Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΕΛΕΙΨΕ Ο ΣΤΡΟΣ - ΚΑΝ ΚΑΙ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ !


Εκ του αποτελέσματος κρίνοντες κι όχι από το συναίσθημα ή τις προτιμήσεις, ο Ντομινίκ έπαιζε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις για το Ελληνικό ζήτημα κι αποτελούσε τον κυματοθραύστη στις ορέξεις, τις βουλιμίες και τις μαλακίες των δεξιούμουτρων πολιτικάντηδων της Ευρώπης.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο "φουκαράς" (είτε τόκανε, είτε του τόκαναν...), ήταν κατηγορηματικός στη διαπίστωση - θέση του, πως "...η Ελλάδα και οι ΄Ελληνες έχουν κάνει μια τιτάνια προσπάθεια, έχουν καταφέρει πολλά και βρίσκονται στο σωστό δρόμο...". Το ΔΝΤ εμφανίζονταν πλήρως εναρμονισμένο με την εκτίμηση του Γενικού Διευθυντή του και το μόνο στο οποίο ζητούσε ένταση και περισσότερο βάρος, ήταν η σύλληψη της φοροδιαφυγής.

Κι ύστερα έγινε ό,τι έγινε κι ο Ντομινίκ κατέληξε έρμαιο στις διαδικα-σίες του ...άτεγκτου,...τέλειου και ...δημοκρατικού σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ ! Και το πανηγύρι άρχισε !...

Τώρα, το μνημόνιο ...απέτυχε και γι΄ αυτό δεν φταίνε αυτοί που τόφτιαξαν και το επέβαλλαν, δηλαδή οι τροϊκανοί, αλλά οι έλληνες !

Τώρα ο Γιούνγκερ, ο Ρεν και οι άλλοι χαρτογιακάδες της Ε.Ε., ξέχασαν τους επαίνους και τα εύσημα κι άρχισαν τις επιτιμήσεις, τις φοβέρες και τους αφορισμούς. Η μαλακοΜέρκελ θυμήθηκε το χιτλερικό της, ενώ ο Νικολάκης ο Σαρκοζί εξαφανίστηκε, παίζοντάς το αδιάφορος κι αμέτοχος. Ακόμα κι εκείνο το όρθιο ξόανο η Λαγκάρντ, που μας έγλειφε πατόκορφα, βγήκε και μας τα ρίχνει άγρια και απειλητικά !
Αχ ρε Ντομινίκ ! Η έτοιμη συμφωνία που είχες στα σκαριά, για επί πλέον δανεισμό, νέα επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. €, μαζί με νέα μείωση του επιτοκίου και, ως επιλογή - καβάτζα, κάποια ήπιας μορφής επιμήκυνση του υπόλοιπου γενικού χρέους, μπήκε στο ράφι και τα πραγματικά αρπακτικά, (της Ευρώπης...), όρμηξαν στο ανυπεράσπιστο θύμα τους. Και να, νέα μέτρα, και να, νέες περικοπές, και να, νέες υποθήκες και διασφαλίσεις και να... να... να !...

Αχ, ρε Ντομινίκ, τι έκανες και τι μας έκανες !...

Υ.Γ. ΄Εστειλες κι εκείνη την επιστολή παραίτησής σου από τη Γενική Διεύθυνση του ΔΝΤ κι άνοιξες τους δρόμους... Θα μας πεις, βέβαια, πως αν δεν υπέβαλλες την παραίτησή σου, δεν θα σ΄ έβγαζαν απ΄ τη φυλακή, (όπου μπορεί και να σε ...αυτοκτονούσαν κιόλας !), και θάχεις δίκιο, αλλά, να, κι εμείς έχουμε το μπλέξιμό μας !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ένα αντίβαρο στο νεκραναστημένο ναζισμό, έφυγε απ΄ τη μέση. Απομένει τ΄ άλλο !

diaron είπε...

΄Εχω την ελπίδα πως η Μέρκελ λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο κι αυτός δεν είναι άλλος από το γερμανικό λαό. Η "κυρία" οδεύει προς τον πούλο !
Το ερώτημα είναι αν, στο μεταξύ, η Ελλάδα θα κατακρεουργηθεί !

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση που έχουμε μια συνομωτικά καρατόμηση του Καν, υπεισέρχονται μεγάλα συμφέροντα και τρομερές συγκρούσεις. Μάλλον δεν αφορούν στην Ελλάδα ως πρωταρχικό ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΟΤΙ "ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ"

ακυβέρνητος είπε...

Η απάντηση είναι απλή. Οι Γαλλικές τράπεζες, καθώς και Γαλλικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 80 δισ. ευρώ. Με ορατό τον κίνδυνο της ελληνικής χρεοκοπίας, οι Γάλλοι θα έχαναν τα λεφτά που έχουν επενδύσει. Αυτός είναι και ο ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ λόγος που Σαρκοζί και Λαγκάρντ όπου βρισκόντουσαν εξέφραζαν την αλληλεγγύη προς τον φίλο ελληνικό λαό. Τα υπόλοιπα περί «Ελλάδα – Γαλλία – συμμαχία» είναι χάντρες και καθρεφτάκια για τους ξυπόλυτους.

Τώρα που η Λαγκάρντ προαλείφεται για αντικαταστάτης του Στρος Καν, για να καπαρώσει την καρέκλα αλλάζει στάση και προσπαθεί να παραστήσει τη «Σιδηρά Κυρία» στα πρότυπα της ασυμπάθηστης και κομπλεξικής Θάτσερ. Είναι πολλά τα λεφτά, αν αναλογιστούμε ότι ο Στρος Καν έδωσε 6 εκατ. ευρώ για να βγει από τη φυλακή.

Δεν υπάρχουν ούτε αγάπες, ούτε φιλίες, ούτε συναισθήματα. Αλισβερίσι γίνεται.

Τελικά ο Στρος Καν δεν …μπιπ… μια 32χρονη, αλλά μια ολόκληρη χώρα…