Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !...


Σε κάθε πρόταση που έπεφτε στο τραπέζι των συζητήσεων της Ευρωζώνης, για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, οι διεθνείς απατεώνες των οίκων αξιολόγησης, είχαν την επωδό : αν γίνει αυτό θα θεωρηθεί selective default ! Απλοϊκά, αυτό σημαίνει βαθμολόγηση των ομολόγων της Ελλάδας με SD, μια βαθμολογία στην κατώτατη θέση της σχετικής κλίμακας.

Στη χώρα μας το selective default μεταφράστηκε ως «επιλεκτική χρεοκοπία» κι έτσι πέρασε, ανεξάρτητα αν ο όρος αποδίδει σωστά το περιεχόμενο.

Η επωδός των απατεώνων των οίκων, στη θέση της : αν υπάρξει hair cut, θα θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία». Ω, όχι αντιδρούσαν μ΄ ένα στόμα Ευρωπαίοι και ΄Ελληνες, πάμε γι άλλο… Τι μπορούμε να κάνουμε ; Ένα rollover. Οι απατεώνες ανένδοτοι : το rollover θα θεωρηθεί «επιλεκτική χρεοκοπία» ! Πω, πω δεν γίνεται κι αυτό ! Αν πηγαίναμε στην επαναγορά ομολόγων ; Μη κάνετε τον κόπο, έσπευσαν οι οίκοι απατεώνων, να προδικάσουν κι αυτό SD, θα φέρει !

Στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, κάποιοι απηυδήσαντες πρότειναν, να εγγραφούν εις τους όρχεις Ευρωπαίων και Ελλήνων οι εκτιμήσεις και οι προειδοποιήσεις των διεθνών απατεώνων και να εξετάσουν την καλύτερη και πιο αποτελεσματικότερη των εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν, αδιαφορώντας αν θα χαρακτηρισθεί «επιλεκτική χρεοκοπία» ή όχι ! Κι άρχισαν δουλειά και διαπραγμάτευση…
>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Αυτό το κλίμα μετέφερε, γυρνώντας στην Ελλάδα, ο Βενιζέλος, το παρουσίασε στον Τσίπρα που τον επισκέφτηκε, οποίος, είναι γεγονός πως είχε μια συνετή αντίδραση. ΄Ενας άλλος όρχις, όμως, της ελληνικής πολιτικής σκηνής, βρήκε την ευκαιρία να εκστασιασθεί, μέσα από ένα νέο κρεσέντο λαϊκισμού και να μιλήσει για …χρεοκοπία της χώρας ! Κι αυτό, παρ΄ όλο που ο υπουργός οικονομικών είχε ενημερώσει τον εν λόγω παπάρα, αμέσως μόλις τελείωσε το Eurogroup του περασμένου σαββατοκύριακου…


Ο Αντωνάκης και τα λοιπά ορχίδιά του, έχουν αποδοθεί σε μια κατάπτυστη απόπειρα τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, υπονομεύοντας την πορεία των πραγμάτων προς μια ριζική λύση του προβλήματος του χρέους, λαϊκίζοντας και ψευδόμενοι ασύστολα, παίζοντας με τις λέξεις και εξισώνοντας, έννοιες που δεν έχουν, μεταξύ τους καμιά συνάφεια.

Επενδύουν στον πανικό και στις πρακτικές υστερίας, των πολιτών, ευελπιστώντας σε δημοσκοπικά οφέλη ! Πρόκειται για τους εγχώριους απατεώνες, για τους σύγχρονους Εφιάλτες, για τους επίκαιρους δολιοφθορείς της ελληνικής οικονομίας και της χώρας, που συνεχίζουν το εγκληματικό έργο της επάρατης πενταετίας 2004-2009, από τη θέση της αντιπολίτευσης αυτή τη φορά !...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τρώω τα σουβλάκια μου στην Ραφήνα,
και σείς δεν πά να τραβάτε τους όρχεις σας όλοι μαζί !!!

ΠΜ είπε...

Μόνο φάτσες να βλέπει κανείς βγάζει συμπέρασμα.
Δεν νοιάζεται για την Ελλάδα ο Παπανδρέου και νοιάζεται ο Σαμαράς.
Δεν νοιάζεται για την Ελλάδα ο Μόσιαλος και νοιάζεται ο Μιχελάκης.
Δεν νοιάζονται για την Ελλάδα οι υπουργοί του ΓΑΠ και νοιάζονται οι πρώην του καταλληλότερου και οι επίδοξοι Χρυσανθο-Φαήλοι του Σαμαρά.
Αλλά τι να περιμένει κανείς απο ένα ευνουχισμένο ΠΑΣΟΚ που έκανε ενάμισυ χρόνο να αλλάξει βασικούς επικεφαλής Οργανισμών και προσπαθεί να κουμαντάρει τις εφορίες, τις πολεοδομίες,την αστυνομία κτλ με διεφθαρμένους που παριστάνουν τις περιστερές.
Η επιείκεια στις περιόδους κρίσης πρός τους κάθε λογής εφιάλτες είναι ενοχή.Ας το πάρουν χαμπάρι στο ΠΑΣΟΚ έστω και τώρα.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Ο απλός Ελληνας είναι αγανακτισμένος και απογοητευμένος απο την ελλειψη θάρρους να εφαρμοστούν απλά μέτρα αποτελεσματικότητος και δικαιοσύνης που δεν στοιχίζουν δεκάρα.
Να εισπραχθούν οι φόροι απο τους χρονίως φοροφεύγοντες. Να βγαίνουν οι συντάξεις νωρίτερα απο πρίν.
Να εξυπηρετείται ο πολίτης καλύτερα στις υπηρεσίες.
Να λειτουργούν καλύτερα τα σχολεία.Να λειτουργεί καλύτερα η Δικαιοσύνη κτλ.
Η δουλειά αυτή δεν γίνεται απο πάνω πρός τα κάτω.Γίνεται απο κάτω πρός τα πάνω.Αντί λοιπόν να δοθεί βάρος σε πρόσωπα και διαδικασίες στη βάση του συστήματος που πάσχει και ζορίζεται και αγκομαχάει αλλά και αδρανεί και κλέβει,
το σύστημα διοίκησης κωλυσιεργεί με διαβουλεύσεις οπεν-γκοβ και άλλες χρήσιμες πλήν χρονοβόρες καινοτομίες, που θα χρειασθεί να ανα-προσαρμοσθούν οπωσδήποτε, γιατί τότε που θα εφαρμοσθούν θα έχει έλθει κάποιος σωτήρας και θα είναι ξεπερασμένες.Τι εμπόδιζε πχ. να δουλεύει τον νόμο ο Ραγκούσης, αλλά παράλληλα να μην αφεθεί η Δημόσια Διοίκηση έρμαιο των φαύλων της περιόδου του καταλληλότερου;Εχετε αντιληφθεί κύριοι οτι η Δημόσια Διοίκηση έχει κατεβάσει τα μολύβια απο τό 2009;
Εχω την εντύπωση οτι οι Υπουργοί δεν έχουν ιδέα απο τα προβλήματα της Ελληνικής Διοίκησης, ή ακόμα χειρότερα βολεύονται να ασκούν αφ΄υψηλού και ανευ συγκρούσεων τα καθήκοντά τους με "φίλιους" συνδικαλιστές και καπάτσους διεφθαρμένους πάσης απόχρωσης.
Αλλά έτσι δεν γίνεται τίποτα. Απλά διαιωνίζεται η κατάστασταση και αυξάνεται η απογοήτευση.
Το οικονομικο πρόβλημα τελικά δεν είναι η αρχή του κακού ούτε το τέλος του. Το πολιτικό πρόβλημα είναι η αρχή και το τέλος.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου ΠΜ, ειδικά στις δεύτερες διαπιστώσεις σου ! Και πόσο σωστό και αναγκαίο είναι να συνεχιστεί η μάχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (η δύσκολη και ουσιαστική) κι όχι οι απ΄ έξω ηρωϊσμοί (εύκολοι και ανέξοδοι), για ν΄ αλλάξουν τα πράγματα, οι τρόποι και το περιεχόμενο της κυβερνητικής δράσης !

ακυβέρνητος είπε...

Τι λέτε ρε που θα βάλει πλάτη ο Σαμαράς !
Δεν το έκανε πριν, θα το κάνει τώρα; Τώρα που είναι το πρώτο κόμμα;
Και ξέρετε τι σημαίνει να είσαι το νούμερο 1 !
Κάτι παραπάνω από το μηδέν...

boom είπε...

Πάω στοίχημα πως αμέσως μόλις προκύψει λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, όποια κι αν είναι αυτή, οτρελλαντώνης θα βγει και θα πει πως δική του πρόταση ήταν !

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος boom. Δεν θα βγει ο Σαμαράς αλλά θα βάλει να το πει ο Μιχελάκας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΕ ΤΑ! πέστε τα!
πού να καταλάβει ό μ@κ@κας ό όχλος,τίς ιδιοφυείς πολιτικές κινήσεις τού Γιώργου.Αυτοί περιμένουν τόν Αντωνάκη να τούς κατεβάσει 2% τόν ΦΠΑ!

tiramola

Ανώνυμος είπε...

Κι' εμείς τ' αρχίδια του Αντωνάκη κι' εσεις τ' αρχίδια του Γιωργάκη, στις ίδιες σακκούλες είμαστε.
Θα στο πάρουν το τζίπ Λογοπλόκε και θα παγαίνεις στο Ζητούνι με το τραίνο, γκέκε.