Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ !...


Ο τίτλος αναφέρεται στους εν δυνάμει συμμέτοχους σε μια «εθνική συνεννόηση», μπορεί και σε «κυβέρνηση ευρείας ενότητας», που τόσο θέλουν και επιδιώκουν οι ευρωπαίοι και τόσο προσπαθεί να προωθήσει ο πρωθυπουργός, φτάνοντας στο σημείο να βάλει – υποβοηθητικά – στο τραπέζι, ακόμα και την παραίτησή του.
Οι τρεις φορείς της Δεξιάς, οι ένοικοι της λεγόμενης γαλάζιας πολυκατοικίας, δίνουν τις τελευταίες ημέρες ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας, λαϊκισμού και ηλιθιότητας, ο καθένας με τον τρόπο του και τη συμπεριφορά του. Λες και βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο μάταιο και πόσο λάθος – σε τελική ανάλυση – είναι η αναγωγή τους σε αναγκαίους, συμμέτοχους στην «εθνική συνεννόηση».


- Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια ένδειξη αβροφροσύνης, πήρε θέση υπερασπιστική της Ν.Δ, και του Σαμαρά, απέναντι στα πάμπολλα, δυσφημιστικά, δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου. «Μας ενοχλούν», δήλωσε ο κ. Μόσιαλος, αποκηρύσσοντάς τα, με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ήρθε η αντίδραση του εκπροσώπου της Συγγρού, του σαμαρικού κολαούζου Μιχελάκη, ο οποίος βρήκε την ώρα και η στιγμή να ξεκινήσει το βρώμικο πόλεμό του και κατά του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας τον για …ψεύτη !... Οι δυο παράλληλες δηλώσεις παίχτηκαν στα κανάλια κι έδειξαν το ποιον και την ποιότητα της κάθε πλευράς…

- Επίσης χθες, η άλλη ένοικος της γαλάζιας πολυκατοικίας, η κυρα Ντόρα, πήγε στας Ευρώπας, τάχα, για να στηρίξει την ελληνική υπόθεση, αλλά αντί να υποστηρίξει τις κυβερνητικές θέσεις, έδωσε ρεσιτάλ απόρριψής τους, προβάλλοντας ένα σωρό μαλακίες, ως δικό της πρόγραμμα και αραδιάζοντας αιτήματα και μέτρα παροχών (!), για να …περιοριστεί το έλλειμμα ! Η γελοιότητα χτύπησε μπιέλα, όταν παρουσίασε ως πρόταση (!) και μάλιστα δική της, το να δώσει η Ε.Ε. 30 δις. € για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Γέρασε – κι αυτή – στην πολιτική και δεν έμαθε πως πρόταση δεν είναι το τι ζητάς να κάνουν οι άλλοι για σένα, αλλά να εφευρίσκεις τι θα κάνεις εσύ για το πρόβλημά σου… Η κυρα Ντόρα πήγε στις Βρυξέλλες για να συναγωνιστεί το Σαμαρά σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα, για να υποσκάψει κι όχι να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης !
- Το παζλ συμπλήρωσε ο τρίτος της παρέας, ο «εθνικός μπαλλαντέρ» Γ. Καρατζαφέρης. Δεν δίστασε, μάλιστα, να διαλαλήσει τη δική του μαλακία και σε ανακοίνωση του κόμματός του, στην οποία αφού επιβεβαιώνεται η επικοινωνία με τον Β. Βενιζέλο για τα του Μεσοπρόθεσμου, αναφέρεται επί λέξει, πως «…ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε ότι ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να φροντίσει ώστε να μην υπάρξει κάποιο κενό που θα μπορούσε να εκληφθεί ως άλλοθι για την αναστολή της καταβολής της 5ης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας…».
Για να μη μείνει, δε, καμιά αμφιβολία για το τι σημαίνει αυτό, βουλευτές του κόμματος εξήγησαν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επί της ουσίας ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κάτι που -σύμφωνα με τους ίδιους- θα έδινε την αφορμή στους Ευρωπαίους να μπλοκάρουν την 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα.
Ο αθεόφοβος αυτός θεομπαίχτης την ώρα που δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, εξαντλεί το …πατριωτικό του καθήκον, προτρέποντας τους ΠΑΣΟΚους να το ψηφίσουν, χωρίς διαρροές, αλλιώς θα τους θεωρήσει υπεύθυνους που δεν θα πάρουμε την 5η δόση !...

Α, ρε Γιώργο, με ποιους έχεις μπλέξει ! Α, ρε Ελλάδα, σε ποιους ξέπεσες !...

8 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Δεν ξέρω αν θα επιτύχει ο Παπανδρέου με το «Μεσοπρόθεσμο». Το πιθανότερο είναι να αποτύχει, όπως απέτυχε το Μνημόνιο, για τρεις κυρίως λόγους:

1ος λόγος: γιατί δεν πρόκειται για ελληνική πρωτοβουλία που σχεδιάσαμε, μεθοδεύσαμε και αποφασίσαμε εμείς, αλλά για μια συνταγή που μας επιβάλλεται από την τρόικα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και υπό την απειλή της μη καταβολής της 5ης δόσης του δανείου.

2ος λόγος: γιατί δεν δόθηκαν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και τις παραγωγικές τάξεις, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

3ος λόγος: γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει σηκώσει την παντιέρα της επανάστασης κατά των δυσβάστακτων και κοινωνικά άδικων μέτρων, όχι γιατί έχει να αντιπροτείνει άλλες εφικτές και εφαρμόσιμες λύσεις, ούτε γιατί στηρίζεται στην εφαρμογή άλλου προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που υιοθετούν και οι δανειστές μας, αλλά επειδή είναι ευκολότερο να βρίσκεσαι πίσω από τον πολίτη και να του χτυπάς την πλάτη, από το να τον κοιτάς στα μάτια και να του μιλάς στα ίσια.

Η όλη ιστορία με τον αρχηγό του ΛΑ(Θ)ΟΣ, που καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, αλλά προέτρεψε του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το υπερψηφίσουν, μου θύμισε ένα αληθινό περιστατικό μεταξύ δύο δεξιών ψηφοφόρων, την επομένη των εκλογών του 2007 όπου ο ένας παραδεχόταν ότι ο Καραμανλής τα έχει σκατά σε όλα τα επίπεδα και πως έπρεπε να τον καταψηφίσει ο ελληνικός λαός. Όταν τον ρώτησε ο άλλος να του πει τι ψήφισε, απάντησε Ν.Δ. και συμπλήρωσε: «εγώ είμαι δεξιός και δεν αλλάζω, τον ψήφισα γιατί το χέρι μου δεν μπορεί να πάει αλλού. Είχα όμως την ελπίδα (!) πως δεν θα τον ψηφίσουν οι υπόλοιποι.»!!!

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η δεξιά στρουμφοπαρέα, επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου παπαρολογία για το ποιος είναι πιο σοβαρός, αγωνιστής και πατριώτης, ενώ το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδείξουν ποιος είναι πιο δεξιός.

Τούτες τις ώρες που γράφεται Ιστορία, όλοι αυτοί γράφουν τις μαύρες σελίδες της.

Ανώνυμος είπε...

Για να αναγνωρίζουν ανοιχτά οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ όπως παραπάνω ο σχολιαστής Πέτρος οτι το μεσοπρόθεσμο θα αποτύχει όπως το πρώτο μνημόνιο δέν καταλαβαίνω καθόλου τον λόγο εφαρμογής του. Να ξεζουμίσει εντελώς τον λαό και να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση της χώρας αντί να την βελτιώσει; Δυστυχώς δέν μπορώ να μπώ στον κενό εγκέφαλο του πρωθυπουργού μας να μάθω τα σχέδια του.
Πέτρο κατηγορείς τα κόμματα της αντιπολίτευσης οτι λένε συνέχεια ψέμματα χωρίς να κοιτάνε τον λαό στα μάτια, εδώ πέφτει το πιό χοντρό γέλιο δηλαδή ο Παπανδρέου λέει αλήθειες;;;!!!!

boom είπε...

Ναι ρε φίλε, των 12.05, ο Παπανδρέου είναι άμυαλος και ψεύτης, ενώ τα κουμάσια της Δεξιάς που μας έφερε στην χρεοκοπία είναι άγγελοι και σωτήρες ! Καθίστε απ΄ έξω, στη γωνιά σας, ορέ ρεμάλια και παρακολουθείστε την ολοκλήρωση της διάσωσης της Ελλάδας από τον γκρεμό που τη ρίξατε !

ακυβέρνητος είπε...

Δεν «αναγνωρίζω ανοιχτά ότι θα αποτύχει το μεσοπρόθεσμο» όπως γράφεις, αλλά κατέγραψα και τους λόγους που κατά τη δική μου γνώμη θα αποτύχει. Η δική μου άποψη έχει μηδαμινή σημασία, σημασία έχει η γνώμη του λαού που στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν αποδέχεται μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς νόμους. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, σε κανέναν από τους λόγους της αποτυχίας δεν μπορεί να παρέμβει ο Παπανδρέου, γιατί πρόκειται για πρωτοβουλίες άλλων (τρόικα και ελληνική αντιπολίτευση) που δεν έχουν διάθεση να πάρουν.
Το ερώτημα αν ο ΓΑΠ λέει αλήθειες και η αντιπολίτευση ψέματα, μαζί με το χοντρό γέλιο που σου προκάλεσε, σου το επιστρέφω για να απαντήσεις στον εαυτό σου ποιος λέει τις περισσότερες αλήθειες και ποιος τα πιο χοντροειδή ψέματα. Όταν καταργείς μια πολιτική – και καλά κάνεις – πρέπει να αντιπροτείνεις μια άλλη. Ποια; Μήπως την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, που όπου την έχει προτείνει ο Σαμαράς γελάνε και τα παγκάκια στις πλατείες, ή τα 1700 ευρώ πρώτο μισθό και 1200 κατώτερη σύνταξη του ΚΚΕ;
Αν έχεις να προτείνεις τη φορολόγηση των τραπεζών, της εκκλησιαστικής περιουσίας και των offshore, τον επαναπατρισμό των δισ. που βγήκαν σε ελβετικές τράπεζες, τη δήμευση περιουσιών και την επιστροφή των κλεμμένων από τα πολιτικά τομάρια και τους παρατρεχάμενους του συστήματος (δικαστές, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές) τότε κι εγώ μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου λέει μόνο αλήθειες 3 μεγάλες αλήθειες του Γιώργου Παπανδρέου
1 Λεφτά υπάρχουν
2 Δέν θα πάρουμε άλλα μέτρα
3 Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο για την σωτηρια της χώρας

firiki2010 είπε...

@ Πέτρο Κ
"...σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει σηκώσει την παντιέρα της επανάστασης..."
Η κυβέρνηση έχει απέναντι της την πιο ήπια αξιωματική αντιπολίτευση που είχε ποτέ κυβέρνηση τα τελευταία 50 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβετε πόσο λυσσώδη αντιπολίτευση έχει απο τα δεξιά ο μεγάλος ηγέτης Γιώργος η Ντόρα Μπακογιάννη η κόρη του μεγαλύτερου εχθρού της οικογενείας του τον στηρίζει σάν να είναι υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς ανυπαρξία και ερασιτεχνισμός πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά, ο Καρατζαφέρης εξαπτέρυγο και αυτός. Φανταστείτε πόση παράνοια θα είχε καταλάβει μερικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ άν υπήρχε το παραμικρό ίχνος αντιπολίτευσης απο τα δεξιά, μόνο που δέν είπαν ακόμα οτι τα εκατομμύρια αγανακτισμένοι που έχουν κατέβει να τα κάνουν λίμπα παίρνουν εντολές απευθείας i-phone απο τον Σαμαρά, την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη.

ακυβέρνητος είπε...

@ firiki2010

"Η κυβέρνηση έχει απέναντι της την πιο ήπια αξιωματική αντιπολίτευση που είχε ποτέ κυβέρνηση τα τελευταία 50 χρόνια."

Την πιο ένοχη θα έλεγα !