Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ !...

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι ο σημαντικότερος πολιτικός σχηματισμός της νεότερης Ελλάδας, το κόμμα που εξέφρασε σε θέσεις και μετουσίωσε σε πράξη, αρκετά από τα οράματα του ελληνικού λαού, στο διάβα τεσσάρων, σχεδόν, δεκαετιών.
΄Εχοντας ολοκληρώσει δύο εθνικές αποστολές, (τον πολιτικοκοινωνικό απεγκλωβισμό της πλειοψηφίας του λαού στη δεκαετία του 1980 και την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τη δεκαετία του 1990), βρίσκεται στην αρχή μιας τρίτης, μεγαλύτερης και δυσκολότερης εθνικής προσπάθειας, αυτή της απαλλαγής της χώρας από τα αίτια που προκαλούν τα ελλείμματα και το χρέος, από τις καταστάσεις που φτάσανε την Ελλάδα και τους Έλληνες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Η τωρινή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει στο έμπα της 4ης δεκαετίας της ύπαρξής του, μιας κι αυτή της τρίτης (η δεκαετία του 2000), πήγε χαμένη. Κι όπως όλα δείχνουν, το Κίνημα, σήμερα, διανύει την πιο κρίσιμη καμπή του !...

Η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δίνει κάθε χρόνο την αφορμή για απολογισμούς συγκρίσεις, και κριτικές, με κεντρικά σημεία αναφοράς τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος περιέχει αρχές και οράματα, από τα οποία άλλα εφαρμόστηκαν και υλοποιήθηκαν και άλλα όχι. Από τα δεύτερα ορισμένα παραμένουν ζωντανά και ρεαλιστικά, ενώ κάμποσα έχουν ξεπεραστεί με την πάροδο των χρόνων και την πρόοδο των εξελίξεων.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ έχει την κύρια κι αποκλειστική ευθύνη να εκτιμάει και ν΄ αποφασίζει τις ιεραρχήσεις και τις προτεραιότητες, σχετικά με ποιες πολιτικές είναι αναγκαίες και πρέπει να προωθηθούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του λαού της.
Αυτό έλλειψε να χριστούν δικαιούχοι και να αναγνωρισθούν ως τιμητές της 3ης του Σεπτέμβρη, οι κάθε είδους, διαχρονικοί, επικριτές και πολέμιοι του ΠΑΣΟΚ, και του Α. Παπανδρέου, (της λεγόμενης άλλης Αριστεράς ), τα πολιτικά αριστεροδέξια μηδενικά, (τύπου Μίκη κ.α.) ή τα κάθε είδους - βοθροειδούς προέλευσης - φασισταριά που βρωμίζουν τη μεγάλη διακήρυξη, αντιγράφοντας και πλαστογραφώντας, κάποια από τα συνθήματά της.

Το συντεταγμένο κόμμα, με τον αρχηγό του και τα όργανά του, σε αντιστοιχία με τη βούληση των εκατομμυρίων μελών, φίλων και ψηφοφόρων, είναι που θα κάνουν τις εκτιμήσεις και θα προβούν στις επισημάνσεις και στις όποιες επιλογές και προτάσεις. Αυτό γίνεται επί 36 χρόνια, αυτό θα γίνει και τώρα και φυσικά με όλες τις διαδικασίες κι όλες τις αποφάσεις, να τίθενται στην κρίση του ελληνικού λαού, όπως θα γίνει, για μια ακόμα φορά, τον Νοέμβρη που έρχεται…

5 σχόλια:

stefanos είπε...

Χρόνια πολλά στο ΠΑΣΟΚ και ευγνώμον μνήμη στο Κίνημα που πήρε από το χέρι τον απλό κοσμάκη (τον περιθωριοποιημένο, τον φακελωμένο και τον ξυπόλυτο) και από την προδοτική ήττα στον εμφύλιο, τον οδήγησε για πρώτη φορά σε μια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή.

Κριτικές ευχές στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, που ως η εκ των πραγμάτων μοναδική εναλλακτική λύση για τη χώρα, μπορεί και οφείλει να τα πάει καλύτερα... Τόσο στην κυβέρνηση, όσο (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ) στην κομματική του Οργάνωση που υπνώττει (δυστυχώς) μήνες τώρα!

OSTRIA είπε...

θα συμφωνησω πληρως μαζι σου Στεφανε...καλησπερα Λογοπλοκε!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω αυτές τις μέρες που είναι τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ να μην κάνει ο ΓΑΠ το απονενοημένο διάβημα και κάνει ανασχηματισμό όπως θέλουν τα διάφορα ΜΜΕ(ΔΟΛ, mega κ.α). Ειδικά αν διώξει την Κατσέλη και κρατήσει τον Παπακωνσταντίνου θα είναι πολιτική αυτοκτονία, ειδικά μετα το τελευταίο κατόρθωμα του τελευταίου να θέλει να αυξησει το φόρο πετρελαίου. Αναρωτιέμαι πως θα πάει στη Θεσσαλονίκη. Η Λούκα τουλάχιστον ακολουθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Πραγματικά αν το οικονομικό επιτελείο είναι ο Παπακωνσταντίνου και ο Χρυσοχοΐδης(άσχετοι με το αντικείμενο και οι δύο και προστατευόμενοι του Mega) Ο ΓΑΠ θα είναι για κλάμματα.
Προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω ένα κόμμα έρμαιο συμφερόντων.

Στείλτε του κανα μήνυμα να μην κάνει ανασχηματισμό και να κάνει ρμπα τα κανάλια, θέλω να δω τα μούτρα των δημοσιογράφων του Mega και άλλων γυντανιών τύπου Μακρή

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Την καλημέρα μου,Οστρια,μιας και τη νύχτα ήμουν εκτός.
Μ΄ άρεσε Στέφανε το "κριτικές ευχές"...
Συμφωνώ φίλε των 1.31.΄Εχουν λυσάξει πολλοί για να φύγει η Κατσέλη...

Ανώνυμος είπε...

Με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος. Ο Α. Μητρόπουλος αιτιολογεί την απόφασή του κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση Μνημονίου" η οποία "ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές".