Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«ΠΑΤΑΤΑ» ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ?...


Ενώ στα επίσημα αποτελέσματα που εκδόθηκαν για τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, στο δεύτερο σενάριο, που συμπεριλαμβάνει μέτρα και γεγονότα του 2011 και οι έξι ελληνικές τράπεζες που «αγωνίστηκαν», πέρασαν, ο υπουργός οικονομικών Β. Βενιζέλος, στη δήλωση που έκανε, σχετικά, έκοψε την Αγροτική Τράπεζα !

Πρόκειται για λάθος, που μπορεί να κατανοηθεί στα πλαίσια του ότι ο υπουργός δεν είναι οικονομολόγος ή πρόκειται για κάτι άλλο ; σαν τι; Να, π.χ. να έχουν βάση τα όσα ακούστηκαν για το ράβε-ξήλωνε των tests, μέχρι την τελευταία στιγμή κι ο υπουργός να ήταν στην ενημέρωσή του ένα …κλικ πίσω !...

2 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Διαβάζω ( http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=98215 ) ότι δύο ελληνικές τράπεζες, η Eurobank και η ΑΤΕbank, κόπηκαν στα stress test.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν έχουν ληφθεί υπόψη κινήσεις ή προβλέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου και μετά». Κάτι το οποίο είπε και ο Βενιζέλος στη συνέντευξή του.
Έστω και υπό αυτό το πλαίσιο, δεν θεωρώ «πατάτα» τα λεγόμενα του Βενιζέλου. Η ΑΤΕbank βρίσκεται σε «πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης», όπως δήλωσε, και οφείλει ο υπουργός Οικονομικών (και το κάνει), να είναι πολύ προσεκτικός.
Τώρα, γι’ αυτά τα «ράβε-ξήλωνε» που αναφέρεις, σίγουρα γνωρίζεις περισσότερα.
Θα δούμε…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Καλημέρα ! Και στο άρθρο της Ισοτιμίας και σ΄ όλα τάλλα, αλλά και στην επίσημη ανακοίνωση, υπάρχουν δύο σενάρια των tests. Στο πρώτο ΑΤΕ και Eurobank, κόβονται. Στο δεύτερο περνούν όλες οι τράπεζες και η ΑΤΕ με 6%.
Ο υπουργός στη δήλωσή του την κόβει και στο δεύτερο σενάριο, λέγοντας επί λέξει "περνούν όλες, εκτός από μία...". Τέτοια περίπτωση, επίσημα, δεν υπάρχει !