Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ !...


Οι – κατά γενική ομολογία – μετριότητες που κυβερνούν την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, βρέθηκαν στο ανώτατο σημείο πανικού όταν οι «Αγορές» όρμηξαν στην Ιταλία. Ξαφνικά η Ελλάδα πέρασε σε δεύτερο πλάνο και τα σενάρια καταποντισμού ολάκερου του οικοδομήματος που ίδρυσαν και άνδρωσαν, τόσοι και τόσοι μεγάλοι ηγέτες στο παρελθόν, φάνηκαν στην πόρτα !

Ο λόγος ήταν απλός και εφιαλτικός : το χρέος της Ελλάδας είναι μηδαμινό, ως ποσοστό, ακόμα και τα χρέη της χώρας μας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, μαζί, είναι αμελητέες ποσότητες, μπροστά σ΄ εκείνο της Ιταλίας, που φτάνει σε ποσοστό στο 20%, του συνολικού χρέους της Ευρωζώνης ! Άλλο τόσο είναι κι εκείνο της Ισπανίας…

Την Παρασκευή στην έκτακτη σύνοδο κορυφής αναμένονται λειτουργίες με το πιστόλι στον κρόταφο και, δυστυχώς, η τύχη της Ευρωζώνης κρέμεται απο μια κλωστή !

΄Ολα παίζονται κι ολα είναι στο τραπέζι, ακόμα και η θυσία της Ελλάδας, με τη μορφή της χρεοκοπίας !
Είναι ώρες κρισιμότατες για τη χώρα, που απαιτούν περισυλλογή, εθνική συσπείρωση και ενότητα. Δεν γίνεται ό,τι πρέπει, οι απαράδεκτες συμπεριφορές και πρακτικές συνεχίζονται, αλλά η επισήμανσή τους δεν είναι του παρόντος...

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Η Ελλάδα αποτελεί τον προπομπό των εξελίξεων. Στην πλάτη της - και ερήμην της – οι Αγορές, οι διεθνείς κερδοσκόποι, οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί, αλλά, δυστυχώς και οι Ευρωπαίοι ηγετίσκοι κάνουν τα πειράματα τους.
Η χώρα μας δεν τους ενδιαφέρει, ή τους ενδιαφέρει ελάχιστα. Θέλουν να δουν τις επιπτώσεις που θα έχει το δηλητήριο που διοχετεύουν στο δικό μας οργανισμό για να «προσέξουν» τη δόση στους υπόλοιπους ασθενείς. Οι περισσότεροι δε από αυτούς είναι ήδη πεθαμένοι.
Σίγουρα η Ελλάδα, με το χρέος και τα ελλείμματα της, δεν αποτελεί ΤΟ πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας, ούτε απειλεί την παγκόσμια οικονομική ισορροπία και σταθερότητα. Υπάρχουν και άλλες πολλές χώρες, του Ευρωπαϊκού κυρίως νότου, με δυσθεώρητα ελλείμματα, που όμως δεν τις «κυνηγούν» (ακόμη) οι Αγορές και τα επιτόκια δανεισμού τους είναι σε σχεδόν ανεκτά επίπεδα.
Αυτή η διαπίστωση σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εμείς βαδίζαμε στο σωστό δρόμο, ή ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε ελλείμματα και να φουσκώνουμε το δικό μας χρέος. Μάζεμα χρειαζόμασταν σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς αφού δεν ήμασταν ικανοί να το διαπιστώσουμε μονάχοι μας και να προσπαθήσουμε να νοικοκυρευτούμε, μας την έπεσαν οι Τροϊκανοί και ξέσπασε ο Τροϊκός πόλεμος.
Και στις ΗΠΑ τι γίνεται; Ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τις πληρωμές των συντάξεων της 3ης Αυγούστου !!! Και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση με το Κογκρέσο, για την αύξηση του ορίου δανεισμού, ώστε να μην οδηγηθούν οι ΗΠΑ σε χρεοκοπία !!!
Αν λοιπόν η Ελλάδα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης, το κοινό νόμισμα και την παγκόσμια οικονομία, οι ΗΠΑ τι ακριβώς κάνουν;;;