Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΣ "ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ" ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ !...

Μια μεγάλη και σκληρή σύγκρουση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό της «δεξιάς πολυκατοικίας» και τα γεγονότα σαν κι αυτό της κατάθεσης Πελέκη (σε συνέχεια άλλων εσωπαραταξιακών καρφιών…) ή της οξύτατης αντιπαράθεσης Καραταζαφέρη – Κεφαλογιάννη, στη βουλή, δεν είναι παρά, επί μέρους, εκφράσεις αυτής της σύγκρουσης.
Η σαμαρική Νέα Δημοκρατία ζει με το φόβο και την αγωνία της επερχόμενης διάσπασης και της μαζικής αποχώρησης ευάριθμης ομάδας βουλευτών, προς το κόμμα της Ντόρας. Το αναμενόμενο, ως σίγουρο, αυτό γεγονός, ωθεί τους τωρινούς κλειδοκράτορες της Ρηγίλλης να είναι προσεκτικοί και εντελώς ανεκτικοί απέναντι σε άλλες εσωτερικές ομάδες και κυρίως σ΄ εκείνη των καραμανλικών.
Η πλήρης κάλυψη του, βαλλόμενου πανταχόθεν, πρώην πρωθυπουργού έχει να κάνει μ΄ αυτή την τακτική, ενώ προηγήθηκαν κι άλλες ανάλογες κινήσεις «καλοπιάσματος», όπως π.χ. με την «αξιοποίηση» του Μεϊμαράκη και την σιωπή στις προκλητικές δηλώσεις του για την επιλογή Κικίλια.

Η στελέχωση των κύριων κομματικών πόστων, φανερών και παρασκηνιακών, από τους κολαούζους της Πολιτικής ΄Ανοιξης και του Δικτύου 21, έχει δημιουργήσει την, κατ΄ αρχήν αιτία της αντιπαράθεσης και με τους καραμανλικούς, γι αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω δυσαρέσκειές τους : ο «Βούδας της Ραφήνας» θα στηριχτεί με τα μπούνια, σ΄ ό,τι προκύψει κι απ΄ όπου κι αν χτυπηθεί !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Κι ο Καρατζαφέρης, πού κολλάει ; Μα, στο παράλληλο γεγονός, της προσπάθειας του Σαμαρά να ψαρέψει και ν΄ αποσπάσει στελέχη και βουλευτές απ΄ το ΛΑΟΣ, προκειμένου να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις διαρροές προς τη Ντόρα.
Ο …αυτοδημιούργητος ιδιοκτήτης 40 τόσο, σπιτιών, βιλλών και άλλων ακινήτων, γνωρίζοντας τα διαδραματιζόμενα στον τομέα των επαφών, των συνεννοήσεων και των παζαριών, επιλέγει την όξυνση με το σαμαρέϊκο, επικεντρώνοντας στον χοντρότερο, μεν, πλην όμως και πιο αδύναμο κρίκο : τον Καραμανλούγκα !

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά η Ν.Δ. του Αντωνάκη οδεύει προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι ο μαθημένος στις λούμπες αρχηγός της, κάνει και λέει ό,τι πρέπει, προκειμένου η αποτυχία του Νοέμβρη να εμφανιστεί ως πανωλεθρία. Γιατί, τι άλλο δείχνει το ανέβασμα του πήχη στα ύψη με θέσεις και δηλώσεις του τύπου «πάμε να νικήσουμε παντού» ;

13 σχόλια:

antaras είπε...

΄Οπως σωστά έχεις γράψει, ο τύπος αυτός, ο αντωνάκης, θα φύγει νύχτα και μάλλον θα πάρει μαζί του στη λησμονιά και το κόμμα της ΝΔ. Ο λαϊκισμός της δεξιάς δεν πείθει αλλα εξαγριώνει το λαό που βλέπει αυτούς που εφτασαν τη χώρα στη χρεοκοπία να διαφωνούν και να χτυπούν τη μοναδική πολιτική που μπορεί να δώσει διέξοδο. Στις περιφερειακές εκλογές θα πάθουν τη νίλα τους.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Πραγματικά, δυστυχώς ή ευτυχώς, το πρόγραμμα στήριξης ήταν η σωσίβια λέμβος στο ναυάγιο που είχε προκύψει. Και βέβαια υπήρξαν ακραίες επιλογές και μέτρα, που έθιξαν βάναυσα μη προνομιούχα στρώμματα της κοινωνίας - κι εκεί εστιάζεται η κριτική μας - πλην όμως υπάρχει η δυνατότητα επανορθώσεων, με την βελτίωση της κατάστασης.
Οι "παρδαλοί" εξουσιάζοντες, σήμερα, τη Ρηγίλλης και οι λιγοστοί, πειραγμένοι, που εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν, έχουν αρχίσει, ήδη, να "κλωτσάνε", σαν το ετοιμοθάνατο μουλάρι !

Ανώνυμος είπε...

Λογοπλόκε γράψε τίποτα για τα συμβαίνοντα στην Κούβα. Ρώτα και την Παπαρήγα να πάρει θέση : ποια μέτρα είναι πιο σκληρά και πιο αντιλαϊκά, αυτά που πέρνει ο Παπανδρέου στην Ελλάδα ή αυτά που πέρνει ο Κάστρο στην κομμουνιστική Κούβα ; 500.000 απολύσεις κάνουν εκεί !

Ανώνυμος είπε...

Ναί ρε σεις ψάξτε στη κούβα τώρα να βρείτε το άλλθί σας. Η παπαρήγα σας έφταιξε και το κκε που αγωνίζονται.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ο κάθε αγώνας, φίλε μου, πρέπει να δίνει μια προοπτική, ένα όραμα μιας συγκεκριμμένης κοινωνίας. Το ΚΚΕ "που αγωνίζεται" σε τι αποσκοπεί, σε πιο μοντέλο κοινωνίας ; Επιδιώκει να πάμε σε ένα μοντέλο σαν της Κούβας, πάνω - κάτω και μετά, κάποιος Κάστρο ν΄ ανακαλύψει το ανώφελο και να γυρίσουμε πίσω ;

Ανώνυμος είπε...

Κανε κανενα ταξιδακι στην ρωσια,ουκρανια και σε αλλες χωρες
και αν βρεθει ενας ανθρωπος του μοχθου εκτος απο τα λαμογια σαν αυτα που εχουμε και εδω να σου πει οτι τωρα περνανε καλυτερα τρυπα μου την μυτη...λογοπλοκε.

Πέτρος Κ. είπε...

Τη μύτη θα στην τρυπήσουμε και μάλιστα με κομπρεσέρ αν δεν μας βρεις έστω και μια πρώην κομμουνιστική χώρα, οι πολίτες της οποίας θέλουν να ξαναγυρίσουν στον κομμουνισμό. Ζούσαν επί 10ετίες σε μια εικονική δημοκρατία που τους προσέφερε «το Κόμμα», χωρίς να έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο των εκλογών, ούτε καν να φύγουν. Τώρα που διαπίστωσαν ότι υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις, θαρρείς ότι θέλουν να ξαναδοκιμάσουν κομμουνισμό; Εκλογές γίνονται και κομμουνιστικά κόμματα κατεβαίνουν σ’ αυτές, αλλά μη σου πω τι παίρνουν!
Η δημοκρατία φίλε μου έχει πολλά προβλήματα, όπου και να εφαρμόζεται. Είναι όμως χίλιες φορές προτιμότερη από τον ολοκληρωτισμό που για να κοροϊδεύουν τον βαφτίζουν «λαϊκή δημοκρατία». Και όπως έλεγε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα»...

Ανώνυμος είπε...

φιλε Πετρο ξερω μια πολη που την επισκεπτομαι 15 χρονια τωρα το χαρκοβο της ουκρανιας εκει λοιπον οι ανθρωποι Θελουν και θελουν πολυ.Εκτος απο τα λαμογια.ΤΙ ΕΙΠΕΣ?

ακυβέρνητος είπε...

Επισκέπτεσαι το Χάρκοβο στην Ουκρανία τα τελευταία 15 χρόνια. Επειδή στην Ουκρανία υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο, υποθέτω ότι τα συνεχή ταξίδια σου δεν είναι για λόγους αναψυχής, αλλά ίσως επισκέπτεσαι συγγενείς σου. Αν έχω δίκιο, να σου κάνω μια ερώτηση: Πριν μπορούσες να πας; Αυτοί μπορούσαν να φύγουν;
Στις εκλογές (ναι, τώρα γίνονται) οι Ουκρανοί τι ψηφίζουν; Κομμουνισμό;
Θα σε βοηθήσει στη διατύπωση της απάντησής σου το γεγονός ότι ο σημερινός Πρόεδρος Γιανουκόβιτς (που έχει υπηρετήσει 2 φορές το αξίωμα του Πρωθυπουργού) στο Χάρκοβο έλαβε το 70% των ψήφων. Είναι φιλορώσος, αλλά όχι κομμουνιστής.
Αν λοιπόν φίλε ανώνυμε, έχεις συναντήσει πολλούς στο Χάρκοβο που επιθυμούν την επιστροφή στον κομμουνισμό, μάλλον έχεις συναντήσει τους λάθος ανθρώπους.
Α, και κάτι τελευταίο. Στις δημοκρατίες, τα λαμόγια (όρος της δεξιάς του ανιψιού Καραμανλή που ενστερνιστήκατε με πάθος) είτε πηγαίνουν φυλακή, είτε εξαφανίζονται από το χάρτη. Τα λαμόγια του «Κόμματος» απλά παραδίδουν άνευ εκλογών την εξουσία στα επόμενα λαμόγια…

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχεις παει να δεις πως ζουσαν και πως ζουν τωρα για αυτο και δικαιολογησε να σκεπτεσαι ετσι.Εκει τωρα ζουν καλα οι μαφιοζοι οι πολιτικοι,οι επιχειρηματιες,και κανενας αλλος οι νεοι ειναι αλκοολικοι οι νεες ΄χεστα΄,δουλειες δεν υπαρχουν τα εργοστασια εχουν δουλεια μονο για ποντικια ολοι ψαχνονται να κανουν κατι,αλλα δημοκρατια τυπου σαν αυτη που εχουμε εμεις εχουν.Με λιγα λογια τα ταξιδια στο εξωτερικο τους μαραναν.Δεν μπορεις να φανταστεις τι διαφθορα υπαρχει που δεν υπηρχε.Δεν ειμαι κομουνιστης ουτε θα γινω ποτε ,εχω μαθει αλλιως δυστυχως για μενα, σκεπτομαι οπως εσυ αλλα η αληθεια αυτη ειναι.

ακυβέρνητος είπε...

Να τα πάρουμε από την αρχή. Ασφαλώς και δεν είχα πάει ποτέ, αφού ακόμη και αν ήθελα δεν μπορούσα.
Φαντάζεσαι ότι από την πτώση του κομμουνισμού προήλθαν οι μαφιόζοι, η ανεργία, ο αλκοολισμός και η διαφθορά; Όχι βέβαια! Και στις φυλακές δεν υπάρχει αλκοολισμός, διαφθορά και ανεργία. Μήπως πρέπει να επιλέξουμε τη φυλακή;
Το γεγονός ότι στα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν υπάρχουν οι δυνατότητες οι πολίτες με την αξία τους να ανέβουν ψηλά ή να καταβαραθρωθούν, αυτό καθαγιάζει τον ολοκληρωτισμό που βιώνουν;
Το ότι η δημοκρατία έχει τα στραβά της δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να ζούμε με αλυσίδες και να φαντασιωνόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι.
Μην απαξιώνεις την ανυπαρξία ελευθερίας με τσιτάτα του στυλ «τα ταξίδια στο εξωτερικό τους μάραναν». Αυτό δεν απαντάει στο «αν μπορούσαν». Γι’ αυτό όταν άνοιξαν τα σύνορα, εγκατέλειψαν τη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως μάλιστα να σε προβληματίσει το γεγονός ότι ο εξ Ουκρανίας «τουρισμός» στη χώρα μας και αλλού, κατά κύριο λόγο επιδόθηκε στην άσκηση του …αρχαιότερου επαγγέλματος.
Στο τέλος μας μπέρδεψες εντελώς. Δεν είσαι κομμουνιστής, ούτε ποτέ θα γίνεις, δυστυχώς έχεις μάθει να σκέφτεσαι σαν εμένα… Δηλαδή τώρα τι μας λες; Θαυμάζεις κάτι που δεν θέλεις και δεν πρόκειται να γίνεις (!!!) και έχεις μάθει να σκέφτεσαι σαν εμένα.
Τότε που διαφωνούμε;

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνούμε μόνο στο τι βλέπω και ακούω όταν πηγαίνω εκεί.Εχω ακούσει από εκαντοντάδες ανθρώπους τόσα χρόνια ότι΄΄πριν είμασταν καλύτερα΄΄ή τα είχα όλα που χρειαζόμουν να ζήσω,τώρα δεν έχω τίποτα΄΄.Θα μου πεις τώρα εσύ ότι τα ποσοστά δείχνουν άλλα.ΝΑΙ έτσι είναι,αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.Αλήθεια εμάς πια Ρωσία μας κάνει να αισθανόμαστε ποιο ασφαλείς αυτή ή η παλιά?Υπερήφανους πάντος αυτούς, η παλιά αυτό στο υπογράφω.ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ μέχρι και ένα χρόνο πρίν,φίλε Πέτρο
το μετάνοιωσα!!

ακυβέρνητος είπε...

Η «παλιά» Ρωσία έκανε τον κόσμο να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά για λόγους ισορροπίας και μόνο. Όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αυτό λοιπόν φίλε μου δεν «πιστώνεται» στο κομμουνιστικό καθεστώς και στα κάθε λογής παραπετάσματα.
Θεωρείς ότι αν δεν είχε επέλθει η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και η πολυδιάσπαση της σε πολλά αυτόνομα κράτη και κρατίδια, δεν θα μπορούσε να είχε παραμείνει ενωμένη υπό άλλο Σύνταγμα και πολίτευμα; Εάν όχι, τότε να βράσω τέτοια πολιτεύματα που κρατούν «ενωμένο» έναν λαό, υπό την απειλή των διωγμών της φυλακής και των όπλων.
Προσπάθησε να διαβάσεις αντικυβερνητικούς σοβιετικούς ποιητές και συγγραφείς που έγραψαν στις δύσκολες εποχές για να καταλάβεις πως εννοείτο η «ενότητα».
Υπερήφανοι σίγουρα θα είναι για την παλιά Ρωσία. Τώρα τους πέταξαν ξεβράκωτους στ’ αγγούρια και πρέπει να παλέψουν. Έπαψε πια το κράτος να ταΐζει τους πάντες, καλούς και τενεκέδες και πρέπει αναγκαστικά να αγωνιστούν.
Και για να το τελειώνουμε. Δεν θα έχω ΚΑΜΙΑ αντίρρηση εάν στη χώρα μου έλθει ο κομμουνισμός. Δημοκρατικά όμως, με εκλογές και επειδή το επέλεξε ο λαός μας. Όχι με «επαναστάσεις» και όπλα. Μη ξεχνάς ότι στην Ελλάδα, τα καθάρματα του ’67, υπό παρόμοια πολιτική «ομπρέλα» εμφανίστηκαν.
Για να μην καθαγιάζουμε ένα σύστημα που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα μας και όπου εφαρμόστηκε φρόντισαν να το αλλάξουν, να σου θυμίσω και τα λόγια του Henri Jeanson: «Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Κομμουνισμός είναι ακριβώς το αντίθετο»…