σε κομμωτήριο;