Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ !...


Ο Γάλλος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι η γαλλική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ενώ χαρακτήρισε "τρέλα" την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο κ. Σαρκοζί εξήγησε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

"Καταλήξαμε " είπε, "ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον ".

"...Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη, αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα...".

"Εάν η Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα βγει από το ευρώ, το νόμισμά της θα υποτιμηθεί αλλά το χρέος της θα παραμείνει σε ευρώ. Επομένως, η έξοδος από το ευρώ σημαίνει διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του χρέους της χώρας που εγκαταλείπει το ευρώ", τόνισε ο Σαρκοζί.
Κάνοντας τον απολογισμό της προεδρίας του, αλλά και αναφερόμενος στις επιλογές του για την ανοικοδόμηση της Γαλλίας του αύριο, ο Σαρκοζί, είπε :

"Εγώ δεν έχω εκλεγεί για να οδηγήσω τη χώρα στη φρίκη που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα ή η Πορτογαλία [...] Η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει σήμερα την επιπολαιότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν θέλησαν να δουν ότι οι καταστροφές μπορούν να αποφευχθούν παίρνοντας έγκαιρα μέτρα. Το επίπεδο των επιτοκίων για την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια είχε φθάσει το 30%, ενώ η Γαλλία δανείζεται στο 3%"...
Η γαλλική πρόταση που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής :

Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.

Τα νέα ομόλογα θα έχουν επιτόκια παρόμοια με αυτά που χρεώνει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης και θα είναι επιπλέον συνδεδεμένα με τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να γίνει το σχέδιο δεκτό και από τους Ευρωπαίους εταίρους της Γαλλίας και τόνισε ότι το Παρίσι είναι έτοιμο να τροποποιήσει το σχέδιό του προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας αποστομωσες σαρκοζι!!!

ακυβέρνητος είπε...

Φίλε Λογοπλόκε, θα ήταν αφέλεια αν πιστεύαμε ότι ξαφνικά ο ακροδεξιός Σαρκοζί μας ερωτεύτηκε. Τα λεφτά που χρωστάμε στους Γάλλους θέλει να εξασφαλίσει και όχι τη δική μας επιβίωση. Απλά για να συμβεί το πρώτο, πρέπει να βοηθήσει στο να εξασφαλιστεί το δεύτερο. Η Γαλλία είναι η πιο «εκτεθειμένη» χώρα στο ελληνικό χρέος και θα κάνει το παν για να μη συμπαρασυρθεί στη δίνη της δικής μας χρεοκοπίας.
Ρίξε μια ματιά: http://denplirono.wordpress.com/2011/06/21/%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF/

Όπως πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου γράφει ο αρθογράφος: «…Στήνουν έτσι (οι εταίροι μας), ένα ασφυκτικό κλοιό, συντεταγμένα και στοχευμένα ώστε να βουτήξουν την αγελάδα, και να μας πωλούν το γάλα.»

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

΄Οπως και νάχει Πέτρο σημασία έχει τι σημαίνουν αυτά για την Ελλάδα και πως βοηθούν στην αποφυγή της χρεοκοπίας. Κατα δεύτερο τι συμπεριφορά δείχνει αυτός ο Δεξιός και τι οι δικοί μας !

ακυβέρνητος είπε...

Οι "δικοί μας" Λογοπλόκε ήταν, είναι και θα είναι κότες και ηλίθιοι. Βγάζουν άναρθρες κραυγές μήπως και πείσουν τους ηλιθιοδέστερους των ψηφοφόρων τους.
Έπαψα προ πολλού να ασχολούμαι με τον Τρελαντώνη και την αυλή του. Μιχελάκης, Σταϊκούρας, Μηταράκης και λειπά χάπατα. Κόψε φάτσες που καμώνονται ότι γνωρίζουν τη λύση των προβλημάτων μας
Η αυλή των θαυμάτων σου λέω!

ΠΜ είπε...

Αγαπητέ Πέτρο έτσι είναι πράγματι.Το παιχνίδι απο πλευράς ισχυρών κατά πάσα πιθανότητα έχει αυτούς τους στόχους και θα έχει αυτή την κατάληξη.Το ζήτημα όμως είναι:
Eμείς θα επιβιώσουμε κτυπώντας κατσαρόλες στο σύνταγμα ως αγανακτισμένοι;
Υπάρχει κάποια λύση επιβίωσης που να μπορούμε να επιβάλλουμε στον Σαρκοζί στην Μέρκελ και σε όσους χρωστάμε;
Τόσο καιρό που η αγελάδα είναι "δική μας" ποιός την άρμεγε και ποιός έπινε το γάλα;
Δυστυχώς ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν δική μας πραγματικά, παρά τους ποταμούς αίματος που έχει χυθεί.Πάντοτε ντόπιοι και ξένοι ώριζαν και άρμεγαν την αγελάδα για την οποία σκοτωνόντουσαν οι Ελληνες, οι οποίοι(οι σκοτωμένοι) αν μπορούσαν να δούν τους μετέπειτα αρμεχτές της θα μετάνοιωναν οικτρά.

Το μόνο που έμεινε και είναι πραγματικά δικό μας είναι η γλώσσα μας,δηλαδή η Ελληνικότητά μας(και όχι η Εθνικοφροσύνη μας) την οποία δεν υπερασπιζόμαστε και πολύ, γιατί απλούστατα δεν γνωρίζουμε την σημασία της.Μ΄αυτήν όμως επιβιώσαμε σε χαλεπέστερους καιρούς και όχι με το να μην πληρώνουμε τα δανεικά που πήραμε για να φτειάξουμε πισίνες και ν΄αγοράσουμε Μερσεντές,(οι αναμάρτητοι εξαιρούνται βεβαίως)απο διάφορους Σαυλωκ που σήμερα ζητάνε την καρδιά μας.Αυτή είναι η δουλειά των δανειστών.
Για να κρατήσουμε την καρδιά μας πρέπει να τους πληρώσουμε.
Αυτοί που υποστηρίζουν την μη πληρωμή του χρέους (πτώχευση) δεν νοιάζονται για την καρδιά μας.Για την πάρτη τους νοιάζονται.Ετσι νομίζω.

ακυβέρνητος είπε...

Φυσικά και δεν θα επιβιώσουμε χτυπώντας τις κατσαρόλες στο Σύνταγμα.
Όπως και δεν θα επιβιώσουμε επειδή θα προτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού (Τρελαντώνης).
Όπως και δεν θα επιβιώσουμε με την άρνηση πληρωμής του χρέους (Τσιπραλαβάνοι).
Όπως και δεν πρόκειται να επιβιώσουμε από τις απανωτές μαλακίες που λέει και κάνει ο Πάνκακος.
Όπως και δεν θα επιβιώσουμε όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη, μειώνονται οι εξαγωγές, ανεβαίνουν τα επιτόκια, μειώνεται η πιστοληπτική ικανότητα, ανεβαίνουν οι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.
Καταντάει μια τρέλα, εμείς σε κατάσταση αμόκ να πηδάμε πάνω απ’ τις φωτιές, ο κώλος μας να έχει ήδη αρπάξει φωτιά και οι δανειστές να μας παρακολουθούν χασκογελώντας με το χάλι μας και να ρίχνουν συνεχώς στη φωτιά βενζίνη.
Τι να τον κάνω εγώ τον πυροσβέστη που σβήνει συνεχώς τα αποκαΐδια για να μη φαίνεται ο καπνός;
Δεν πάει άλλο, θα το καταλάβει κανείς;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πέτρος κ
Παρακολουθώ καιρό τώρα τα σχόλιά σου σε πολλές αναρτήσους αυτού εδώ του blog και βλέπω ότι ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου. Και όχι μόνο αυτό αλλά πολλές φορές τα βρίσκω και πολύ ενημερωτικά και τεκμηριωμένα.

Λογοπλόκε εισαι ένας από τους ποιοτικούς blogger. Έχεις επίπεδο και ήθος. Τα άρθρα σου έχουν πάντα άποψη και ουσία. Ό,τι καλύτερο!! Να' σαι καλα!
Να σε ρωτήσω και κάτι άσχετο? Το blog "Γιώργος Κ. Κρόγιας" είναι του γνωστού Vasillis που έχει πάρει το ψευδώνυμο του Κρόγια?

Με εκτίμηση
Λένα

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια... Για το δεύτερο δε νομίζω !

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Απλώς σου έγραφα τη γνώμη μου, που ήθελα να σου την πω καιρό τώρα και τελικά τα κατάφερα!!Όσο για τον Κρόγια πλάκα σου έκανα, το ξέρω πως είναι ο ίδιος και έχει μεταλλαχθεί σε Vassillis. Κρίμα πάντως για το παλικάρι!!!!!!
Καλό ξημέρωμα
Λένα