Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ 15 ΨΩΡΟΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !...


Το μεγάλο, βέβαια, ζήτημα είναι η μείωση του ελληνικού χρέους και η αναδιάρθρωσή του, έτσι ώστε να μπορεί η χώρα να το διαχειριστεί. Αυτό, μαζί με το «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» για την τόνωση και την ανάπτυξη της οικονομίας συνιστούν το πακέτο των θετικών αποφάσεων – εξελίξεων στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Στις αποφάσεις, τελικά, φαίνεται να μπαίνει και η περιβόητη «συμ-μετοχή των ιδιωτών», μετά από την γαϊδουρινή επιμονή της Μέρκελ, κυρίως από τις τράπεζες, οι οποίες με βαριά καρδιά δέχονται ένα hair cut περί το 20%, που σε ποσό κυμαίνεται γύρω στα 15 δις. €.

Γι αυτά τα 15 ψωροδισεκατομμύρια, όμως, η Ελλάδα θα πάρει από τους οίκους ανοχής (αξιολόγησης), ένα selective default, γεγονός που θα επιτρέψει σε κάποιους καιροφυλακτούντες …καλοθελητές, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, να μιλήσουν για «χρεοκοπία», ενώ θα δώσουν την ευκαιρία σε κάποια αρπακτικά να αποζημιωθούν για τα CD’S τους !

Όλο αυτό το νταβαντούρι, που χαλάει, κάπως, την ιστορικής σημασίας θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη ολόκληρη, γίνεται για να κρατήσει η Μέρκελ την υπόσχεσή της προς τον γερμανικό λαό, για τη «συμμετοχή των ιδιωτών» και να δείξει αποφασιστικότητα και συνέπεια. Στόχος της η ανάκτηση του χαμένου εδάφους στην κούρσα προς τις επόμενες γερμανικές εκλογές, οι οποίες, όμως, ούτως ή άλλως, φαίνεται να τις χάνει …πανηγυρικά !

΄Εχουμε, δηλαδή και λέμε : το μεν δεξιόμουτρο της Ε.Ε. η Μέρκελ, προκαλεί για λαϊκίστικους ψηφοθηρικούς λόγους την βαθμολόγηση της Ελλάδας με selective default, το δε εγχώριο δεξιόμουτρο, ο Αντωνάκης, βρίσκει το πάτημα να κατηγορήσει τον Παπανδρέου, πως …χρεοκόπησε τη χώρα !

Δεν θα επαναλάβουμε τα του δράματος του Γιώργου, τα γράψαμε… Τα γλέντια στη Ραφήνα, είναι, που μας τσιτώνουν τα νεύρα και ο αγλέουρας που χλαπακώνει, πανηγυρίζοντας ο Καραμανλάκας, στο δικό μας στομάχι κάθονται …μολύβι !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα στην "Παραπολιτική" και ταιριάζει : "αφου σωθήκαμε ας παίξουμε με τη χρεοκοπία...".

Ανώνυμος είπε...

Θάχω άδικο αν βγω πανηγυρίζοντας ; Επιτέλους χρεοκοπήσαμε !

Danquan είπε...

Επιχειρηματίας είμαι. Αν είναι να διασφαλίσω το μέλλον μου, πως γίνεται να χρεοκοπήσω κι εγώ ?

Ανώνυμος είπε...

Τα δεξιόμουτρα δείχνουν απογοητευμένα από την απόφαση και γιαυτό θα πουν τις μεγαλύτερες παπαριές που είπαν ποτέ.
Είναι απλώς γελοίοι.

Ανώνυμος είπε...

Μακρυγιαννάκης - Αλογοσκούφης
τους ζυγούς λύσατε,
με εντολή της Ελληνικής Βουλής.
Τα κότερα και στίς παραλίες.
Εμπρός - μάρς !!!