Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ !...


Ο εικονιζόμενος ενενηντάχρονος κύριος είναι ο Γερμανός πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ. Απόμαχος της πολιτικής δράσης, συνεχίζει να προσφέρει στα κοινά, ως εκδότης της εφημερίδας Die Zeit, ενός εβδομαδιαίου εντύπου σοσιαλδημοκρατικών απόψεων και τάσεων.

Πριν τρεις μέρες ο κ. Σμιτ δημοσίευσε ένα άρθρο για την Ελλάδα, το περιεχόμενο του οποίου είναι ένας ύμνος για τη χώρα μας, την ιστορία και την προσφορά της. Ταυτόχρονα είναι και μια φωνή εγρήγορσης και επισήμανσης των ευθυνών και της υποχρέωσης της Ευρώπης, να βοηθήσει δραστικά τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνάνε !

«Αυτές τις ημέρες που συζητάμε διαρκώς για δισεκατομμύρια, πρέπει να υπολογίσουμε και τα δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού βασίζεται στα έργα μεγάλων Ελλήνων.
Χωρίς τον ΄Ομηρο, χωρίς τον Ευριπίδη, χωρίς το Σοφοκλή, τι θα ήμασταν εμείς χωρίς αυτούς ; Χωρίς το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη ; ΄Η χωρίς τον Περικλή ; Κάποιοι σήμερα στην Αθήνα, άτομα ή φορείς, μπορεί να είναι διεφθαρμένοι, αλλά οι πρόγονοί τους και η ιστορία τους αξίζουν σεβασμό...
΄Οποιος έχει επισκεφτεί μια φορά στη ζωή του το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ή την Ακρόπολη, δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ !...».


Λόγια σεβασμού από έναν μεγάλο γερμανό πολιτικό, συγκινητική στάση και θέση, που καταπλήσσουν ευχάριστα.

Για το σήμερα, ο Χέλμουτ Σμιτ είναι κάθετος : «Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί δραστικά. Ακόμα και στην ακραία περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση θα δήλωνε αδυναμία αποπληρωμής των δανειστών της. Ακόμη και τότε - κυρίως τότε - θα πρέπει η Ευρώπη να παρέμβει αποφασιστικά και να θέσει ξανά σε κίνηση την ελληνική οικονομία...».
«...Η βαθιά αναταραχή που επικρατεί στον ελληνικό πληθυσμό προκαλεί ανησυχία... Η Ελλάδα εκτός από την οικονομική βοήθεια χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, προσανατολισμένο να ενισχύσει την απασχόληση, την παραγωγικότητα και τα λαϊκά εισοδήματα... Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ένα τέτοιο πρόγραμμα ν΄ ανοίξει στον ελληνικό λαό μια προοπτική ανάκαμψης και ευημερίας !...».

Είναι από τις περιπτώσεις που η χαμένη περηφάνια μας αναθαρρεί, είναι στιγμές, που η καταχωνιασμένη ελπίδα μας ξεμυτάει !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: