Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΠΟΡΑ !...


΄Αντε, λίγες ημέρες έμειναν για τη λήξη των CDs, που στοιχηματίζουν στην αναδιάρθρωση, (με haircut), του ελληνικού χρέους, με εξωφρενικές αποδόσεις που φτάνουν και το 10.000% ! ΄Αντε να την πατήσουν άγρια οι λεχρίτες, ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας μας και να εκμεταλλευτούν για τις αδηφάγες ορέξεις τους, τις δυσκολίες και το Γολγοθά του ελληνικού λαού.

Την επαύριον θα καταλαγιάσει κάπως ο σαματάς από τους στημένους και μίσθαρνους αναλυτές και άλλους παράγοντες του διεθνούς ληστρικοκαπιταλιστικού στερεώματος. Παράλληλα θα περιοριστεί και το ξεσάλωμα των εγχώριων παπαγαλίσκων και των μαυραγοριτών του φόβου και του πανικού.

Θα μας ξεμείνουν, για κάμποσο, ακόμα, χρονικό διάστημα, οι γερμαναράδες κολαούζοι του χρεοκοπημένου, ήδη και τελειωμένου καθεστώς της Μέρκελ και των δεξιόμουτρων συμμάχων της, που νομίζοντας πως θ΄ αλλάξουν τη ρότα των πολιτικών εξελίξεων στη Γερμανία, συνεχίζουν ν΄ αμολάνε κοτσάνες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, για να εμφανιστούν στα μάτια του γερμανικού λαού, ως σκληροί απέναντι στους τεμπέληδες του νότου.
΄Ολοι ξέρουν - και πρώτα και κύρια οι γερμαναραίοι - πως χρεοκοπία ή κίνηση που φαντάζει ταυτόσημη, σε χώρα μέλος του σκληρού πυρήνα του Ευρώ, δεν μπορεί να υπάρξει, ως μεμονωμένο γεγονός και μεμονωμένη εξέλιξη. Κάτι τέτοιο οδηγεί στην κατάρρευση της ευρωζώνης και στην σκουπιδοποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος, μ΄ ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για τους ΄Ελληνες, αλλά για ΟΛΟΥΣ τους ευρωπαίους πολίτες !

Η δημιουργία κλίματος αδιεξόδου, πανικού και κατάρρευσης της Ελλάδας, έχει να κάνει με την απόπειρα ανανέωσης των CDs σε καλές τιμές και καλλιεργείται με την ...συμβολή και των εγχώριων διατεταγμένων και διαταραγμένων, τάχα οικονομολόγων, τάχα αναλυτών, τάχα δημοσιογράφων κλπ. Καλλιεργείται, βέβαια και από κάποιους τάχα πολιτικούς χώρους και φορείς, αλλά πρόκειται για περιπτώσεις στη σφαίρα του γελοίου και της γραφικότητας, χωρίς καμιά απήχηση.

Η μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια της διάσωσης της χώρας θα συνεχιστεί και εφ΄ όσον γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, θα φέρει αποτέλεσμα !...

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα στημένα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας, αρκεί να θυμηθούμε μια (πολύ πρόσφατη) ιστορία. Έτσι θα καταλάβουμε τι σημαίνει το χρήμα για όλο αυτό το (συγνώμη για την έκφραση) πουσταριό, που διευθύνει και κατευθύνει τις τύχες και τις ζωές όλων μας.
Τον Αύγουστο του 2009, την ώρα που στην Ελλάδα άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, το χοντρό παιχνίδι δεν παιζόταν μόνο από τους ξένους οίκους αξιολόγησης αλλά και από τους εγχώριους οίκους …ανοχής.
Ο (τότε) πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, έπαιξε με τα CDS (Credit Default Swaps) τα λεγόμενα “ασφάλιστρα κινδύνου” για να κονομήσει. Ως πρόεδρος του Τ.Τ. αγόρασε CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Τ.Τ. κέρδισε με αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ!

Πηγή: http://tvxs.gr/news/ελλάδα/με-την-χρεοκοπία-της-ελλάδας-έπαιξε-και-το-ττ-και-κέρδισε

Έχουμε δηλαδή έναν κρατικό οργανισμό, ο οποίος ποντάρει στη χρεωκοπία της χώρας του (!!!) και ασφαλίζει τον οργανισμό από αυτόν τον κίνδυνο, τζογάροντας και εκθέτοντας την ίδια του τη χώρα. Και φυσικά, αυτές τις κινήσεις τις παρακολουθούν από πολύ κοντά και οι τζογαδόροι της αλλοδαπής. Σου λένε: “για να γίνονται αυτές οι αγορές, κάτι ξέρουν οι Έλληνες, εμείς θα μείνουμε απ’ έξω;”
Ποιος είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης; Πρόκειται για προσωπικό φίλο του χειρότερου πρωθυπουργού της νεότερης ελληνικής ιστορίας (χαρακτηρισμός με τον οποίο συμφωνούν και οι δεξιοί, εξαιρουμένων των ηλιθίων). Ο μακαρίτης, τέως πρόεδρος του κόμματος Μ. Έβερτ, είχε προειδοποιήσει τον ακαταλληλότερο για το ποιόν του Φιλιππίδη όταν εκείνος ήθελε να τον τοποθετήσει διοικητή στην Τράπεζα Αττικής, λέγοντας του ότι είχε παίξει ύποπτο ρόλο στη φούσκα της "Κεράνης Α.Ε." στο Χρηματιστήριο.

Κι ύστερα, όλοι εμείς αναρωτιόμαστε γιατί να δεχόμαστε τέτοια επίθεση από Γερμανία, Ε.Ε, Fitch, Standard & Poor’s και λοιπούς κερδοσκόπους κερατάδες.

Ένα απλό και κατανοητό κείμενο διάβασα εδώ:
http://teddygr.blogspot.com/2011/05/blog-post_02.html

Τα πάντα λοιπόν είναι …στοίχημα. Αν όλοι αυτοί είχαν ποντάρει στο ότι θα τα καταφέρει η ελληνική οικονομία, όχι μόνο θα έπεφταν τα spreads, όχι μόνο δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα (τάχαμου) η ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα, αλλά θα μας παρακάλαγαν να μας δανείσουν άτοκα.

Ανώνυμος είπε...

Μα οι Γερμανοί και δή η Ντοιτς μπανκ είναι πρώτοι παίκτες CDs.

Ανώνυμος είπε...

Θα έβαζες το χέρι σου στην φωτιά,
για όλα αυτά που περιγράφεις με τόση σιγουριά ?

Κατά την γνώμη μου δέν φταίνε οι Γερμανοί.

Φταίνε όλοι αυτοί που πήραν
το χρέος από το 30% το 1980,
και το πήγαν στο 150% το 2010.

Θα πρότεινα να γινόταν μία σύγκριση
ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία
του Γλέζου, του Σάντα
και παλαιότερα
του Μουστακλή ή του Παναγούλη,

με τα περιουσιακά στοιχεία
του μέσου Έλληνα βουλευτή,

για να δούμε ποιοί όρθωσαν το ανάστημά τους,
και ποιοί έκαναν περιουσίες,
ξεπουλώντας το μέλλον μας.

Ανώνυμος είπε...

18:43
(milame gia polu kollima(exeis faei)

Ανώνυμος είπε...

3/5/11 00:36

Σε μόνιμη βάση εμφανίζεσαι επιθετική.
Έχεις πρόβλημα ?
Ή "έχεις φάει κόλλημα"
(Τι ευφράδεια! Τι λεκτικός πλούτος !)
Κάτι επί της ουσίας?

Εκεί που ζεις,
μάλλον ζεις καλά,
έχοντας χάσει κάθε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.
Μείνε εκεί, αλλά μην μας ξεχνάς.
Γράφε που και που κανένα εξυπνακίστικο κειμενάκι.