Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ !...


- Κύριε Καρχιμάκη, στα γκάλοπ περάσατε σε δεύτερο πλάνο. Εχετε αντοχές να το αντιμετωπίσετε;
Το σημαντικό είναι ότι έχουμε και τις αντοχές αλλά και τη θέληση να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρέθηκε η χώρα μας, σε καιρό ειρήνης. Σε αυτή την κρίσιμη φάση, το διακύβευμα δεν είναι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλά η σωτηρία της χώρας. Δεν καθόρισε το πολιτικό κόστος την πορεία μας μέχρι σήμερα και δεν θα διαμορφώσουν οι δημοσκοπήσεις τη στρατηγική μας. Εμείς δεν είμαστε Σαμαράς και ΝΔ.

- Δεν ακούγεται και τόσο συναινετική η αναφορά σας στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεν ξέρω πώς ακούγεται, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται λες και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από τις δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της χώρας. Τον καλώ, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση του και να προτάξει το εθνικό έναντι του κομματικού.

- Η ΝΔ, πάντως, εσάς κατηγορεί για το ναυάγιο της συναίνεσης και της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είχαν... παραιτηθεί για κάποιες ώρες την προηγούμενη εβδομάδα.
Μια συνομιλία του πρωθυπουργού και του κ. Σαμαρά δημοσιοποιήθηκε κατά τρόπο απαράδεκτο και διαστρεβλωμένη στα μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις που έστειλαν λάθος μηνύματα εντός και εκτός της χώρας. Αυτό είναι έργο της ΝΔ. Δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ τη συντεταγμένη διαρροή στους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ. Είναι να απορεί κανείς με την προχειρότητα και την ανευθυνότητα, με την οποία χειρίστηκαν το όλο ζήτημα. Κατά τα άλλα, επισημαίνω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν παραιτήθηκαν και δεν παραιτούνται ούτε στιγμή από την εθνική προσπάθεια να σωθεί και να αλλάξει η χώρα.

- Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός νόμος φέρνουν νέα σκληρά μέτρα. Γι' αυτό σας εξέλεξαν οι πολίτες;
Οι πολίτες δεν μας επέλεξαν για να πάρουμε σκληρά μέτρα που δοκιμάζουν το βιοτικό τους επίπεδο. Δεν μας άφησε όμως άλλη επιλογή η τραγική κατάσταση που μας κληροδότησε η ΝΔ. Βρεθήκαμε μπροστά στον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η χώρα. Επιλέξαμε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις από το να φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Νομίζετε ότι για τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτή ήταν μια εύκολη απόφαση; Ή πιστεύετε ότι υπήρχε λιγότερο οδυνηρός δρόμος και δεν τον ακολουθήσαμε;

- Υπάρχει ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ο δρόμος που δείχνει και το "Ζάππειο 2";
Το ονομαζόμενο "Ζάππειο 2", παρότι έχει προτάσεις τις οποίες υιοθετήσαμε, στο σύνολό του είναι μια έκθεση ιδεών που αγνοεί την πραγματικότητα. Αυτή η έκθεση ιδεών απορρίφθηκε και μάλιστα άνευ επαίνων, από όλα τα ευρωπαϊκά αδελφά κόμματα της ΝΔ. Δεν αποτελεί λύση, αλλά μας οδηγεί στην αφετηρία που μας άφησε η διακυβέρνηση Καραμανλή. Σε ελλείμματα της τάξης του 16%.

- Θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο;
Θα ψηφιστεί. Θέλω να πιστεύω ότι όχι μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων θα αναλογιστούν το μέγεθος της εθνικής ευθύνης που τους αναλογεί.

- Τι θα λέγατε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκαν ή είδαν ως λύση την ανεξαρτητοποίηση;
Οτι σέβομαι την προσωπική τους επιλογή, αλλά δεν θεωρώ λύση ούτε την παραίτηση, ούτε την αποστασιοποίηση.

- Το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου σε λίγες λέξεις. Αναγκαστική συνθήκη;
Δεν υπάρχει ούτε "αναγκαστική συνθήκη", ούτε "δίδυμα". Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, αναθέτοντας την αντιπροεδρία και το υπουργείο Οικονομικών στον Ευ. Βενιζέλο. Ολοι μας και στην κυβέρνηση και στο κόμμα έχουμε συγκεκριμένη αποστολή, την οποία καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας διαθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις.

- Με τον ορισμό Β. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία και στο υπουργείο Οικονομικών έληξε το "2007" και πήρε το δαχτυλίδι της ηγεσίας;
Μπορούμε στα σοβαρά να μιλάμε για δαχτυλίδια στο κόμμα που πρώτο εφάρμοσε τη διαδικασία εκλογής του προέδρου του από το σύνολο των μελών και των φίλων του;

- Η δική σας αποστολή ποια είναι; Ο "πόλεμος" με τους πράσινους συνδικαλιστές. Τους "διαγράφετε";
Στο ΠΑΣΟΚ, οι διαφορετικές απόψεις δεν διαγράφονται, αντιθέτως επιζητούνται. Κανένας συνδικαλιστής δεν διαγράφηκε. Κάποιοι επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν. Τους καλώ να ξανασκεφτούν την απόφασή τους.

- Ο κ. Σαμαράς ζητάει εκλογές. Δεν είναι οι εκλογές βαθιά δημοκρατική διαδικασία;
Ο κ. Σαμαράς πριν από δύο μήνες αποστρεφόταν τις εκλογές, με το επιχείρημα ότι η χώρα έχει κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή. Πριν από έναν μήνα δήλωνε ότι δεν ζητούσε εκλογές, γιατί δεν μπορεί να τις επιβάλει. Τώρα ζητάει εκλογές. Μπορεί να τις επιβάλει; Οχι! Τότε τι άλλαξε; Μα τα νούμερα των... δημοσκοπήσεων! Λέει, με δείχνουν πρώτο, άρα ας ζητήσω εκλογές. Η στάση του είναι ο ορισμός του πολιτικού καιροσκοπισμού.

- Ποια πρωτοβουλία ετοιμάζετε στην Ιπποκράτους;
Ρίχνουμε αυτή την περίοδο, κατά την οποία ολοκληρώνονται οι περιφερειακές μας συνδιασκέψεις, το βάρος μας στην Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη. Εκεί σε πρώτο πλάνο θα βάλουμε την ανάπτυξη. Εχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένα σχέδια που εμπεριέχουν ξεκάθαρες αναπτυξιακές προτεραιότητες για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά. Σχέδια που αναδεικνύουν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.


ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: