Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ !...


Ο Κόσμος ολόκληρος με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα ! Τέτοια παγκόσμια δημοσιότητα ποτέ άλλοτε, τέτοια ενασχόληση με τη χώρα μας ποτέ στο παρελθόν.
Το ελληνικό πρόβλημα, πρόβλημα της υφηλίου, μέσω Ευρωζώνης και ΗΠΑ.

Είκοσι μήνες μετά την έναρξη της περιπέτειας, επιτέλους, το ζήτημα μπήκε στις σωστές του βάσεις. Σήμερα όλοι, άμεσα ή έμμεσα, αναγνωρίζουν, πως το ελληνικό κραχ, έχει βαθιές ρίζες και αιτίες, που πάνε πέρα από τις επιφανειακές, λαϊκίστικες, αλλά και εν πολλοίς ρατσιστικές απόψεις, περί τεμπέληδων και καλομαθημένων Ελλήνων. Όχι και πως εδώ, όλα ήταν και είναι τέλεια, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία και η βασική αιτία…

Αναζητούνται λύσεις, επειδή κινδυνεύει το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και γιατί, στη συνέχεια, απειλείται ολόκληρο το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας !

Επί είκοσι μήνες ο Παπανδρέου τριγύριζε ολομόναχος ανά τον Κόσμο και τάλεγε ακριβώς έτσι ! Στο εξωτερικό, τον άκουγαν αμήχανοι και δύσπιστα, ενώ στο εσωτερικό, η καφρίλα, του χρέωνε προθέσεις ξεπουλήματος και προδοσίας ! Οι πιο κάφροι των κάφρων – οι δεξιοί – τον εγκάλεσαν και για τα πολλά ταξίδια που έκανε, ως πρωθυπουργός !...

Και βέβαια θέλουμε να σωθεί η Ευρωζώνη και να δυναμώσει η Ε.Ε. αλλά, ως ΄Ελληνες, επιζητούμε την καλύτερη λύση για την πατρίδα μας. Γι αυτό ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και μετά τη σημερινή σύνοδο κορυφής.
Τώρα, στο πρόβλημά μας, μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της διάλυσης της χώρας μας, το ό,τι επιβεβαιώθηκε πως ανήκουμε στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, οφείλεται στις μεγάλες προσπάθειες, στις μεγάλες θυσίες, που έκανε και κάνει ο λαός μας, για ν΄ αλλάξει σελίδα στην πορεία του. Με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό το Γ. Παπανδρέου οι δακτυλοδεικτούμενοι και χιλιοκατηγορούμενοι ΄Ελληνες, κατάφεραν ν΄ αλλάξουν το κλίμα, να πείσουν για τις δυνατότητες του έθνους και να οδηγήσουν τους εταίρους στην απόφαση να βοηθήσουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του χρέους.

Οι εξειδικεύσεις αυτής της απόφασης θα γίνουν στη σύνοδο της κορυφής, καθώς και σε πάμπολλες άλλες διαδικασίες και θ΄ αποτελέσουν την απαρχή για την αναμόρφωση της οικονομίας και της χώρας, για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας !

Αυτό είναι το σημαντικό, αυτή είναι η ουσία, όλα τ΄ άλλα έχουν τη σημασία τους, αλλά έρχονται μετά. Εδώ θάμαστε να τα λέμε και να τα γράφουμε !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΒΟΥΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ. ΞΥΠΝΑ