Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΑΔΥΝΑΤΟΣ ...ΠΑΓΚΑΛΟΣ !...

Την πόρτα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τους εισαγγελείς άνοιξε η χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για «κατασκευασμένες αμυντικές ανάγκες», «πανηγύρι εξοπλισμών» από τους οποίους «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες».

Ενα πολύ μεγάλο θέμα άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας
Συγκεκριμένα χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Φλας» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντώντας σε ερωτήσεις είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι αλήθεια ότι μετά τη δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων -και το τονίζω αυτό- αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα».

Σε δεύτερη ερώτηση ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες και αυτά πρέπει να τα πούμε. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα. Εγώ θα αντιλαμβανόμουν ακόμη και θα δεχόμουν οριακά να σηκώσουμε το βάρος του κόστους, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα είχαμε το αντίστοιχο όφελος. Πολλές φορές αυτή η σχέση κόστους - οφέλους δεν υπήρξε, ήταν τελείως ανεστραμμένη, με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Κατόπιν των δηλώσεων αυτών, ο υπουργός αναζητήθηκε από την «Ε» για να διευκρινίσει ποιους εννοούσε όταν έλεγε ότι κάποιοι πλούτισαν ή έκαναν πολιτικές καριέρες στις πλάτες των πολιτών, αλλά δεν... βρέθηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ. Σύμφωνα όμως με αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο υπουργός ύστερα από αυτά θα πρέπει να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που επιβάρυναν τους πολίτες με τεράστια ποσά για προσωπικό τους όφελος και όπως υποστήριξε και ο ίδιος, σε ένα βαθμό οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Αμεση ήταν και η αντίδραση αξιωματικών που έλεγαν πως «με δεδομένο ότι οι προμήθειες έχουν υπογραφεί και έχουν ξεκινήσει από τα επιτελεία, έχουν γίνει επιτροπές και έχουν υπογραφεί από τις εκάστοτε ηγεσίες, ο υπουργός θα πρέπει να αναφέρει όλες τις περιπτώσεις που εννοεί ώστε να μην παίρνει η λάσπη όλους όσοι βρίσκονται εντός στρατεύματος».

Του Γιώργου Τσακίρη από το enet.gr

2 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Και φαντάσου πόσα δεν γνωρίζουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

΄Ετσι είναι, δυστυχώς !