Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ !...


Δυο, παράλληλες, παρουσίες στις Βρυξέλλες, αυτές τις ημέρες, ενέργειες, λειτουργίες, γεγονότα, αποτελέσματα. Υλικό υπεραρκετό για συγκρίσεις και συμπεράσματα, πεδίο πρόσφορο για κρίσεις και εκτιμήσεις.

Στη μια διαδικασία ο Γ. Παπανδρέου απέναντι στους ευρωπαίους ηγέτες, (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι σε αντίθετο πολιτικό στρατόπεδο...) διαπραγματευόμενος το μέλλον της χώρας και αγωνιζόμενος να πάρει ό,τι περισσότερο και χρησιμότερο για το ξεπέρασμα της μεγάλης κρίσης. Αντιμέτωπος με δισταγμούς, με διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές γωνίες, αναγνωριζόμενος, όμως, ως ο πρωθυπουργός που έδωσε και δίνει μια μεγάλη και δύσκολη μάχη για την αντιστροφή της πορείας προς τη χρεοκοπία.

Σε πολλά θέματα πιεζόμενος και εκβιαζόμενος, κατάφερε και βρήκε τη χρυσή τομή και στη σύνοδο κορυφής κλείδωσαν, θετικά, τρία πράγματα : η χορήγηση της 5ης δόσης του δανείου της τρόϊκας, η συνομολόγηση ενός νέου μεγάλου δανείου, ως υποκατάστατο του ελλείποντος δανεισμού των αγορών και τέλος, καινούργιο, πλην αναγκαίο και σωτήριο, ένα σχέδιο, επί πλέον, χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας για να υπάρξουν επενδύσεις και έργα ενισχυτικά της ανάπτυξης.

"Τα πράγματα είναι δύσκολα, υποφέρουμε, αλλά στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε !...", ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις των συνεργατών του...

Στην άλλη διαδικασία ο Α. Σαμαράς, αντιμέτωπος με τους ομοϊδεάτες του ηγέτες των κρατών, αλλά και της Ε.Ε. σφυροκοπούμενος και απολογούμενος για την πολιτική του στρατηγική και στάση. Σ ένα φίλιο περιβάλλον, ο αρχηγός της Ν.Δ., αντί να καλοπεράσει, υπέφερε τα πάνδεινα και κατ΄ ομολογία του, δεν κατάφερε τίποτα ! "Κάποιοι με κατάλαβαν, αλλά οι περισσότεροι παρέμειναν στις απόψεις τους...", τόνισε μετά το τέλος της διαδικασίας - "μαστιγώματός" του. Η ηλιθιότητα στην πλήρη ανάπτυξή της σε δηλώσεις κολαούζων τύπου Μαρκόπουλου, πως «η Πορτογαλία και η Ισπανία παρέμειναν σιωπηλές, ενώ η Ιταλία δεν αντέδρασε και η Ουγγαρία συμφώνησε μαζί μας !...».

Το τελευταίο χαστούκι από τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ : "Δεν πήγα στο ΕΛΚ γιατί έπρεπε να πάω στην εθνική γιορτή του Λουξεμβούργου. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να είναι χαρούμενος που δεν πήγα !...".

Αλήθεια τι σύγκριση να υπάρξει ανάμεσα στις δυο πλευρές, μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών ; Ο ένας να γυρίζει με τα χέρια γεμάτα κι ο άλλος με τα μάγουλα κατακόκκινα ! Η μέρα με τη νύχτα !...

Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός του Σαμαρά και του κόμματός του, συμπυκνωμένα στις διαρροές των άμεσων συνεργατών του, που χωρίς τσίπα διατείνονται, πως "...όλ΄ αυτά θα ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία στο εσωτερικό της χώρας !...". Κατά τάλλα κατακρίνονται ως άτοπες, και κακόβουλες οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις τόσων και τόσων παραγόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που καταγγέλλουν τη νεοδημοκρατία και τον αρχηγό της για αισχρή μικροπολιτική στάση και συμπεριφορά !..

4 σχόλια:

Σπύρος είπε...

Μα τι λέμε τώρα; Ο αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ βλέπει ότι παίζει σενάριο να γίνει πρωθυπουργός...και περιμένετε τώρα εσείς ν'ασχοληθεί με την Ελλάδα και το μέλλον της ή να ακούσει τι του λένε οι εταίροι στην Ευρώπη; Τους έχει γραμμένους στα...φρύδια του! Άλλωστε το φίδι από την τρύπα το βγάζει ο Παπανδρέου (ή τουλάχιστον το προσπαθεί). Ο Σα-χλα-μαράς έχει αναλάβει το ρόλο του γνήσιου πατριώτη, του ήρωα αντιστασιακού, της μετενσάρκωσης του Βελουχιώτη, του αντιμνημονιακού Τσε (μαζί με τον σύντροφό του Τσί-πρα)! Προχώρα προεδράρα της Πολ.Αν! Η πρωθυπουργία είναι κοντά!!! Το γέλιο (και το κλάμα για την πατρίδα) θα πέσει μετά...

Ανώνυμος είπε...

O Koυρουμπλής, ο Αθανασιάδης, ο Ρομπόπουλος, η Αράπογλου, ο Λιάνης, ο Λιντζέρης ... όλους αυτούς ο Σαμαράς τους βάζει;;;
Δέν θα πώ και για τα κόμματα της αριστεράς Τσίπρας κτλπ τί λένε γιατί θα γίνει πανικός. Εσύ εξακολουθείς να έχεις μιά ανεξήγητη ψύχωση με τους δεξιούς να ήταν τουλάχιστον και ο Γιώργαρος σου αριστερός, προοδευτικός, φιλολαικός, γενναιώδορος με τα φτωχά στρώματα όπως υποτίθεται ο πατέρας του θα μπορούσα να το δικιολογήσω αλλά όπως έχει γίνει πασιφανές είναι το εντελώς αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

o αντονακης_ στο τελος θα αναδειχθει το κακο πουλι της πολιτικης ζωης στα δυσκολα χρονια της αλλαγης του ελληνικου κρατους!(σιγα που τον νοιαζει κιολας).

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός,

Ο κακός,

και ο Πάγκαλος.