Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΛΥΣΗ - ΛΥΤΡΩΣΗ !


Οι εξελίξεις που έρχονται στην Ε.Ε. και που είναι αποτέλεσμα των πολύμηνων, τιτάνιων και άοκνων προσπαθειών του Γ. Παπανδρέου, θα δώσουν μια ολοκληρωμένη και οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους και θα βάλουν την Ελλάδα σε μια νέα πορεία ανάνηψης και ανάκαμψης.

Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα δώσουν την αποστομωτική απάντηση σ΄ όλους, όσους έσπευσαν, με μανία, με φανατισμό, με θλιβερή σκοπιμότητα και με περισσή ηλιθιότητα, να κατακρίνουν, να αμφισβητήσουν και να τελειώσουν τον πρωθυπουργό.

Το πακέτο για την Ελλάδα θα είναι η - δικαιωματική - εξαργύρωση των κόπων και των προσπαθειών του ελληνικού λαού, που πράγματι υπέφερε και σήκωσε το κύριο βάρος της πολιτικής λιτότητας που επιβλήθηκε.
Ταυτόχρονα, είναι και η τελική συναίσθηση, πως το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι - μόνο - εγχώριο, αλλά αφορά όλη την Ευρωζώνη, όλη την Ε.Ε., καθώς κι όλη την παγκόσμια οικονομία, κάτι που από την πρώτη στιγμή ο Γ. Παπανδρέου υποστήριζε, έθετε και προωθούσε, σε ώτα, τότε, μη ακουόντων και σε ηγεσίες, καχύποπτες και εχθρικές.

΄Ηρθε η ώρα για τη μεγάλη δικαίωσή του, για την μεγάλη νέα ευκαιρία της καταταλαιπωρημένης Ελλάδας, που τόσα έζησε, τόσα υπέφερε και τόσο κινδύνεψε...

Η λύση που προωθείται στην Ευρώπη, έχει να κάνει, βέβαια, με την μακροχρόνια υποκατάσταση του δανεισμού των αγορών, αλλά και με την τακτοποίηση της διαδικασίας άντλησης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, έτσι ώστε να μην προκύψουν, άλλου είδους προβλήματα. Το κυριότερο, όμως, έχει να δώσει ώθηση και στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας, με κονδύλια που θα κατευθυνθούν, αποκλειστικά και μόνο, στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και προγραμμάτων, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ύφεση και να επέλθει η ανάκαμψη.

Αυτές τις εξελίξεις, που διαμορφώνονταν στην Ευρωζώνη, με την συμβολή και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης και τη πίεση των κινδύνων που προδιαγράφονταν για ολόκληρο το οικοδόμημα, οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλησαν και απαίτησαν, να τις "υποδεχθεί" στο εσωτερικό της χώρας, μια κυβέρνηση ευρύτερων συνεργασιών, που θ΄ αναλάμβανε την πολιτική διαχείριση μιας μεσοπρόθεσμης χρονικής περιόδου, απαλλαγμένης από στείρες και ζημιογόνες αντιπαραθέσεις.

Ο πρωθυπουργός, που έχει παλέψει κι έχει ενστερνισθεί αυτές τις εξελίξεις και τη νέα πορεία της χώρας, όχι μόνο αποδέχτηκε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά έφτασε στο σημείο να προσφέρει και τη θέση του, προκειμένου να συμβάλλει στην υλοποίησή του. Πόσο κατώτερος των περιστάσεων, φάνηκε και συμπεριφέρθηκε ο δεξιός ...άρχων του λαϊκισμού και της φανατίλας, το ζήσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες...

Δεν πειράζει, όμως, η ηλίθια άρνηση του Σαμαρά, έδωσε τη δυνατότητα στο Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε μια ανασύνταξη του ενδοΠΑΣΟΚικού χώρου, σ΄ ένα προσκλητήριο μάχης και συμμετοχής όλου του δυναμικού των δοκιμασμένων στελεχών και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός συνεκτικού κυβερνητικού σχήματος, το οποίο και θ΄ αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των μεγάλων εξελίξεων που έρχονται.

Η προσπάθεια να πεισθούν οι εταίροι μας για την αναγκαστικότητα, μεν, του νέου μονοκομματικού σχήματος, αλλά και για την ικανότητά του να φέρει σε πέρας το δύσκολο και πολυσύνθετο ρόλο του, βρίσκεται στο τέλος της κι όλα δείχνουν πως τα πράγματα προχωράνε, προς την κατεύθυνση που πρέπει και χρειάζεται η χώρα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: